Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kifizethetem váláskor egy összegbe a gyerektartást évekkel előre v jobban járok ha havonta utalok?
Havi 150.000 ft-ot keresek kb átlagosan. Válunk a feleségemmel,8 éves a gyerek.
Örököltem egy nagyobb összeget,és lakást. Arra gondoltam h kifizetném egy összegbe előre a gyerektartást a gyerek 25 éves koráig.
A jelenlegi fizetésem alapján kb 30.000 Ft lenne a 20% gyerektartás,én 35.000 Ft/hóval számolva gondoltam adnék az exemnek 7,5 max 8 millió ft-t.
Elfogadná ezt a bíróság,és utánna nem kötelezhetnek akkor arra h fizessek?
Exem azt mondja h adhatnék többet is,mert h mi van ha pár év múlva jobban fogok keresni? Én azzal védekezek h mi van ha párév múéva nem lesz munkám,az örökséget meg elkártyázom? Akkor ennyit se kapna.
Én is ezt tenném: venni jó helyen egy lakást saját nevedre, kiadni, a bérleti díjból fizetni a tartásdíjat. Azért nem venném a gyerek nevére, mert később macerás eladni, még ha szükség is lenne a pénzre. Pl. gyerek megbetegszik, kellene neki műtét külföldön, eladnád a lakást, de nem engedi a gyámügy... Előfordulhat! :( De az is lehet, hogy a nevén lévő lakás miatt esik el valami ösztöndíj vagy egyéb lehetőségtől, sosem lehet tudni. Vagy éppen ha munkaképtelen leszel, az eladásából/bérleti díjából akkor is tudod támogatni a gyereked, ha neked rokkantnyugdíjból kellene élned. Az a biztos, ha a te neveden van.
Ha minden jól alakul, a gyerek nagykorúvá válásakor neki ajándékozhatod a lakást. Így végig a te felügyeleted alatt van a pénz, kb. duplán tudsz adni a gyerekednek (havi tartásdíjat és lakást is felnőttkorára), míg lehet, hogy az exed felélné pár év alatt.
Gondold át, akár kérd jogász segítségét, nehogy megkopasszanak! A gyereked is jobban jár, ha ezt ésszel intézed, nem csak te magad.
Igazatok van,jobb ha nem egyben fizetem ki a tartásdijat.
A bíróságon csak a jövedelmem fogják nézni a tartásdij megállapitásnál v bele fog számitani az örökség is vajon?
Ha tudtok Zalaegerszegen jó ügyvéded akkor irjatok,most már van pénzem kifizetni.
Az egyik linken ott van, mit néznek. Nemcsak jövedelmet, hanem teljeskörűen a vagyoni körülményeidet, ez az örökség most eléggé megdobja.
Sajnos, Zalaegerszegen nem vagyok ismerős, próbálj meg érdeklődni rokonságban, barátoknál, vagy neten, van egy csomó családjogi fórum, akár ide is írhatsz ki új kérdést:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!