Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Túl sok a gyerektartás....

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl sok a gyerektartás. Másodfokon csökkentik?

Figyelt kérdés

Magas a jövedelmem,nettó 5-600 FT. Első fokon a 3 gyerekre megitéltek 250.000FT gyerektartást. Szerintem ez sok,én 150.000FT-t felajánlottam,de az ex szerint ez kevés,mert a gyerekek megszoktak egy színvonalat. És majd ő ebből félre is tesz a gyerekeknek,egyetemre,meg jogsira,stb...

Nem értem miért csak anya reszortja félretenni? Én nem tehetek nekik félre h majd vegyek nekik autót,fizessem a jogsijukat,támogassam őket?

Az exem is dolgozik,sztem a 150.000FT korrekt összeg. Vagy tévedek?

2015. márc. 2. 10:32
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
19%
Reális az összeg. A gyerektartás 15-25% a fizetésednek gyerekenként. Én a nejed helyében még többet is kértem volna, ki tudja mikor lesz sok megint az összeg, előbb 150.000, utána 50.000. aztán meg a nagy semmi. Remélem azt is kérte hogy egyből vonják a fizudból, ne magadtól utald mert akkor nem sokat látnának belőle. Ha meg ennyire érdekel a gyerekek jövője, miért nem te neveled őket? pff
2015. márc. 2. 14:40
 22/58 anonim ***** válasza:
40%
Ha szerinted reális, akkor mondd már el, hogy egy átlag magyar fizetést hogyan lehet egy gyerekre elkölteni egy hónap alatt. Tábor gondolom nincs havonta. Új tablet se.
2015. márc. 2. 15:50
 23/58 A kérdező kommentje:

Nem ment el a gyerekekre havi szinten 250 ezer ft. Nem kaptak minden hónapban új ruhát v cipőt se. Jó cipőből nem kínait szoktak kapni,de pl a lányok ruhát 2-3 havonta onnan is kaptak. A fiamnak nem volt igénye h 2-3 havonta új ruhákat vegyünk,bár ő abból is inkább a márkásat kérte.

A lányok 12-14,a fiam 15 éves.

2015. márc. 2. 15:57
 24/58 A kérdező kommentje:

Nem kértek első fokon semmilyen igazolást a keresetin kivül. Exem mondta h a fizetésem alapján ennyit kér és meg is kapta.

Én nem hiszem el h a 150.000ft ne lenne elég a gyerekekre. Míg együtt éltünk a rezsink 5 emberre 90.000 volt a téli hónapokba,havi bevásárlást amibe a tisztító szerek tisztálkodó szerek és élelmiszer benne volt,5ünkre 120-150.000 ft-ból meg volt. Emellett volt megtakarításunk elég szép összeg aminem a válásunkor 1/5-t vittem.

2015. márc. 2. 16:10
 25/58 anonim ***** válasza:
25%

21. vagyok

22-nek: Az a reális hogy a gyerekeket(hárman vannak)törvény szerint fejenként megilleti az apa keresetének 15-25%-a. Ez három gyerekre átlagosan 60%. ha tetszik, ha nem, ha apuci jól él, akkor a gyerekek is éljenek jobban. És az anyuka mondta, hogy félretesz a pénzből a gyerekek iskoláztatására(a fősuli/egyetem nem egy olcsó dolog), tehát ez tiszta. Ha a kérdező meg nem bízik az anyukában hogy tényleg erre megy majd el a pénz, akkor ismét felteszem a kérdést hogy hogyan is bízhatja ilyen emberre a gyerekei nevelését...

De kedves kérdező, próbálj meg beszélni a volt feleségeddel hogy neked is legyen rálátásod a gyerekek számára félretett számlához.

2015. márc. 2. 17:18
 26/58 TamásTóth válasza:
74%

Mindenki mondja a törvényt. És akkor mi van ha ez a törvény? Attól mgé igazságos az?

Ha 250 ezer forintot ad az apa a gyerektartás végett, az azt jelenti, hogy az anyának, ha akarna nem is kéne dolgoznia, mert 250 ezer forintból saját lakásban 4 ember meg tud élni elgé kényelmesen, ami azért nevetséges lenne, hogy az apa tartsa el a 3 gyereket és az anyát is 100%-ban.

Az is nevetséges, hogy %-os alapon van meghatározva a gyerektartás. egyrészt a minimálbérnél ez a % a semmivel egyenlő másrészt, ha valaki 500+-t keres az is nevetséges hogy 250 ezer forintot kéne adnia. legyünk már igazságosak a kérdező elmondása szerint a házat 4/5-d részben az ő örökségéből volt.

Gondolom fordított helyzetben, ha az apánál lennének a gyereke, akkor az anyáank is 250 ezret kéne fizetni, jah nem, mert nyilván minimálbér körüli a bére.

Kedves kérdező, ha ennyi is maradna a gyt akkor is kérvényezzd, hogy a lakás, amit odaadtál számolodjon bele a gyt-be ez egy 10 milliós lakásnál is 7-8 millió lenne és akkor 2-3 évig nem kell semmi gyerektartás fizetned, ami után már majdnem nagykoruak a gyerekeid, nem azért, hogy a gyerekek ne kapjanak semmit, de legalább te döntöd el mit adsz és mit nem és nem az extől függ ez.

Ha meg van rá lehetőség, akkor küzdj a gyerekeidért és ha úgy alakul az exed fizethet gyt-t és pluszban a házad is tartsd meg és akkor majd jöhet az exed kérdezni, hogy semmilye nem marad, mert semmit nem tett a házasságba vagyonilag csak várta a sültgalambot.

