Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki, hogy döntene?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki, hogy döntene?

Figyelt kérdés

Elvált negyvenéves férfi vagyok.

Hitelből volt egy közös lakásunk amit váláskor eladtunk és kifizettük belőle a bank hitelt, a maradék részt elfeleztük, így ha nem is sok, de maradt zsebben némi pénze mindkettőnknek.

A választási lehetőségeim:

1: Félreteszem a kapott pénzt és a fizetésemnek megfelelő albérletbe megyek.

- Önálló maradok, egyedül, meg marad a kapott pénzem, de nem tudok megtakarítani.

2: A kapott pénzt önrészként felhasználva hitelt veszek fel és vásárolok egy olcsó lakást.

- Önálló maradok, egyedül, látszólag saját lakásban fogok élni, nem marad megtakarításom, helyette adósságom keletkezik a bank felé.

3: Beköltözöm a szüleim nagy családi házába, (jó velük a viszony, helyi is van bőven), a kapott pénzt félreteszem és havonta hozzá teszem azt az összeget, amit albérleti díjra fizetnék.

- Az önállóságom részben feladom, meg marad a kapott pénzem, tudok érdemben pénz megtakarítani, szüleivel élő negyvenes férfiként nem leszek túl vonzó a másik nem szemében.

2015. febr. 15. 15:32
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Gyerkőcöd van? Csak mert neki is kell lakhatást biztosítanod?
2015. febr. 16. 08:57
 12/17 A kérdező kommentje:

Ügyes vagy, hogy azonnal találtál nőt :-) Én kisvárosban élek, itt ez nehezebb ügy.

Gyermekünk nincs, csak magammal kell törödnöm.

2015. febr. 16. 10:45
 13/17 keine257 válasza:
3.
2015. febr. 16. 16:43
 14/17 anonim ***** válasza:
11 vagyok, akkor 3.
2015. febr. 16. 20:33
 15/17 anonim ***** válasza:
Ez nem kérdés. 3-as a befutó. Ki a fenét érdekel, hogy mit gondolnak mások????Rengeteg 40-es él a szüleivel. Tesód van?Magyarán a szüleid házát egyszer csak te öröklöd, vagy osztoznod kell rajta tesóval(tesókkal).Egyébként meg addigis ez a legtutibb megoldás, mert addig is tudsz félrerakni, ha meg jön a nagy Ő majd akkor ráérsz másik megoldáson agyalni.
2015. febr. 19. 13:29
 16/17 anonim ***** válasza:

4. - na jó, ez csak vicc :)

Nem irigyellek... A helyzetem hasonló a tiédhez. Nos én egy marha pici lakást vettem, ezt tuti ki tudom fizetni. Kicsi a fenntartási költsége, tudok mellette félre rakni (még ha keveset is). Nem élek király módjára, de legalább a szüleimmel se (jó a kapcsolatunk, hely is lenne).

Az hogy a másik nem szemében mennyire vonzó a szüleiddel élés ténye, nem annyira fontos kérdés jelenleg szeritnem :).

Előbb kezd előről az életed építését, aztán majd alakul minden idővel. Egyébként sem hiszem, hogy azzal indítanál egy megismerkedést hogy: "Szia, Feri vagyok! Elváltam és most a szüleimmel élek."

Sok sikert!

2015. febr. 20. 10:41
 17/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Időközben megnéztem pár olcsó ingatlant, lakást, házat, nyaralót, de az olcsók nagyon lepukkantak, nem érezném magamat jól bennük. Csak azért meg nem veszek, hogy elmondhassam, „van”.

Az albérletek havi díja többe kerülne, mintha hitelt vennék fel, ami nem túl biztató, és kínálat se nagyon van itt, ahol élek.

A 3as megoldás mellet döntöttem, és a napokban meg is történt szüleim családi házának egyik külön álló nagyméretű szobájának teljes felújítása, pár nap és berendezkedem.

Egyenlőre a fejemben kell rendet rakni, mert nehéz felfogni, hogy se társ, se saját otthon, míg a barátaim zöme mindezzel rendelkezik és mint tudjuk manapság a külsőségek alapján ítélnek.

Ez a lelki oldala, de szerencsére ha nem is látszik, vannak tartalékaim, jó állásom és nem vagyok eladósodva. Szóval minden adott az új élet elkezdéséhez.

2015. febr. 21. 23:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!