Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan ne haragudjak a gyerekem apjára? Mikor fog végre teljesen elmúlni a cserbenhagyottság felett érzet fájdalmam?
"Már a születése előtt elköltöztem az exemtől"
Hát... nem kellett volna.
"a legritkábban tesz indokolatlan lépéseket.."
Oda ne rohanjak. Szerették egymást, szeretkeztek, gyerek lett - indokolatlan ezután elhurcolkodni.
Sokan vagytok, akik anyaként egyedül neveltek gyermeket, van aki gyermekeket.
Valaki írta itt, hogy senkitől nem vár hálát ezért, próbálj meg Te is ennek szellemében élni!
És azoknak is maximálisan igazuk van, akik azt javasolják, hogy lépj ki az önsajnálatból és keress magadnak egy társat. Arra ügyelj majd, hogy ne a lányodat tedd majd ismét előtérbe, tehát ne neki keress nevelőapát, hanem magadnak igazi társat, szerelmet. Eljött az ideje.
14 nagyon jó tanács, szívleld meg.. és ne legyél "féltékeny" a gyerek apjára, mint szülő. A kislánynak szüksége van erre a kapcsolatra, jó hogy szereti. A majd 15 év múlva alakuló boldog párkapcsolat alapjaihoz kell az apával való szeretetteljes kapcsolat.
Ez tőled semmit nem vesz el, te ugyanúgy az egyetlen, igazi ÉDES anya maradsz a szívében egész életében.
Azoknak, akik a apa-lánya kapcsolat fontosságára figyelmeztetnek, újra leírom: örülök, hogy jó a kapcsolatuk, és nem gördítek akadályt az elé, hogy ez a kapcsolat fejlődjön is. Nem azért haragszom az apára, mert most elviszi a lányunkat egy napra. Hanem épp azért, mert eddig soha nem vitte el. (Csak a nagyinál találkozgattak.) És nem is az fáj, hogy ennek ellenére a lányom imádja az apját, hiszen a fájdalmas az volna, ha az ő szíve is tele lenne negatív érzésekkel. Tudatosan neveltem úgy, hogy ő ne haragudjon az apjára.
Nekem az apa általi cserbenhagyottság fáj. Nem az, hogy mint nőt, hanem hogy mint szülőt magamra hagyott, a gyerekünkről nem is beszélve.
Amikor azt írtam, hogy elismerésre és vállveregetésre vágyom, talán félreérthető voltam. Nem gondolom, hogy bárki is hálával tartozna azért, mert igyekszem jó anya lenni. Pláne nem a gyerekem. Anyának lenni jó dolog, ez már önmagában jutalom a nehézségekért. De azért az apától jól jönne egy kicsivel több tisztelet, emberség. Nem arra vágyom, hogy fejet hajtson, hanem pár jó szóra, amiből tudnám, hogy a tőle telhető módon igenis igyekszik átérezni a helyzetünket, és látja az erőfeszítéseimet. Úgy tűnhet, mintha magát a válást hánynám a szemére, talán ezért is írta valaki, hogy mintha még éreznék valamit az apa iránt. Ez nem így van. A válás rendben van. Azt sem volt könnyű megemészteni, de azon túl vagyok. Az azóta tartó szülői nemtörődömséggel vannak nekem gondjaim. De még ezzel is megbékéltem, vagy legalábbis azt hittem, hogy megbékéltem, de az, hogy most hirtelen érdeklődik a lányunk felől, kizökkentett. Tudom, hogy a haraggal nem jutok előrébb, épp arról szól a kérdésem, hogy én sem szeretnék haragudni tovább. Szeretném elfogadni, szeretnék megbékélni, és már tudom, hogy ez nem azt jelenti, hogy "szarok a fejére, úgyis neki szegényebb az élete", mert az a hozzáállás csak elviselhetővé konzerválja a negatív érzéseket. Talán igaza van annak, aki azt írta, csak egy társ hiányzik nekem. Igen, egy társ jó lenne...
Márpedig kedves kérdező, ami Belőled árad, sajna az a csúnya irigység, és önmagad nem szeretése és tisztelése. Akár tetszik, akár nem..;-) Teljesen megértelek, ne értsd félre kérlek!
Ha elvonatkoztatsz a helyzettől, látni fogod, hogy élet bármely más területén előjönnek olyan szituációk, amikor Te teszel valamibe több munkát, te "sz.vsz" vele, a te energiád van benne; és van valaki, aki jön könnyedén és learat majdhogynem minden babért!
Tényleg teljesen megértelek, igazságtalanságnak érzünk ilyen szituációt.
Viszont itt jön az, hogy őszintén bevalljuk magunknak a valóságot, elfogadjuk azt, és próbálunk azzal együtt boldog lenni. Jelen esetben elfogadod, hogy Te neveled a lányotokat, örülsz ennek, saját magad értékeled emiatt - és nincs szükséged külső megerősítésre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!