2015. márc. 2. 17:32
 27/58 anonim ***** válasza:
77%

Azt írod, a rezsi 90 volt. Ebből a gyerekekre jut 54 ezer. A többi 120-150 volt, abból 72-90 jut a 3 gyerekre. Azaz az összes kiadásotok volt 210-240, amiből a gyerekekre jutott 116-144 ezer.

Ehhez képest most az anyjuk 250-et kap. Lásd be csúnyán átver, főleg meg ha a megtakarítást s a házat is otthagytad. Nagyon durván palira vett, és nem csak a gyerekeidet, de a volt feleségedet, sőt jó eséllyel az új pasiját is te tartod el. (ha van)

Mondom mindezt nőként. Gusztustalan, hogy valaki ennyire pénzéhes, és összességében többet kér jelenleg a 3 gyerekre, mint amit a házasságban 5 személyre költöttek.

Egyébként ez úgy szokott működni hogy ha otthagyod a házat, de hivatalosan, azaz a 3 gyerek nevére íratod, akkor ha fedezi a 18 éves korukig tartó gyerektartást, nem kell fizetned.

Ezt mérlegelni kell, attól függ, a volt feleség mennyit keres. De hogy ekkora összeg + egy ház is, az már pofátlanság.

Fognak még itt változni a dolgok másodfokon. Mikor lesz? Érdekelne, hogy mi történik, majd írd meg itt, ha túl leszel rajta.

Egyébként meg azzal értek egyet, aki azt írta, nincs olyan, hogy mit szoktak meg, majd megszokják az újat is. Nem azt mondom, hogy ne támogasd őket, éljenek normálisan, sőt jól, de azért mindennek van határa.

És ahol a jól kereső szülő elveszíti a munkáját, vagy meghal? A gyerek ott is "megszokta" a luxust! A másik fél vállaljon valami másodállást, amiből megteremti a luxust? Holott a normális életet alapból tudná biztosítani? Tökéletesen boldog lehet egy gyermek gyermekkora, ha nem kap 3 havonta Adidas cipőt, csak évente 1x, és nem jár minden évben a Kanári szigetekre.

2015. márc. 2. 17:51
 28/58 anonim ***** válasza:
34%

Ez a jog. Nem szubjektív, hanem objektív. A törvényben az van, hogy a különélő szülő keresetének 15-25 %-a. Lehet itt felhozni sok mindent, de 150 ezerrel, a gyerekekre a fizud 10%-a jut. 15-25 között ítélnek meg, átlagban 20%-kot.

Az, hogy te jól keresel, az a gyerekeid szerencséje. Szerintem 250ezer ilyen anyagi nívóban 3 gyerekre, reális. Az 83 ezer egy gyerekre. Ha egy gyereked lenne vagy kettő, akkor 100 ezret kérhetett volna az exed, gyerekenként és meg is kapta volna. A 250 ezer, a törvényileg meghatározott összeg.

2015. márc. 2. 18:21
 29/58 anonim ***** válasza:
52%
igazad van hogy %-ban mérik, de azt már itt többen leírtuk, hogy az apának a költségek felét kell biztosítania, a másik felét az anyjuk. az úgy már 500 ezer, ami nagyon-nagyon durva.
2015. márc. 2. 18:27
 30/58 A kérdező kommentje:

Értem én h ez a törvény,de én úgy tudtam,h magas jövedelem esetén nem %-ban állapítják meg a gyerektartást. Ezért nem is izgultam a tárgyalás előtt.

Én elég korrektnek érzem a 50.000FT/gyerekenként,hisz az exem is dolgozik(ő nettó 150-180.000FT körül szokott kapni),és ha kevésnek érzi a bevételét még midig kérheti a családi kedvezményt h havonta érvényesítse. (Eddig mindig év elején igényeltük vissza.) Meg persze mellé ott a családi pótlék is.

Hülye dumának tartom h majd ő ebből félre is fog tenni. Miért,tán én nem tudom a felesleget félretenni? Miért anyuka legyen a jó fej h félretesz?

Írjátok h mennyi megmarad nekem,sajnálom a pénzt a gyerekektől meg hasonlók. Nem sajnálom,de nekem a maradékból fenn kell tartanom egy olyan albérletet ahova jöhetnek akármikor a gyerekeim,e mellet gyakran a túlórák-meetingek(mikor késő estig dolgozni kell) nem az irodában hanem a kollégák lakásán kerülnek megrendezésre. Nem tehetem meg,hogy bérlek,egy szobát,garzont vagy egy 1,5 szobás lukat a 8.kerületben.

Életem végéig sem szeretnék albérletben élni,én is szeretnék lakásra félretenni,normálisan élni,támogatni a gyerekeket. Így meg már nem is tűnik olyan soknak az ami marad.

Vmint ha én havi 250.000FT-t fizetek gyerektartásra akkor anyuka mit tesz hozzá azon kívül hogy hétvégente és heti kétszer főz?

Már nagyok a gyerekek,élelmesek,eddig se kísértük őket suliba,nem maradtunk velük otthon ha betegek voltak,orvoshoz is egyedül is el tudott eddig menni mindegyikük 10 éves koruk óta(közel van a házi orvos).

Vagy azért mert elválunk,most hirtelen kisérni kell őket mindenhova?

2015. márc. 2. 18:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!