Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mostani párom előző házasságáb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostani párom előző házasságából van egy nevére vett nem vérszerinti gyereke eddig 20% gyrektartást fizettünk lehet csökkenteni?

Figyelt kérdés
Hogy tud lemondani a gyerekről mert nekünk van egy vérszerinti közös gyerekünk és most megyünk külföldre dolgozni?
2012. máj. 25. 22:09
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
4%

"Az örökbefogadást a bíróság felbontja, ha .... az örökbefogadás célját és társadalmi rendeltetését nem tölti be. "

Feleségül vett egy nőt akinek már volt egy gyereke, örökbefogadta a gyereket, hogy egy család legyenek (ez a társadalmi rendeltetés).

Elváltak, semmi köze többet egy vadidegen gyerekhez. Simán fel fogja ezzel az indokkal bontani a bíróság az örökbefogadást.

2012. máj. 26. 08:29
 12/24 anonim ***** válasza:
97%
Utolsó, tévedsz, ez önmagában nem ok az örökbefogadás felbontására, pláne, hogy itt az ok a gyerektartás. Nincs bíróság, aki azt mondaná, hogy oké, akkor holnaptól nem kell fizetned. De ha mégis így van, akkor remélem, hogy a kérdező hamarosan az "elváltam, a férjem nem fizet gyerektartást" kérdést teszi fel.
2012. máj. 26. 08:44
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor mondhatna le a gyermekről, ha mondjuk anyuka új párja hajlandó lenne örökbe fogadni. Talán örökbe fogadás előtt el kellett volna gondolkodni arról, hogy mit is jelent, ha egy gyermeknek a nevemet adom. Ez nem egy házasság, hogy ha már nem jövünk ki jól, akkor elválok és mindenki megy amerre lát. Párod életre szóló felelősséget vállalt, viselje a következményeit.
2012. máj. 26. 09:04
 14/24 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos ismeretségi körömben több ilyen eset fordult elő, elvált kisgyerekes nőt vesz el a férfi, az első szerelem hevében nevére veszi a gyereket. A kapcsolat hamarosan megromlik, akkor már persze a gyerek sem kell. Viszont lemondani róla nem lehet, papíron marad az apaság, fizetni muszáj, de a gyerek érzelmileg nagyon megsínyli.

Pedig ha egyáltalán felmerül a lemondás, ott valós érzelmek nem voltak az "apa" részéről a gyerek iránt. Szomorú!

2012. máj. 26. 10:10
 15/24 anonim ***** válasza:
33%
Jogilag nem tudom, hogyan van ez, de az ismerősi körömben örökbe fogadtak egy babát régen,a nevükre vették. Bár elmúlt már a lány 18 éves azóta, de levehették a nevükről. A lány tényleg undorító módon viselkedik, üti az idős "szüleit", lopja a pénzüket, zsarolja őket. Ezzel azt akarták elkerülni, hogy kisemmizze őket. Itt azonban kiskorúról van szó,nem tudom hogyan működik, de józan ésszel gondolkodva, nem kötelezhető valaki gyerektartás fizetésére, ha semmi köze ahhoz a gyerekhez vér szerint.
2012. máj. 26. 14:57
 16/24 anonim ***** válasza:
91%

15-ös! Ha egyszer a nevére vette, arról csak úgy mondhat le, ha egyidejűleg valaki más felveszi a nevére, pl. az édesanya jelenlegi párja. Gondolhatod, ha ilyen egyszerűen menne, hogy lemond róla, akkor a sok elvált apuka, aki tojik a gyerekeikre, így menekülne meg a gyerektartás fizetése alól.

Az így ebben a formában tökmindegy, hogy vér szerinti gyereke vagy sem, mert a NEVÉRE VETTE. Ha csak házasságban élt volna a gyerek anyjával, akkor semmi kötelezettsége nem lenne a válás után, így viszont igen. De ezt tudnia kellett, mikor a nevére vette.

2012. máj. 26. 15:17
 17/24 anonim ***** válasza:
3%
23:57. Elég gyökér a gondolkodásod. Szereti de élete van. Nevére vette, mert tiszteli agyermeket, érzelmileg meg is adhat neki mindent. De akkor hol a vérszerinti aqpa felelőssége. Azért , mert más anevére vette, még tartsa el más gyermekét, függetlenül attól, hogy szereti. Hol is van a vérszerinti apa felelőssége. Akkor ő csak megcsinálta, de a gondoskodás másé.
2012. máj. 26. 18:30
 18/24 anonim ***** válasza:
85%
17-es, gondolkozzál már, mielőtt hülyeségeket írsz! A kérdező férje a nevére vette a gyereket, ezzel vállalta magát, mint apa. Tökmindegy, hogy vér szerint kié. Nem ismerni a körülményeket, de annyi biztos, mikor ő a nevére vette az akkori párja gyerekét, tudnia kellett, hogy ez ezzel jár. Ez nem egy gesztus felé, hanem felelősség, teljes körű. Nem úgy megy, hogy érzelmileg oké, aztán amúgy a pénzt nem fizetem, mert nem én csináltam. Akkor minek vette a nevére? Nem volt kötelező!
2012. máj. 26. 18:36
 19/24 anonim ***** válasza:
46%

A gyerektartást eddig mi alapján fizettétek? Van valami hivatalos papír róla, vagy megállapodás alapján történt?

A mértékét általában a fizetés 15-20%-a körül szokták megállapítani, de figyelembe szokták venni azt is, hogy az apa új családjára ( gyerek) ez milyen plusz anyagi terheket ró, magyarul nem kerülhet hátrányos helyzetbe a ti gyereketek azáltal, ha "túl sok" gyerektartást kell fizetnetek.

Nekem is az a véleményem, hogy - mivel senki nem ismeri a körülményeket- nem lehet 2 mondat alapján keresztre feszíteni valakit.

2012. máj. 26. 19:14
 20/24 anonim ***** válasza:
4%
Igazad van 18 , de akkor is. Hol a gyermek vérszerinti apja. Nézi otthon a tv-t és közben azon agyal kivel jöjjön össze. A másik . Szerintem kettő kellett hozzá, az anya felelőssége hol van????
2012. máj. 26. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!