Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kifizethetem váláskor egy összegbe a gyerektartást évekkel előre v jobban járok ha havonta utalok?
Havi 150.000 ft-ot keresek kb átlagosan. Válunk a feleségemmel,8 éves a gyerek.
Örököltem egy nagyobb összeget,és lakást. Arra gondoltam h kifizetném egy összegbe előre a gyerektartást a gyerek 25 éves koráig.
A jelenlegi fizetésem alapján kb 30.000 Ft lenne a 20% gyerektartás,én 35.000 Ft/hóval számolva gondoltam adnék az exemnek 7,5 max 8 millió ft-t.
Elfogadná ezt a bíróság,és utánna nem kötelezhetnek akkor arra h fizessek?
Exem azt mondja h adhatnék többet is,mert h mi van ha pár év múlva jobban fogok keresni? Én azzal védekezek h mi van ha párév múéva nem lesz munkám,az örökséget meg elkártyázom? Akkor ennyit se kapna.
Zegen jo ugyved Körosi Maria.
Tavaly valtoztak a torvenyek, akar egy lakassal, vagy fel lakassal is vagy egy osszegben is letudhatod a gyerektartast, es utana nem kell soha fizetned, persze ehez kell birosag es megegyezes. Amugy nagyvonalu az ajanlatod szerintem.
Tehát van 8 millió forintod készpénzben, és ezt te szeretnéd egy összegben odaadni a gyermeked anyjának.
Lehet, hogy gavallér megoldásnak tűnik, de pénzügyileg baromság.
A kérdező azt írta, hogy a közös lakáson levő hitel felét is kifizetné.
Az nem egyértelmű nekem, hogy lemondana-e a saját tulajdonrészéről, ezzel együtt már nagyvonalú az ajánlat.
Nem vagyok benne biztos, hogy a gyámhivatal zárolná a pénzt, az a gyermekkel egy háztartásban élőnek jár, nem a gyereknek, az eltartási költségekre, az biztos, hogy a felhasználási módot jóvá kell, hogy hagyja. Örökségnél zárolhatják, amíg a gyerek be nem tölti a 18-at.
28: Az, hogy mennyit FIZET és mennyit KÖLT az apa a gyerekre, az két külön dolog.
Példa a férjem: kb. annyit keres, mint a kérdező, havi 30 ezret fizet a gyerek után. És most vegyük sorra, mennyit költ valójában ezen felül! Havi két láthatás, alkalmanként kb. 10 ezer forint. Ha az apa nem akar folyton a négy fal között ülni a gyerekkel, simán elmegy ennyi: ha kirándulnak, akkor benzinre, étteremre, belépőkre, ha moziba, akkor szintén benzin (nem városban élünk), egy kis gyorséttermezés utána, plusz a mozijegy.
Ezen felül szülinap-névnap kb. egy tízes, karácsony kb. 20 ezer körül szokott lenni. Az már évente 300 ezer forint a gyerektartáson felül! Emellett ha van valami rendkívüli: pl. tavaly a kislány elkezdett zenét tanulni, a hangszer árát kb. 80%-ban mi álltuk, de a számítógépe felét is mi fizettük, ezekre szintén elmegy évente kb. 50-100 ezer forint.
Összességében a 360 ezer forintos gyerektartás mellé ugyanennyit odatesz egy lelkiismeretes különélő szülő, csak nem az anya kezébe adja. Márpedig a kérdező nekem normálisnak tűnik, hiszen nem kibújni akar a felelősség alól, hanem egyben fizetni. Azt is leírta, tartaná vele a kapcsolatot rendesen, tehát nyilván ő is még ennyit biztos ráköltene a gyerekére, ahogy az én férjem is.
Sok lehetőség van... amit én tennék a helyedben:
1. Vennek 1 lakast,kiadnam alberletbe es abbol fizetnem a gyt-t.
2. beraknam a bankba a 8 millat es mondjuk tetetnek ra 1 keretet. pl havi 35E amit lelehet venni. ( ilyet is lehet am! :) ) es akkor biztos hogy nem megy el a penz,de biztonsagos helyen van...
de varj..... Azt irtad hogy VÁLTOK szóval meg nem valtatok el,masneven meg hazasok vagytok. es te orokoltel... Hat nem tudom mit mond majd a birosag,de elvileg felezodni fog a penz es a lakas. bar ebben nem vagyok 100%-ig biztos.
De ami biztos hogy vagy hazat vennek,vagy bankba es egy keretet raknek ra h ne tudjon hozza nyulni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!