Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Munka vagy egyetem? Ki hogyan...

Munka vagy egyetem? Ki hogyan döntene ebben a kérdésben?

Figyelt kérdés

a páromról van szó.

tavaly megszerezte a BSc diplomáját, szinte azonnal fel is vették egy multihoz, ahol 8 órás munkarendben dolgozik, de van hogy hétvégén is kell melóznia VPN-ről.

mellette elkezdte az MSc-t ugyanazon az egyetemen, ahol eddig tanult.

nagyon nehéz neki összeegyeztetnie a kettőt, és teljesen ki van merülve. reggel 7kor elmegy itthonról, és van hogy este 8kor ér haza. sok a beadandó, mindenféle házi feladat, hétvégén is sokat kell vele foglalkoznia, tanulni a ZH-kra. emellett még helyt állnia a munkahelyén.

már azt fontolgatja, hogy otthagyja a sulit, mert nincs ideje a magánéletre, és iszonyatosan fáradt.

mondtam neki, hogy mi lenne, hogyha halasztana, vagy a következő félévben kevesebb tárgyat venne fel, és kicsit tovább tartana elvégezni, de legalább nem ájulna el este.

vagy hagyja ott? 2 év múlva automatikusan előléptetik, ez kicsivel több pénzt is jelent.

de a manapság a tanulás, a jó diploma is nagyon fontos.

hogyan döntsön? hogyan segíthetnék neki?

köszönöm

2011. ápr. 1. 11:51
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a tanulás hosszabb távú befektetés. MSc diploma nélkül szerintem bizonyos fokozatnál feljebb nem is léphet..

Csinálja együtt, ha tudja, vagy tényleg kérjen egyéni tanrendet, de a sulit ne hagyja ott. Később 100%, hogy nem fogja újra kezdeni! ÉS történhet bármi ezzel a munkahellyel, őt is kitehetik.. Vagy lehet egy idő után már ő váltana szívesen..

Első a suli, aztán a munka, ha kilépne, akkor is találna magának munkát később!

2011. ápr. 1. 14:02
 12/15 anonim ***** válasza:
Én a sulit választanám és mellette keresnék valami részmunkaidős állást. Persze nem megoldhatatlan egyszerre csinálni a kettőt, de egyik sem ér annyit, hogy az egészségünk rovására menjen. Igenis időt kell szánni a pihenésre, szórakozásra is.
2011. ápr. 1. 16:52
 13/15 A kérdező kommentje:

köszi. annyit talán kihagytam a kérdésből, hogy ez a munka, amit most csinál maximálisan a szakmája, tehát ezért sem szeretné ott hagyni. szakmai tapasztalatnak kiváló, mivel ez egy magas presztízsű világcég.

az MScvel az a célja, hogy továbbmehessen egy még jobb helyre, vagy a mostaninál is magasabb fizetése legyen. pályakezdő létére egyébként az átlag fölötti a fizuja, tehát számára ez is mérvadó.

majd javasolom neki az egyéni tanrendet.

a kapcsolatunk is nagyon fontos, de mivel együtt élünk, ezért nem kell még külön időt szakítania arra, hogy találkozzunk. én nagyon megértő vagyok, és nem várom el, hogy folyton egymás szájában lógjunk, de látom rajta, hogy neki sem elég az, hogy csak együtt alszunk esténként...

még üdülni sem tudunk elmenni, mert a szabadnapjai is arra vannak félretéve, hogy el tudjon menni vizsgázni, vagy zh-t írni.

2011. ápr. 1. 18:42
 14/15 anonim ***** válasza:
Szerintem halaszthatna.
2011. ápr. 1. 21:45
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha nem vagyok indiszkrét, mennyit keres?
2011. ápr. 1. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!