Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kifizethetem váláskor egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kifizethetem váláskor egy összegbe a gyerektartást évekkel előre v jobban járok ha havonta utalok?

Figyelt kérdés

Havi 150.000 ft-ot keresek kb átlagosan. Válunk a feleségemmel,8 éves a gyerek.

Örököltem egy nagyobb összeget,és lakást. Arra gondoltam h kifizetném egy összegbe előre a gyerektartást a gyerek 25 éves koráig.

A jelenlegi fizetésem alapján kb 30.000 Ft lenne a 20% gyerektartás,én 35.000 Ft/hóval számolva gondoltam adnék az exemnek 7,5 max 8 millió ft-t.

Elfogadná ezt a bíróság,és utánna nem kötelezhetnek akkor arra h fizessek?

Exem azt mondja h adhatnék többet is,mert h mi van ha pár év múlva jobban fogok keresni? Én azzal védekezek h mi van ha párév múéva nem lesz munkám,az örökséget meg elkártyázom? Akkor ennyit se kapna.

2015. márc. 28. 10:33
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
2015. márc. 28. 11:05
 2/33 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Nincs garancia rá, hogy utólag nem támadja meg a megállapodást. Érdemes lehet a gyámhivatallal is egyeztetned előre, ha megállapodtok, nekik kell jóváhagyni, és ők tényleg csak a gyerek érdekeit nézik.

Ha jó eséllyel rövid időn belül jelentősen nőne a jövedelmed, én sem biztos, hogy elfogadnám, vagy ha igen, biztos, hogy utána kérnék felülvizsgálatot, amikor érdemes.

2015. márc. 28. 11:22
 3/33 A kérdező kommentje:

Nem hinném h jelentősen nőne az évek folyamán a fizetésem. Nincs semmilyen végzettségem.

Volt feleségem azt mondja ha 15 milliót adok gyerektartásra egy összegbe azzal van letudva a dolog.

Ennyit azonban nem akarok adni csak arra,mert van egy közös lakásunk is ami hiteles,és inkább annak fizetném ki a fele törlesztőt egy összegbe.

20 milliót örököltem egyébként,meg egy kis garzont. Ha kifizetem a hitel felét,meg a max 8 milliót gyerektartásra,nekem marad kb 4-5 millióm és a garzon.

Én korrektnek érzem magam,mindent ott hagyok fizetek rendesen,szeretnék új életet kezdeni én is,anélkül h attól kelljen tartanom h mikor perelnek be h fizessek több gyerektartást stb

2015. márc. 28. 11:32
 4/33 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekre szánt összeget beteszed egy általad hozzáférhető számlára, ahonnan havonta utalod a megállapított tartásdíjat. Ha komolyabb változás lesz a jövedelmedben, és a volt feleséged újra bíróságra megy a magasabb tartásdíjra, akkor max többet utalsz. Ha netán beüt a krach nálad és jövedelem nélkül maradsz egy időre, akkor is tudsz utalni a félretett összegből.
2015. márc. 28. 11:47
 5/33 anonim ***** válasza:
40%
Ez így szerintem is korrekt, tényleg érdemes lenne beszélned gyámügyessel, hogy segítsen megegyezni az exnejeddel.
2015. márc. 28. 11:48
 6/33 anonim ***** válasza:
64%
Én nem bíznék egy nőben sem! Bármikor meggondolhatja magát és 25 év hosszú idő. Addig változhatnak a törvények is és a körülmények is. Egy pénzéhes nő ezt kifogja használni.
2015. márc. 28. 11:49
 7/33 anonim ***** válasza:
100%
Inkább fizess havonta, ez az előre fizetett összeg támadható.
2015. márc. 28. 11:51
 8/33 anonim ***** válasza:
66%
Én sem bíznék ilyen esetben senkiben. Tedd félre a pénzt, amit erre szánnál és utald havi részletekben. Amúgy a te érdekes is, hogy a gyerek ne sz.rban éljen, mert gondolom azért szereted, mégis csak a tiéd, de nekem van egy olyan érzésem, hogyha most egyben elutalod az egészet, akkor el lenne tapsikolva egy év alatt, aztán futkosna a nyakadra, hogy adjál még.
2015. márc. 28. 11:54
 9/33 anonim ***** válasza:
67%
4-es, ez jó megoldás, vagy veszel egy jól kiadható lakást a 8 misiből. Nem vagyok igazán járatos a jogban, gondolom, megoldható, hogy a gyerek nevére veszed, saját magadnak pdig kikötsz haszonélvezeti jogot, a bérleti díj fedezi a gyerektartást, és a lakásgondját megoldod felnőttkorára. Most nagyon alacsonyak a betéti kamatok, 10 évig nem éri meg folyószámlán tárolni a pénzt, érdemesebb befektetni.
2015. márc. 28. 11:55
 10/33 gömbicica ***** válasza:
24%

Nő léttemre azt mondom, hogy vigyázz, mert képes az ex kiforgatni még a gatyádból is!!!!

egyáltalán nem biztos, hogy 25 éves koráig tanulni fog a gyereked. az sem biztos, hogy később lesz munkád.

nagyon sok élü ez a dolog. tényleg valami szakembertől kérj tanácsot. addig, mig legalább a garzonod megmarad!!! és azt is el nem tiedeli, aztán mehetsz a hid alá.

esélyed sem lesz uj életet akkor már kezdeni((((

drukkolok Neked, hogy sikerüljön a számodra legjobb megoldást megtalálni.

aztán ha mondjuk veszel a gyerek neévre egy kisebb lakást, vagy garzont, és kiadod??????

a lakbért odaadhatod gyereketartásba, a garzon pedig a gyereké lesz 18 évesen. ha anetnln továbbtanul lesz küön lakása. ????? jogilag nem tudom hogy leheht az ilyen rendezni.

De miaz már, hogy ex kiköti, ha adsz x milliót, akkor beleegyezik???

vicces :-(

2015. márc. 28. 11:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!