Ki hogyan döntene ha a helyemben lenne?
Angliában élünk,és 2 szobás lakást bérelünk.
Van egy kedves angol házaspár akikkel nagyon jóba vagyunk.
Ők nekik szintén a városban van 5 szobás nagy házuk,külön garázzsal,hatalmas kerttel,és van 3 kutyájuk. 2 springer spaniel és 1 stafford terrier..Imádni való kutyák.Jól neveltek,és barátságosan nagyon is.Nemrég elmondta a barátunk,hogy állást kapott Belgiumban,így Július végén már ott fog élni.A felesége is követni fogja,így ő is keres állást magának..Mivel hamarosan Belgiumba költöznek,szóba hozták,hogy esetleg mi kivennénk a lakásukat,mert így legalább nem kell ügynökségekkel bajlódniuk,a lakás nem fog üresen állni,és lesz aki mindig figyeljen rá ha ott laknánk.Megemlítették,hogy a költségekből is lefaragnának ha elvállalnánk a kutyákat is.Mi mondtuk,hogy jelenleg mennyit fizetünk,most albérletbe,és ennél többet nem tudunk fizetni.De nem lenne fer a részünkről,hogy 5 szobás hatalmas házért ugyanannyit fizessünk mint 2 szobás kis házért.De napok óta mondogatják,hogy az árban tuti meg tudunk egyezni.Nekik még az is megérné ha annyit fizetünk amennyit most is..
Így viszont a párommal elgondolkodtunk rajta hogy hűű de jó lenne,hiszen nem kéne évente 100 font szerződés díjat fizetnem,nem kéne 3 havonta várni az ügynöki embert mert ellenőrzésre jön ki,és nem kéne fizetni parkolási díjat,és állandóan morogni,hogy sosincs hely..(na igen a parkolás itt s gond)
De félünk attól,hogy mi van ha 1 év múlva azt mondják,hogy eladják a házukat(az övéké,megtehetik) vagy azt mondják,hogy nem jó Belgiumban élni,és hazajönnek..
Nekünk 1 évre nem lenne jó,mert mi hosszabb távban gondolkodunk.Ahol most élünk ott is már lassan 4 éve lakunk,és nagyon szerencsések vagyunk evvel a lakással is,mert ezt is úgymond áron alul adták ki..Félünk,hogy odaköltöznénk,így elveszítjük a mostani jó kis lakást,és ha 1 év múlva menni kell akkor nem fogunk tudni olcsón lakást bérelni..
A kutyákkal is gondban vagyunk.Bár imádjuk a kutyákat,de nekem 3 kutya túl sok lenne.Meg hát a hosszú szőrű kutyákra allergiás is vagyok..
Tényleg édesek,jól neveltek,de nem tudjuk,hogy mit szólnának hozzá ha csak 1 kutyát vállalnánk be??
Vagy inkább ezt ne is mondjuk nekik??
Ti mit tennétek a helyükben? Odaköltöznétek??Vagy sem? Kutyát vállalnátok vagy sem??
A héten jönnek át ebédelni,gondolom akkor is ez lesz a téma..Így jó lenne addigra biztosan tudni a dolgokat
Hűűű, nehéz kérdések.
Szerintem vagy az összes kutyát vállald be, vagy egyet sem! Hogy tudnál kiválasztani egyet és mi lenne a többivel?
Próbálj velük beszélni arról, hogy ők mennyire látják ezt egy komoly, hosszútávú döntésnek, mondd el az aggályaidat, amiket ide is leírtál, hátha többet tudsz meg...
Odaköltöznék, az ezen spórolt pénzt félretenném (ha pl., ahogy írtad, 1 év múlva el kell menni onnan). Kutyákat bevállalnám, max. távol tartanám magamtól őket, és inkább a páromra bíznám a gondozásukat.
DE mindent lepapíroznék.
En maradnék abban a lakàsban, amelyben most vagytok. Valóban nem lehet tudni, hogy mennyi ideig lesznek Belgiumban. Meg tudod a szivességet tenni, az albi àràval az sem a legjobb, bàrmennyire is aranyosak. Gondolom azért biztosan visszamennek làtogatóba is a hàzukba.
A kutyàk sem olcsó mulatsàgok, nem tudnàl utazni pl. haza ha arra kerülne a sor, és még sok minden felvetõdne bennem.
Viszont ez az én véleményem és rajtad a döntés.Sok sikert!
Igen,hazajárnának látogatóba,de akkor sem ide,mert a feleségnek is van lakása.(csak az kisebb,és oda viszik a bútorokat,és egyéb dolgaikat.
A kutyáknál bizonytalan vagyok,mert voltaképpen azért van három kutyájuk,mert a feleségé a 2 springer,és a férjjé a lollipop...hát nem tudom mit tegyünk..
volt róla szó,hogy valaki jöjjön még ide...de nem ismerünk senkit akivel érdemes lenne összeköltözni.Akiket ismerünk azoknak mind van hol lakniuk..Egyébként ezt is ők mondták mint lehetőséget..(hogy ettől sem zárkóznának el,ha mi így akarnánk)
Az igazság az,hogy 2 éve ideiglenesen kiadtuk az egyik szobát egy magyar srácnak..De akkora csalódás volt,hogy azóta úgy vélem idegenekkel összeköltözni nem a legjobb megoldás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!