Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kifizethetem váláskor egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kifizethetem váláskor egy összegbe a gyerektartást évekkel előre v jobban járok ha havonta utalok?

Figyelt kérdés

Havi 150.000 ft-ot keresek kb átlagosan. Válunk a feleségemmel,8 éves a gyerek.

Örököltem egy nagyobb összeget,és lakást. Arra gondoltam h kifizetném egy összegbe előre a gyerektartást a gyerek 25 éves koráig.

A jelenlegi fizetésem alapján kb 30.000 Ft lenne a 20% gyerektartás,én 35.000 Ft/hóval számolva gondoltam adnék az exemnek 7,5 max 8 millió ft-t.

Elfogadná ezt a bíróság,és utánna nem kötelezhetnek akkor arra h fizessek?

Exem azt mondja h adhatnék többet is,mert h mi van ha pár év múlva jobban fogok keresni? Én azzal védekezek h mi van ha párév múéva nem lesz munkám,az örökséget meg elkártyázom? Akkor ennyit se kapna.

2015. márc. 28. 10:33
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
Az orokseg sohasem felezodik, az mindig aze marad aki orokolte!
2015. márc. 30. 07:08
 32/33 A kérdező kommentje:

Nem mondanék le a közös lakás feléről attól h kifizetem. Érdeklődtem a bankba megtehetem h előre fizetek a törlesztek a hitelből,ezáltal v a futamidő v pedig a fennmaradó törlesztés módosulna. Továbbá a fenn maradó rész szerződés módosítással már csak exem nevén lenne.

A közös gyerek most 8 éves,így 25 éves koráig számolva a 35e/hó gyt-t szerintem a 8 millió nagyvonalú ajánlat lenne. Nem értem az egyik válaszoló miért szól bele h ez kevés mert ha együtt maradnánk több lenne rá elköltve. Irtam h a hivatalos részét rendezném,ezenfelül én annyit költhetek még a gyerekre anennyit ajarok,csak h a plusszt már nem az anyjának adom.

Lakást nem szeretnék venni neki,mivel nem akarom röghöz kötni. Ki tudja hova megy egyetemre majd hol talál munkát,szerelmet stb... Ha nem marad itt a lakásnak sok hasznát nem veszi.

Ezen még elgondolkozom ha a bíróság engedi h a 8 milliót egybe kifizessek,akkor a gyerek nevére nyitni egy számlát ahonnan havi 35 ezert az ex felvehet amig tanul a gyerek. Ha marad rajta pénz,nem tanulna annyi ideig v vmi, az a gyereké lenne.

2015. márc. 30. 08:15
 33/33 anonim ***** válasza:

A bíróság elvileg elfogadja, hogy megváltod a gyerektartást egy összegben (akár beleszámítva a tulajdonjogodról való lemondást is), ez rugalmas. De meg fogja vizsgálni, hogy ez nem megy-e a gyerek rovására, azaz, hogy az anya így is képes nevelni a gyereket (lesz-e elég pénze). Egyébként jómagam sem javaslom ezt, mert ahogy írták mások is, több év múlva egy előre nem látható esemény miatt akár kérheti a módosítást és a gyerektartás megítélését (az, ha a nevelés költségei emelkednek, nem számít).

A legjobb javaslat valóban az, hogy veszel egy, vagy akár két lakást is, hogy kiadd. Ez simán hozhat 6-8%-ot is évente.

Azért azt se feledd, hogy ha a feleséged akar, akkor ott marad a közös lakásban a gyerekkel (ha egy esetleges gyerekelhelyezési perben neki ítélik a gyereket).

2015. márc. 30. 15:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!