Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kifizethetem váláskor egy összegbe a gyerektartást évekkel előre v jobban járok ha havonta utalok?
Havi 150.000 ft-ot keresek kb átlagosan. Válunk a feleségemmel,8 éves a gyerek.
Örököltem egy nagyobb összeget,és lakást. Arra gondoltam h kifizetném egy összegbe előre a gyerektartást a gyerek 25 éves koráig.
A jelenlegi fizetésem alapján kb 30.000 Ft lenne a 20% gyerektartás,én 35.000 Ft/hóval számolva gondoltam adnék az exemnek 7,5 max 8 millió ft-t.
Elfogadná ezt a bíróság,és utánna nem kötelezhetnek akkor arra h fizessek?
Exem azt mondja h adhatnék többet is,mert h mi van ha pár év múlva jobban fogok keresni? Én azzal védekezek h mi van ha párév múéva nem lesz munkám,az örökséget meg elkártyázom? Akkor ennyit se kapna.
Nincs garancia rá, hogy utólag nem támadja meg a megállapodást. Érdemes lehet a gyámhivatallal is egyeztetned előre, ha megállapodtok, nekik kell jóváhagyni, és ők tényleg csak a gyerek érdekeit nézik.
Ha jó eséllyel rövid időn belül jelentősen nőne a jövedelmed, én sem biztos, hogy elfogadnám, vagy ha igen, biztos, hogy utána kérnék felülvizsgálatot, amikor érdemes.
Nem hinném h jelentősen nőne az évek folyamán a fizetésem. Nincs semmilyen végzettségem.
Volt feleségem azt mondja ha 15 milliót adok gyerektartásra egy összegbe azzal van letudva a dolog.
Ennyit azonban nem akarok adni csak arra,mert van egy közös lakásunk is ami hiteles,és inkább annak fizetném ki a fele törlesztőt egy összegbe.
20 milliót örököltem egyébként,meg egy kis garzont. Ha kifizetem a hitel felét,meg a max 8 milliót gyerektartásra,nekem marad kb 4-5 millióm és a garzon.
Én korrektnek érzem magam,mindent ott hagyok fizetek rendesen,szeretnék új életet kezdeni én is,anélkül h attól kelljen tartanom h mikor perelnek be h fizessek több gyerektartást stb
Nő léttemre azt mondom, hogy vigyázz, mert képes az ex kiforgatni még a gatyádból is!!!!
egyáltalán nem biztos, hogy 25 éves koráig tanulni fog a gyereked. az sem biztos, hogy később lesz munkád.
nagyon sok élü ez a dolog. tényleg valami szakembertől kérj tanácsot. addig, mig legalább a garzonod megmarad!!! és azt is el nem tiedeli, aztán mehetsz a hid alá.
esélyed sem lesz uj életet akkor már kezdeni((((
drukkolok Neked, hogy sikerüljön a számodra legjobb megoldást megtalálni.
aztán ha mondjuk veszel a gyerek neévre egy kisebb lakást, vagy garzont, és kiadod??????
a lakbért odaadhatod gyereketartásba, a garzon pedig a gyereké lesz 18 évesen. ha anetnln továbbtanul lesz küön lakása. ????? jogilag nem tudom hogy leheht az ilyen rendezni.
De miaz már, hogy ex kiköti, ha adsz x milliót, akkor beleegyezik???
vicces :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!