Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan ne haragudjak a gyerekem apjára? Mikor fog végre teljesen elmúlni a cserbenhagyottság felett érzet fájdalmam?
Szerintem haragudj rá nyugodtan, megérdemli. Persze ez nyilván csak neked rossz, de ettől még nehéz harcolni a jogos érzelmekkel.
Az, amiket leírtál, engem nagyon megérintett, sose gondoltam bele, hogy ezt jelenti egyedülálló szülőnek lenni. Szerintem ő sem, úgyhogy talán a legjobb megoldás, ha ezt az egészet neki is leírod, szembesüljön vele végre, mit jelent számodra ez az egész.
Ha bocsánatot is kér, attól még nem biztos hogy könnyebb lesz neked, de ha meg sem próbálod tisztázni vele az érzéseidet, úgy tuti a vesztett ügy.
Szívből drukkolok, hogy sikerüljön őt magatok felé fordítani (már ami a valódi apaszerepet illeti).
Most még ő a szuperapu, de felnő majd a lányod, és látni fogja mindazt, amit most leírtál. Tisztában lesz azzal, hogy az apja könnyen volt havi pár alkalommal szuperapu, és azzal is tisztában lesz, hogy te egyedül álltál helyt a gyereknevelésben.
Majd akkor a lányodtól fogod megkapni azt az elismerést és vállveregetést, amire most vágysz.
Szia.
Valamennyire átérzem a helyzetet, bár nekem még csak két éves a kicsi, de én is totálisan egyedül vagyok vele hagyva. Amikor meg az apja vele van nagyritkán, akkor eljátssza a szuperapát, beviszi a munkahelyére mutogatni, meg játssza az eszét, hogy milyen szuper apa-fia kapcsolatuk van. De fogalma sincs, hogy pl. 2 hete, amikor influenzás volt, és másfél hétig szinte egy percet sem aludtam, mert éjjel is 40 fokos láza volt, és gubbasztottam az ágyánál, és fogtam a kis tetsét a hidegrázások alatt...erről fogalma sincs, ahogysok másról sem, amiket leírtál. Engem is nagyon megérintett a személyes kapcsolódás miatt is, amit írtál.
A leírásod alapján szerintem neked alapvetően egy társra lenne szükséged. Valakire, aki szeret, aki becsül, aki tisztában van azzal, hogy hogy élsz, mit csinálsz, aki elismer, ha arról van szó, akinek kiöntheted a lelked, stb. Én ezt vettem ki a szavaidból, hogy lleginkább erre vágysz, és mivel el nincs, ezt vetíted ki a volt férjedre!
Próbálj meg kijárni, ismerkedni, másférfiakkal is lenni kicsit. ÉLd a saját életed is, ne csak a lányodét, bár tudom, hogy nehéz!
Sok erőt, kitartást és boldog életet kívánok Neked!
" A szakitasotokkor te terhesen elkoltoztel a gyerekkel, onallo ambiciokkal, gondolom dacosan. Ez a ferfi igy hogy erezhetne maximalisan sajatjanak a gyermeket, ha te mar ekkor megvontad tole ezt a lehetoseget?"-írja a 4-es számú válaszoló, de vajon milyen alapon? Honnan veszi, hogy a Kérdező "dacosan" költözött el a gyermeke apjától? Azt miért nem feltételezi, hogy az apa - a társ - viselkedése váltotta ki a szakításhoz vezető reakciót? És az, - ami szintén a válaszoló feltételezése, - hogy "önálló ambíciókkal" költözött (volna) el, mennyiben lehet elmarasztalás, rosszallás: ha így is volt, (de minek alapján állítja a 4-es?) nem természetes talán, hogy egy fiatal nőnek, aki kitűnő stílusban, választékosan ír, feltehetően tehát értelmiségi, önálló ambíciói legyenek?! Az lenne as baj, ha nem volnának...
Kedves Kérdező: nagyon is érthető a neheztelésed, hiszen volt férjed azt az utat járja, amelyet az elvált apák túlnyomó része: a saját kényelmi szempontjai szerint, a gyerek életébe időről-időre "belevilágító" üstökösként vesz csak részt a kislány nevelésében. Igazi kapcsolata nincs vele, mert az sokkal intenzívebb jelenlétet és energiaráfordítást igényelne; érdemi segítséget, partnerséget te sem várhatsz tőle..olyan ő, elsősorban a gyereke számára, mint egy vendégszereplő sztár, aki a lánya imádata által learatja a - szerinte - jól megérdemelt sikert. Ez édeskevés: az igazi szülő te vagy, te, aki minden érzelmi és gyakorlati feladatot vállalsz. Külön elismerés illet azért, mert együttműködő vagy és nagy az önfegyelmed: nem érezteted a neheztelést - a gyerek érdekében.
Én is azt mondom: találj magadhoz méltó, érzékeny, empatikus társat, aki erőt ad mindezekhez és szeretettel fogadja el a kislányodat is. Legyetek új család - amolyan..igazi. Sok-sok szerencsét hozzá.
Az 5-ös válaszolóval maximálisan egyetértek...miközben olvastam a történetet,nekem is ez rajzolódott ki a kérdezőről.
Plusz még 1 valami,PICIT úgy érzem,mintha még érezne a kérdező az exe iránt.
TALÁN,ha az ex úgy akarná...újraindulhatna a kapcsolat is...nem a kérdezőn múlik.
Sosem fog elmúlni.
Az egyetlen amit tehetsz, hogy ezt a gyerekkel nem érzékelteted, és a családodnak sem engeded, hogy szidja az "apá"-t. Hagy alakítsa ki a saját véleményét a saját tapasztalatai alapján.
Azon ne rágódj, milyen lesz az új családjával...itt sem Ti (Te és a lányod) tehet arról, hogy szar emberként viselkedik...saját magáról állít ki bizonyítványt...mással sem lesz jobb...örülj neki ha más púpja lesz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!