Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl sok a gyerektartás. Másodfokon csökkentik?
Magas a jövedelmem,nettó 5-600 FT. Első fokon a 3 gyerekre megitéltek 250.000FT gyerektartást. Szerintem ez sok,én 150.000FT-t felajánlottam,de az ex szerint ez kevés,mert a gyerekek megszoktak egy színvonalat. És majd ő ebből félre is tesz a gyerekeknek,egyetemre,meg jogsira,stb...
Nem értem miért csak anya reszortja félretenni? Én nem tehetek nekik félre h majd vegyek nekik autót,fizessem a jogsijukat,támogassam őket?
Az exem is dolgozik,sztem a 150.000FT korrekt összeg. Vagy tévedek?
Valami szemet szúrt a korábbiakban:
10 éves koruktól nem kísértétek el a gyerekeket orvoshoz, ha beteg volt.
Szép kis szülők lehettek mindketten!
Az első tárgyalásra még ügyvéd nélkül érkeztem,mert elvileg szóban mindenről meg egyeztetünk. Meglepett h mégsem.
Nem gondolom h rossz szülők vagyunk mert nem kisértük a gyerekeket orvoshoz. Életrevaló,talpra esett gyerekek,évi 2 max 3 alkalommal szoktak orvoshoz menni,sima náthával többnyire. Nyilván ha látjuk h nagyobb a baj,elmegyünk velük.
Aki meg firtatja a 90.000 ft-os rezsit,ne haragudjon de én éltem ott,csak tudom mennyit fizettem.
Mindenesetre másodfokra már keresek ügyvédet,mert én soknak tartom a havi 250-et. Ha egy milliót keresnék,akkor az 50% miatt fél milliót kap a gyereket nevelő fél? Korrekt összegnek tartom a 150.000ft-t,exem jön itt a megszokott színvonallal(tábor,szülinap karácsonyra nagy ajándék,esetleg új bútorok a gyerekeknek) de ezeket ha aktuális lesz a dolog ki lehet fizetni felesben szerintem. Félretenni meg én is tudok nekik.
Ha csak egy nátháról van szó, az tényleg nem olyan nagy ügy.
Akkor bocsánatot kérek!
Akkor másodfokon van esély,hogy csökkentik,sztem.
Mondjuk azt ne várd,hogy az asszonynak a fizujából majd tudtok venni,nagyobb ajándékot,vagy bútort a gyereknek.Neki ennél azért jóval kevesebb a fizuja.Sztem ezeket majd ha itt lesz az ideje Te betudod vállalni ,lesz miből,hisz jóval többet keresel mint ő.
Mint elvált anya mondom,hogy csökkentheted és csökkentsd is!
Felfogadsz egy ügyvédet aki elmagyarázza a bírónak,hogy megszünt a %-os számítás,a gyerek valódi szükségletét kell néznie.
Egy papíron levezetitek neki: (ide a felétek érvényes számokat írjátok be)
Rezsi,lakhatás,közös klt:90.000
Kaja:100.000
Internet,tv:10000
75+75+10=205/4(négyen laknak,1főre jutó)=50.000
Iskola(kaja,osztpénz,egyebek:10000
Ruha:60.000/év=12.000/hó
egyebek:kirándulás,fagyi,mozi:20.000/hó
gyógyszer,betét,kozmetikus vagy ami kell még:8000/hó
különfoglalkozások:15.000
Ez összesen:115.000Ft/hó(és nem spóroltam semmin,sőt,sok család él ennyiből 3-4-en)
Ebből lejön:17.000 családi pótlék,33e adókedvezmény
Így a maradék:65.000Ft.
ennek vállald a 2/3-át(mivel vele van mindig)
Ez:43.000Ft.x3=129.000
Ha pl. nem kell suliba kaját fizetni,vedd ki belőle ,de ha gyógyszert kell szednie vagy más van amit nem írtam hozzá,írd hozzá.
Majd írd meg mi volt.
A 33 ezer 3 gyerekre van,úgyhogy egy gyerekre 11 ezer forint,ha van annyi keresete,hogy tudja érvényesíteni.Számold újra.Az egy gyerekre jutó családi 14.500,nem 17000.
Így már egy gyerekre nem 43 ezer,hanem 65,500 jut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!