Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehetne meggyőzni volt feleségemet, hogy segítsen az utazással való terheimet csökkenteni?
Volt feleségem 150 km-re költözött gyermekeimmel. Nekem 2 hetente van láthatásom péntektől vasárnapig. Ezeken az alkalmakon pénteken megyek értük, aztán vissza a lakóhelyemre, vasárnap ismét haza viszem őket és én ismét haza a lakóhelyemre.
1 hétvégén ez 600 km. 1 hónapban a 2 láthatás pedig 1200 km.
Időben pedig amit az autóban töltök 1 hétvégén 8 óra. 1 hónapban pedig 16 óra.
Az anyagiakról ne is beszéljünk. 1 hónapban a 2 láthatás 40 e ft. Tartásdíjon felül.
Lányaim nem kicsik már, 12 és 13 évesek. Ők nyitottak lennének arra, hogy vonatra szálljanak, szeretnének segíteni nekem, mert látják, hogy mennyire megterhelő számomra az utazás.
A vonat átszállás nélkül lenne.
Volt feleségem hallani sem akar erről, azt mondja, hogy ajtótól ajtóig kell mennem, ha nem felel meg nekem, akkor ne látogassam lányaimat.
Mit tehetnék ebben a helyzetben? Hova fordulhatok? Bíróság, gyámügy tud ebben segíteni?
Sajnos ha nincs bírósági határozat arról, hogy az exnejednek kell állni a költséget, akkor ha nála lettek elhelyezve a gyerekek akkor neked kell fizetned a hozzádutazásukat. Azért talán megér 5-10e Ft-ot, hogy erről egy ügyvédet megkérdezz.Ha a felügyelet közös, akkor csak a beleegyezéseddel költözhetnek el a gyerekek. A közös felügyelet nem azonos a közös elhelyezéssl, gondolom ezt tudod.
Szerintem nyugodtan mehetnének vonattal ennyi idősen a gyerekek,én elvált, lányos anyaként mondom hogy engedném őket.Ha az anyjuk semmiképp nem egyezik bele a vonatos megoldásba,próbálkozhatsz még útitárskereső oldalakon, úgy esetleg olcsóbb.(pl. oszkar.com)
Ebben csak az tud segíteni, ha jó viszonyt alakítasz ki volt feleségeddel, ennek legegyszerűbb módja az, ha feleséged is érzékeli, hogy gyermekeidnek nagyvonalúan erőn felül is mindent megadsz.
Nem tudsz sehova sem fordulni, mert feleséged a "minden szabályt betart" elvvel szívat.
("Minden szabályt betartunk" elvet sokszor alkalmazzák szakszervezetek is munkáltató ellen, pl. műszakkezdéskor soha nem ellenőrzik máskor a gépet/járműt/gépsort... annyira részletesen, ahogy azt a műszaki előírások megkövetelnék, ilyenkor meg direkt olyan hibát keresnek, hogy szabályosan indokolható legyen az, hogy a gép munkára alkalmatlan.)
Úgy, hogy szépen beszélsz vele.
Én szintén elköltöztem a gyerekkel 200 km-re, de az apjának szintén megterhelő volt a távolság ezért én felviszem neki a gyereket és amíg tart a láthatás addig ott vagyok majd én hozom haza. Persze ez más, mert van lehetőségem ottmaradni. De ha 12-13 éves lesz akkor szépen felrakom a buszra és az apja majd leveszi. Megmagyarázhatod hogy ha visznek telefont akkor félóránként felhívod őket vagy az anyjuk, az még külön jó hogy nem egyedül menne vigyáznának egymásra.
De ha nem megy. A másik javaslat: Megváltoztatjátok a láthatás időpontját, téli-tavaszi szünetet nálad töltik + nyáron egyszerre többet. Ez a kétheti láthatás így nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!