Az öcsém állandóan ellopja itthon mások pénzét, de siránkozáson és ejnye-bejnyén kívül nincs más lépés. Ötlet?
Eddig is sokszor mondta anyám, hogy folyamatosan hiányzik a spórolt pénzéből, (aprók, amiket egy perselyben gyűjtögetett a szekrény hátuljába eldugva) és a családi spórolt kasszából (ahol nagyobb címletekben volt pénz, általában 100-200 ezer ft van félretéve). De nekem mivel nincs rálátásom ezekre, nem vettem észre komolyabban ezeket a lopásokat, mert tőlem még nem vett el pénzt. Aztán a legutóbbi két alkalommal mindkét helyről lopott, és az egyiknek szemtanuja voltam, a másikat meg később vettem észre. A nagyobb címletes doboz is el van dugva miatta itthon, viszont multkor láttam, hogy a dugihelynél matat az öcsém, és amikor észrevett, gyorsan becsukta a fiókot, és majdnem fellökött. Amikor rájöttem, hogy pénzt vett el, csak annyit mondott, hogy semmi közöm hozzá, és majd ugyis visszateszi később... Hát nem tette, mert kiderült, hogy eltűnt a pénz...
A másik a persely. A hétvégén kerestem itthon pénzt, mert nálam nem volt, ezért kiszedtem a perselyből egy 200-ast, de láttam, hogy pl csak 200-asból van benne 4-5 darab. Ma jutott eszembe szólni anyának, hogy vettem ki onnan pénzt, de mire megnézte, már egyetlen 200-as sem volt benne, és a pénz fele hiányzott...
Csomószor volt már, hogy kiabáltak az öcsémmel, de semmit nem értek el vele. Ugyan úgy lopja a pénzt folyamatosan... Pedig havonta kap 30.000Ft-ot az iskolájától és a munkahelytől is összesen és nem éhezik..
Lehet valamit kezdeni vele?
Ilyen helyzetben nem kiabálni kéne, hanem ésszerűen gondolkodni. Tegyétek a pénzt egy bankszámlára, aminek a jelszavát csak és kizárólag a szüleid tudják, senki más. Így már nem tudna lopni.
Viszont semmit sem tehetsz, ha a szüleid csak kiabálnak vele, én akkora pofont leakasztottam volna neki, hogy csak na. Mert azért a családot meglopni nem kis dolog, ha már most ilyen, milyen lesz később.
Beszéld meg anyuddal (amikor pl a tesód nincs otthon), hogy elviszitek a pénzt a bankba, és nyittok neki külön számlát. A te pénzedet is tartsd a bankban, még mindig jobb, mintha a tesód elvesz belőle valamennyit.
Én már kijelentettem volna anyád helyében, hogy egy árva garast sem fog tőle látni többet. De a szüleidnek is lehetne esze, hogy nem old meg semmit az, ha kiabálnak egy sort, aztán kész. Apád helyében lecsavarnék neki akkorát, hogy a fal adná a másikat. A pénzt tartsátok bankszámlán. Pszichológus jó megoldás lenne, de gondolom nem lehet elrángatni.
Apád álljon a sarkára, és fenyítsen be, hogy vagy nem lop többet, és esetleg visszafizeti amit ellopott, vagy költözik ahová akar.
Hidd el, lesz hatása.
A bankszámlás összeg nem rossz, de ez a problémát nem szünteti meg.
A lopás soha, semmilyen körülmények között nem elfogadható. A nem hiába születetteknél nagy divat, de normális helyeken nem.
A szüleidnek kell(ett volna már régen...) megnevelnie az öcsédet, vasszigorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!