Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Az öcsém állandóan ellopja...

Az öcsém állandóan ellopja itthon mások pénzét, de siránkozáson és ejnye-bejnyén kívül nincs más lépés. Ötlet?

Figyelt kérdés

Eddig is sokszor mondta anyám, hogy folyamatosan hiányzik a spórolt pénzéből, (aprók, amiket egy perselyben gyűjtögetett a szekrény hátuljába eldugva) és a családi spórolt kasszából (ahol nagyobb címletekben volt pénz, általában 100-200 ezer ft van félretéve). De nekem mivel nincs rálátásom ezekre, nem vettem észre komolyabban ezeket a lopásokat, mert tőlem még nem vett el pénzt. Aztán a legutóbbi két alkalommal mindkét helyről lopott, és az egyiknek szemtanuja voltam, a másikat meg később vettem észre. A nagyobb címletes doboz is el van dugva miatta itthon, viszont multkor láttam, hogy a dugihelynél matat az öcsém, és amikor észrevett, gyorsan becsukta a fiókot, és majdnem fellökött. Amikor rájöttem, hogy pénzt vett el, csak annyit mondott, hogy semmi közöm hozzá, és majd ugyis visszateszi később... Hát nem tette, mert kiderült, hogy eltűnt a pénz...

A másik a persely. A hétvégén kerestem itthon pénzt, mert nálam nem volt, ezért kiszedtem a perselyből egy 200-ast, de láttam, hogy pl csak 200-asból van benne 4-5 darab. Ma jutott eszembe szólni anyának, hogy vettem ki onnan pénzt, de mire megnézte, már egyetlen 200-as sem volt benne, és a pénz fele hiányzott...

Csomószor volt már, hogy kiabáltak az öcsémmel, de semmit nem értek el vele. Ugyan úgy lopja a pénzt folyamatosan... Pedig havonta kap 30.000Ft-ot az iskolájától és a munkahelytől is összesen és nem éhezik..

Lehet valamit kezdeni vele?

2015. febr. 4. 07:00
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az utolsó előtti mondatig azt hittem, hogy egy gyerekről van szó...

A széf jó megoldás, de még jobb lenne inkább bankszámlára tenni a pénzt, úgy biztosan nem fér hozzá. És egy alapos elbeszélgetés. Lopni alapból is gáz, de ha a saját családodat lopod meg, az a lehető legrosszabb.

2015. febr. 4. 21:14
 12/12 anonim válasza:
B@ $zd jól pofán. Verd el.
2015. febr. 5. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!