Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kifizethetem váláskor egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kifizethetem váláskor egy összegbe a gyerektartást évekkel előre v jobban járok ha havonta utalok?

Figyelt kérdés

Havi 150.000 ft-ot keresek kb átlagosan. Válunk a feleségemmel,8 éves a gyerek.

Örököltem egy nagyobb összeget,és lakást. Arra gondoltam h kifizetném egy összegbe előre a gyerektartást a gyerek 25 éves koráig.

A jelenlegi fizetésem alapján kb 30.000 Ft lenne a 20% gyerektartás,én 35.000 Ft/hóval számolva gondoltam adnék az exemnek 7,5 max 8 millió ft-t.

Elfogadná ezt a bíróság,és utánna nem kötelezhetnek akkor arra h fizessek?

Exem azt mondja h adhatnék többet is,mert h mi van ha pár év múlva jobban fogok keresni? Én azzal védekezek h mi van ha párév múéva nem lesz munkám,az örökséget meg elkártyázom? Akkor ennyit se kapna.

2015. márc. 28. 10:33
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem a 30000 forintos tartásdíjat a bíróság helyben fogja hagyni. Hiába örököltél, a gyerek havi szükségleteit nézik. Anya kifizeti nagyjából ugyanekkora értékben a gyerekre jutó rezsit, kap utána 10 ezer forint adókedvezményt, 12000 forint családi pótlékot plusz tőled a 30 ezret, az havonta 52000 forint a gyerek után. Annyinak elégnek kell lennie az étkezésre, havi 1-2 ruhadarabra, plusz esetleg különórára.
2015. márc. 28. 13:31
 22/33 anonim ***** válasza:

Zegen jo ugyved Körosi Maria.

Tavaly valtoztak a torvenyek, akar egy lakassal, vagy fel lakassal is vagy egy osszegben is letudhatod a gyerektartast, es utana nem kell soha fizetned, persze ehez kell birosag es megegyezes. Amugy nagyvonalu az ajanlatod szerintem.

2015. márc. 28. 13:48
 23/33 anonim ***** válasza:
0%
Na szerintem az hangzik a legjobban, hogy veszel egy lakást a gyerek nevére, és az albérleti díjból fizeted a tartás díjat. Már ha szeretnéd támogatni a gyereked jövőjét.
2015. márc. 28. 17:08
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Tehát van 8 millió forintod készpénzben, és ezt te szeretnéd egy összegben odaadni a gyermeked anyjának.

Lehet, hogy gavallér megoldásnak tűnik, de pénzügyileg baromság.

2015. márc. 28. 18:52
 25/33 anonim ***** válasza:
32%
a bíró nem fog bele menni mert ezt a pénz a gyámügy zárolná 18 éves koráig és a mindenapokra nem lenne sammi, amúgy 8 millió nagyon kevés
2015. márc. 28. 19:05
 26/33 anonim ***** válasza:

A kérdező azt írta, hogy a közös lakáson levő hitel felét is kifizetné.

Az nem egyértelmű nekem, hogy lemondana-e a saját tulajdonrészéről, ezzel együtt már nagyvonalú az ajánlat.

Nem vagyok benne biztos, hogy a gyámhivatal zárolná a pénzt, az a gyermekkel egy háztartásban élőnek jár, nem a gyereknek, az eltartási költségekre, az biztos, hogy a felhasználási módot jóvá kell, hogy hagyja. Örökségnél zárolhatják, amíg a gyerek be nem tölti a 18-at.

2015. márc. 28. 19:18
 27/33 anonim ***** válasza:
Már miért lenne kevés 8 millió? Havi 30 ezerrel számolva jelen értéken, mondjuk 14 évvel felszorozva (22 éves koráig, egy szakma megszerzéséig számolva) 5 millió lenne mai értéken. Ha beleveszed az inflációt, meg hozzáadod azt is, hogy évekig kamatozik egy jó része, akkor reális. Ha az anyának van önmérséklete, és évi legfeljebb 400 ezer körül levesz belőle minden évben, akkor a maradékot kamatoztathatja, évente megújítva még a kockázatmentes államkötvény is hozna hozzá pár százezret.
2015. márc. 28. 19:27
 28/33 anonim ***** válasza:
20%
Azért kevés a nyolc millió, mert egy olyan apa, aki együtt él a gyerekével, húsz év alatt ennél sokkal többet költ a gyermekre. Már a havi 30 se vmi sok.
2015. márc. 30. 00:05
 29/33 anonim ***** válasza:
85%

28: Az, hogy mennyit FIZET és mennyit KÖLT az apa a gyerekre, az két külön dolog.

Példa a férjem: kb. annyit keres, mint a kérdező, havi 30 ezret fizet a gyerek után. És most vegyük sorra, mennyit költ valójában ezen felül! Havi két láthatás, alkalmanként kb. 10 ezer forint. Ha az apa nem akar folyton a négy fal között ülni a gyerekkel, simán elmegy ennyi: ha kirándulnak, akkor benzinre, étteremre, belépőkre, ha moziba, akkor szintén benzin (nem városban élünk), egy kis gyorséttermezés utána, plusz a mozijegy.

Ezen felül szülinap-névnap kb. egy tízes, karácsony kb. 20 ezer körül szokott lenni. Az már évente 300 ezer forint a gyerektartáson felül! Emellett ha van valami rendkívüli: pl. tavaly a kislány elkezdett zenét tanulni, a hangszer árát kb. 80%-ban mi álltuk, de a számítógépe felét is mi fizettük, ezekre szintén elmegy évente kb. 50-100 ezer forint.

Összességében a 360 ezer forintos gyerektartás mellé ugyanennyit odatesz egy lelkiismeretes különélő szülő, csak nem az anya kezébe adja. Márpedig a kérdező nekem normálisnak tűnik, hiszen nem kibújni akar a felelősség alól, hanem egyben fizetni. Azt is leírta, tartaná vele a kapcsolatot rendesen, tehát nyilván ő is még ennyit biztos ráköltene a gyerekére, ahogy az én férjem is.

2015. márc. 30. 01:02
 30/33 anonim ***** válasza:

Sok lehetőség van... amit én tennék a helyedben:

1. Vennek 1 lakast,kiadnam alberletbe es abbol fizetnem a gyt-t.

2. beraknam a bankba a 8 millat es mondjuk tetetnek ra 1 keretet. pl havi 35E amit lelehet venni. ( ilyet is lehet am! :) ) es akkor biztos hogy nem megy el a penz,de biztonsagos helyen van...

de varj..... Azt irtad hogy VÁLTOK szóval meg nem valtatok el,masneven meg hazasok vagytok. es te orokoltel... Hat nem tudom mit mond majd a birosag,de elvileg felezodni fog a penz es a lakas. bar ebben nem vagyok 100%-ig biztos.

De ami biztos hogy vagy hazat vennek,vagy bankba es egy keretet raknek ra h ne tudjon hozza nyulni....

2015. márc. 30. 03:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!