Munka vagy egyetem? Ki hogyan döntene ebben a kérdésben?
a páromról van szó.
tavaly megszerezte a BSc diplomáját, szinte azonnal fel is vették egy multihoz, ahol 8 órás munkarendben dolgozik, de van hogy hétvégén is kell melóznia VPN-ről.
mellette elkezdte az MSc-t ugyanazon az egyetemen, ahol eddig tanult.
nagyon nehéz neki összeegyeztetnie a kettőt, és teljesen ki van merülve. reggel 7kor elmegy itthonról, és van hogy este 8kor ér haza. sok a beadandó, mindenféle házi feladat, hétvégén is sokat kell vele foglalkoznia, tanulni a ZH-kra. emellett még helyt állnia a munkahelyén.
már azt fontolgatja, hogy otthagyja a sulit, mert nincs ideje a magánéletre, és iszonyatosan fáradt.
mondtam neki, hogy mi lenne, hogyha halasztana, vagy a következő félévben kevesebb tárgyat venne fel, és kicsit tovább tartana elvégezni, de legalább nem ájulna el este.
vagy hagyja ott? 2 év múlva automatikusan előléptetik, ez kicsivel több pénzt is jelent.
de a manapság a tanulás, a jó diploma is nagyon fontos.
hogyan döntsön? hogyan segíthetnék neki?
köszönöm
En erdelyi vagyok, szoval lehet h nalatok Mo-n mashogy allnak a dolgok.Sztem hagyja felbe a tanulast, legfeljebb fagyassza le.Az eloleptetes is olyan mint a kutya vacsoraja, tehat bizonytalan.Tegyetek elso helyre a kapcsolatotokat.Mi nektek a fontosbb:a munka vagy a melo.szerintem a kapcsolatotok.Utana persze a melo is.Nincs mit tortetni, Isten gondot visel rolatok, azonfelul pedig a karotokra lesz a sok hajtas.
Irj ram ha szukseges!
Sztem meg ma már elég nehéz ahhoz munkát találni, hogy ha vkinek van egy jól fizető állása, és igazából már van diplomája is, akkor ne hagyja ott az állást azért, hogy egy magasabb fokozatú diplomát is begyűjtsön. A egyetemet bármikor újrakezdheti, vagy folytathatja, ha úgy alakul.
Ebben a kérdésben neki kell főként elhatározásra jutnia. Sztem a te feladatod annyi, hogy bárhogy is határozzon, mellette állj. Ha befolyásolod később rád háríthatja, hogy rossz döntésre sarkalltad. Mondd el neki mindkét oldal előnyét, hátrányát, de az ő döntése legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!