Hogy allitsam le a felesegemet, hogy az ajandekokat ne ajandekozza el?
tavaly Augusztusban volt a lakodalmunk sok ajandekot kaptunk es van amibol ketto is van es csak az egyiket hasznaljuk.
Jon valakinek szulinapja vagy nevnap Karacsony stb mindig azokbol az ajandekokbol visz amit kaptunk a lagziba. Lehet h egyik kavefozo elromlik akkor elo vehessuk a masikat de nem lehet mert el ajandekozta, sokszor beszeltem vele h ne adja oda masnak mert nem illik meg h lehet h tudja h mi kaptuk a lagziba, hogyan allitsam le ot h ami meg van ajandek azt ne osztogassa el masnak ajandekba pedig volna penz ajandekot venni masnak csakhogy ne keljen elhordja itthonrol
hát... én is inkább odaadnám (persze csak ha nem valami ezeréves kütyü), mint ott porosodjon a polcon, meg helyet foglaljon. mi a francak mindenből kettő?
ha meg amúgy is "volna pénz", ha elromlik valami, legalább tudtok újat venni helyette.
:)
nincsennek lab alatt es a polcon sincsenek hanem fel vannak rakva a padlasba szepen be csomagolva foliaban.
a jo multkorjaba egy svajcbol behozoott aranyozott evokeszletett adott a baratnojenek szulinapjara s mi eszunk az 1000 evvel ezelotti hasznaltakkal
Hát ha volna pénz. azt tegyétek el, és majd vesztek, ami elromlik , akkor. Nem tudhatod, hogy nem-e az romlik el, amiből egy van? Szerintem okosan csinálja. Ezek nem olyan személyes ajándékok, mintha valaki ír neked egy verset névnapodra, vagy megveszi a kedvenc lemezed. A nászajándékot azért adják, hogy megkönnyítsék az életkezdést. Ha tudták volna, hogy már van kávéfőző, akkor mást vettek volna.
Szerintem az lenne a jó megoldás, hogy valahányszor elajándékoztok valamit, mindig vesztek azonnal abban az értékben olyat ami hiányzik, vagy akár csak jó lenne és másképp nem költenétek rá. Pl kvfőző el, kenyérpirító be.
Ez neked nem tetszene? És azt mondanátok:" Ezt a pirítót Juci nénitől kaptuk" esküvőre, a főző helyett" Így megmaradna az ajándék öröme mégis:)
De ha neked annnyira rosszul esik, akkor ültesd le, és magyarázd el neki, hogy elhiszed hogy ő nem találja ésszerűnek, de Te ÉRZELMILEG kötődsz az ajándékokhoz, és suomorúságot okoz, valamennyiszer megszabadul tőlük. És kéred, hogy ne okozzon neked ilyet, inkább mindig együtt választhat az illetőnek személyre szabott ajándékot, és te meg fogod venni, és ő mindig egyet ilyenkor kívánhat: meglepetést, kényeztetést, kiváltságot :)(elviszed pezsgőzni, ágyba viszed a kávét, elküldöd barátnőzni és adddig kiporszívózol..egy új bizsut, ilyesmit.
Az aranyozott készlet azért tényleg durva.
Előző.
Akkor mondd, hogy nem az övé, hanem a KETTŐTÖKÉ! és ha még egyszer az engedélyed nélkül hozzányúl, akkor őt fogod elajándékozni. De ne viccesen mondd, hanem bunkón, és ne mosolyogj utána sem. Az étkészletet pedig elmegy most, és visszakéri. Vagy lehet pakolni! Légy nagyon mérges! Itt csak a határozottság segít. Légy férfi! Ki hordja Nálatok a nadrágot?
Ne félj, ilyen égés után nem adja oda még egyszer! Mondd, hogy ha nem megy, akkor érte mész te, de akkor nem akarod itt látni mire hazaérsz! Nem baj ha megsértődik, csak úgy veszi észre magát, már nagyon elengedted. Inkább most egy kis ajtócsapkodás (vagy 3 nap anyánál) mint 20 év múlva ráíratja a házat a nagybátyjára.
Ha mégsem ért, akkor zárd le a padlást. Ha gyerekként viselkedik, akkor vele is úgy kell bánni4
Szerintem most akkor tudod mit csinalj? Mindent csereljel le ujra, hozdd le a padlasrol a cuccokat amiket kaptatok, es csereld le! Az evoeszkozoket, a kavefozot, mindent amit kaptatok.
Elvegre ti kaptatok, hasznaljatok akkor oket ti, ne masok!
Mondjuk ha a padlason porosodnak, annak tenyleg semmi ertelme nincs, es arra is felesleges varni, hogy mikor megy tonkre valami.
Most menjel fel a padlasra, nezzel korbe, aztan amit megkivansz hozd le, es hasznaljatok azt!:)
első vagyok: az evőeszköz-dolgot megértem, nosza, fel a padlásra és cseréld le. este meg fogadd bájvigyorral, hogy: nézd! milyen szép evőeszköz-készletünk van! :)
az igaz, hogy "ráülni" sem szabad a dolgokra, főleg, amiből csak egy van, de a többit elpasszolnám simán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!