Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy állítsam le a volt feleségemet?
5 éve elváltam,van egy közös gyerekünk. Közös megállapodással született meg a gyerektartás összege,mivel elég jól keresek,havi 65 ezret fizetek a gyerekre. Közben rendszeresen veszek neki ruhákat meg amit kell. 3 éve lett egy új kapcsolatom amiből szintén született egy közös gyerekem.
Eddig minden rendben ment,de pár hónapja a volt feleségem követelőzni kezdett,hogy fizessek többet. Én ezt nem tartottam jogosnak,illetve felajánlottam hogy fizetek többet havi 5 ezerrel,de akkor a gyerek ruházkodását és egyebeket oldjon meg ő,mert nekem a másik gyerekemre is gondolnom kell. Ez nem felelt meg a volt nejemnek,ezért bírósághoz fordult. Viszont a bíróság a tárgyaláson figyelembe vette,hogy született még egy gyerekem,ezért,jóval lecsökkentette a gyerektartást. Most 40 ezret kell fizetnem. Na és itt jöttek a gondok! A volt feleségem a gyereknek elkezdte mondogatni hogy apa már nem szeret,csak az új gyerekét,a közös ismerősöknek meséli,hogy lesz@rom a gyereket. Nekem meg fenyegetőzik,hogy nem engedi hozzám ha nem adok több pénzt. Nem tudom hogy állíthatnám le,mert már elegem van belőle! Ráadásul ő tehet arról hogy kevesebb pénzt kap,mert én nem mentem bíróságra hogy csökkentsem a gyerektartást,mert született még egy gyerekem,de ő kapzsi volt. A gyereknek ezentúl is megveszem ami kell,de a volt feleségem kezébe nem fogok több pénzt adni,mint amit a bíróság megítélt.
Szerintem jól teszed. És a gyerekeket nem fogja érdekelni mit mond az anyjuk, ha rendszeresen viszed őket láthatásra, csináltok közös programokat, érdeklődsz irántuk és ugynaúgy gondoskodsz róluk!
Én a gyerek szemszögéből mondom, mert bár egyik szülőm sem tökéletes, édesanyám szájából a válás után mást sem hallottam, csak hogy édesapám mekkora ************ le sem írom micsoda. Mégis mindig felhívott, mindig fontos volt neki hogy találkozzunk, a gyerektartás felett pedig inkább az én kezembe nyomta a zsebpénzt, elvitt közös programokra, stb., míg anyukámtól csak azt hallottam hogy erre nincs arra nincs, de magának azért volt több tízezres ruhákra ugye meg utazásra.
Sosem érdekelt mit mond, mert a valóság az ellenkezőjét igazolta.
Persze a gyerekkel éreztetem hogy ugyanúgy szeretem. Csak már tényleg elegem van,hogy pl ha véletlenül összefutunk valahol,akkor mindig beszólogat. Vagy a múltkor a párommal és a közös gyerekünkkel voltunk bevásárolni,odajött egy,a volt feleségemmel közös ismerős azzal a szöveggel,hogy szép az új kis családom,de a nagyobb gyerekről sem kellene elfeledkeznem,mert a volt feleségem panaszkodott,hogy nem támogatom! Szóval ezek elég kellemetlen dolgok.
Van új párja a volt nejemnek,nem az a baja hogy egyedül van.
Huh, ez vicces sztori, mármint a pénzes része.
Szerintem fizesd a kötelezőt, amit pedig pluszba tudnál szánni a gyerekre, azt tedd neki egy számlára, amit 18 évesen megkaphat pl. tanulmányaira vagy életkezdésnek. Vagy a kötelezőn túlmenően a rászánható összegből olyan élményeket szerezhetsz neki, hogy hiába mondja bárki neki, hogy nem szereted, érezni fogja, hogy de igen!
Jól teszed hogy a kötelezőn kívül többet nem fizetszAz exed pattogott,meg ugrált hát igy járt.
Ha akadályozza a láthatást,minden alkalommal hivj rendőrt(hogy legyen tanud),és jelentsd fel a gyámügyön.
Ha pedig nagyon uszítja ellened a gyereket,akkor is jelentsd fel,kérj pszichológiai vizsgálatt,mindent ami kell,és kérd h te nevelhesd tovább a gyereket.
Addig is a nagyobb gyerekkel éreztesd h őt is szereted. De ezt felesleges irnom,mert a kérdésedből is látszik,meg irod is h ugyanugy foglalkozol vele.
Az idegenekkel meg ne törödj,mond meg nekik h söpörgessenek a saját házuk táján
Szerintem kérdezd meg a gyámügyön, hogy mit lehet tenni, ha a gyereket ellened neveli.
A gyerekkel meg a láthatáson nagyon sokat kell beszélgetni, éreztetni vele, hogy szeretitek és a családod része.
Az asszonynak meg esetleg meg lehet pendíteni, hogy átgondoljátok, hogy ilyen nevelés mellett jó helyen van-e a gyerek, mert lehet, hogy kéritek az elhelyezés megváltoztatását és pszichológusi vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!