Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A megtakarított pénzét hogyan tudom kérni?
Figyelt kérdés
Válás során ha a férjem számláján van egy kisebb/nagyobb megtakarítás, aminek fele engem illetne hogyan hozakodjak elő ezzel? Félek attól, hogy egyből leveszi a pénzt a számláról aztán meg bizonygathatom, hogy ott volt az az összeg. Ha pl. a válási keresetet teszem azt áprilisban beadom, és az összeg mondjuk márciusban a számláján volt a bíróság kikérheti a számlakivonatát? Vagy ha áprilisban leveszi a péntz a válás beadása körüli időpontban számít, hogy pl. a válás előtt vagy után rajta volt-e a pénz a számlán? Hogyan tudok hozzájutni ehhez az összeghez? Nem nagyon nagy összegről van szó, de mindenképpen szükségem lenne rá és jogilag is jár.2015. ápr. 5. 17:57
2/21 anonim válasza:
#1 mondjuk azért, mert közös vagyon a magyar törvények szerint
3/21 anonim válasza:
gondolom úgy tette félre, hogy a közösből többet elvett, csak annyi köze van hozzá...
4/21 anonim válasza:
Azért jár neki, mert a házasság alatt szerzett vagyon közös, nem számít ki kereste meg. Viszont ha a férj tudja bizonyítani, hogy a pénz már a házasság előtt is az övé volt, akkor nem jár semmi.
5/21 A kérdező kommentje:
Ügyvéd mondta, hogy jár nekem annak az összegnek a fele, kb. fél éve van rajta a számláján, 7 éve leszünk házasok. Csak attól tartok - ismerve a férjemet - hogy inkább leveszi a pénzt és megpróbálja eltitkolni, minthogy odaadná.
2015. ápr. 5. 18:13
6/21 anonim válasza:
Hogy tudná eltitkolni? A banki egyenleget bármeddig vissza lehet nézni.
7/21 A kérdező kommentje:
Ok. Akkor inkább az életközösség megszakadásának az időpontját egy korábbi időpontra teszem, amikor tuti rajta volt még a pénz a számlán. Most nem tudom, hogy rajta van-e, kb 1 hónapja láttam, hogy rajta van, egyébként az egészről semmit sem tudtam, simán eltitkolta volna, egy véletlen folytán láttam meg.
2015. ápr. 5. 18:19
8/21 anonim válasza:
Amikor beadod a válást, avval a dátummal szakad meg az életközösség hivatalosan.
Ha megbíztál egy ügyvédet, akkor a megbízás dátumával.
9/21 anonim válasza:
De ha van ügyvéded, miért nem őt kérded erről? Neki ez a szakmája!
10/21 A kérdező kommentje:
Mert ez a lehetőség később jutott eszembe - hogy nem annyira egyértelmű, hogy nem fogja próbálni eltitkolni azt a pénzt
2015. ápr. 5. 18:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!