Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mostani párom előző házasságából van egy nevére vett nem vérszerinti gyereke eddig 20% gyrektartást fizettünk lehet csökkenteni?
Azért várjatok,nem ismeritek a teljes történetet. Nagyon ritka, hogy valaki csak úgy a nevére vesz egy gyereket és utána le akar mondani róla.
Lehet, hogy a történet sokkal cifrább, mint gondolnátok, én nem ítélkeznék addig, ameddig a kérdező nem mondja el részletesen mi történt.
Másrészről az apa érzései és a fizetőképessége között nem feltétlenül van összhang.
"Hogy tud lemondani a gyerekről"
Ahogy majd a tiédről tud, ha jön a 3. számú asszony és az is szül neki... Az örökbe fogadott gyerek ugyanolyan gyereknek számít, mint a vér szerinti. Ha örökbe fogadta, köteles gondoskodni róla.
Nem tudok válaszolni a kérdésre érdemben, de azért eszembe jut, hogy akinek ilyen megfordul a fejében, az hogyan szereti a saját gyermekét? Igazi ANYÁnak mondható? Vagy ha a férfi agyából pattant ki az ötlet, akkor ő? APA volt/lesz bármikor is?
Mert az én értékrendembe valahogy nem férne bele az, hogy a párom előző házasságából származó gyermekéről (az most totál mellékes, hogy vérszerinti-e) lemondjon bármilyen módon. Akkor se, ha én lennék az új párja, akkor se, ha én lennék a férfi.
Hála az égnek, nem lehet ilyet csinálni. Teljesen mindegy, hogy vérszerint az övé, vagy csak "nevére vette". A magyar jog értelmében az örökbefogadott gyermek pont ugyanolyan jogokkal rendelkezik, mint a vérszerinti.
Hogy tudtok tükörbe nézni ilyen gondolkodással????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!