Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én már nem tudok kiigazodni, hogy most akkor hogyan kell gyerektartást fizetnie?
Volt férjem 26 hónapja nem fizetett gyerektartást. 2014 márciusától a végrehajtónál van az ügy, aki az ingatlanjára végrehajtási jogot jegyzett be (eddig 460.000 Ft-tal tartozik). Sajnos, azon kívül, hogy egyszer járt náluk de nem tudott bejutni a lakásba, semmit nem csinált a végrehajtó!
Kértem a bíróságon a gyermektartásdíj felemelését is, mert az az összeg, amit 12 éve állapítottak meg, mára nevetségessé vált. A tárgyalás során ítélet is született, felemelték 6000 Ft-tal a gyerektartást + az ítéletben az elmaradt gyerektartás tekintetében megengedték a volt férjemnek, hogy havi 10.000 Ft-os részletekben fizesse ki az elmaradt 460.000 Ft-ot! Most nem vagyok tisztában azzal, hogy ha már elindult egy végrehajtási eljárás, akkor mi a döntő? Miért tesz a bíróság ilyen engedményeket, amikor valaki felelőtlenül, direkt, rossz szándékból nem fizet, holott megtehetné???? Nem vagyok bank, hogy részleteket fizessenek nekem közel 4 évig. És mi lesz a kamatokkal? Arról semmit nem írnak az ítéletben!
Ez a magyar jog, pfúújjjj!!!!
Felelőtlenül gyerekeket csinálni, aztán gondoskodjon róluk valaki. A másik szülő meg megteheti, hogy lesz @rja.
Fellebbezz, és járj a végrehajtó nyakára.
A részletfizetést abban az esetben adják meg ha az adós kérvényezi, hogy részletben rendezhesse a tartozását. Ilyenkor a bíróság engedélyezi, mondván, hogy legalább a felperes is megkapja a pénzét még ha csak részletben is. Ez azt jelenti, hogy az elmaradt 460 ezer forint tartozását havi 10 ezer forinttal törleszti, de mellé fizetnie kell az aktuális gyerektartást is ami szintén megvan határozva. Ha a bíró nem kalkulálta be a kamatokat(és gyanítom, hogy nem, mert fix tartozásról van szó) akkor nincs kamat, hiába fizet részletre.
Viszont van egy jó hír. Ha a volt férjed a részletfizetéssel is elmarad, és panaszt teszel, akkor törlik a kedvezményt, és 1 összegben kell rendeznie. Ha a férjed nem akar több gondot, kénytelen lesz ezentúl fizetni, és te végre kapni fogsz pénzt minden hónapban. Nézheted így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!