Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy allitsam le a felesegemet...

Hogy allitsam le a felesegemet, hogy az ajandekokat ne ajandekozza el?

Figyelt kérdés

tavaly Augusztusban volt a lakodalmunk sok ajandekot kaptunk es van amibol ketto is van es csak az egyiket hasznaljuk.

Jon valakinek szulinapja vagy nevnap Karacsony stb mindig azokbol az ajandekokbol visz amit kaptunk a lagziba. Lehet h egyik kavefozo elromlik akkor elo vehessuk a masikat de nem lehet mert el ajandekozta, sokszor beszeltem vele h ne adja oda masnak mert nem illik meg h lehet h tudja h mi kaptuk a lagziba, hogyan allitsam le ot h ami meg van ajandek azt ne osztogassa el masnak ajandekba pedig volna penz ajandekot venni masnak csakhogy ne keljen elhordja itthonrol

2009. ápr. 24. 13:06
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

hát... én is inkább odaadnám (persze csak ha nem valami ezeréves kütyü), mint ott porosodjon a polcon, meg helyet foglaljon. mi a francak mindenből kettő?

ha meg amúgy is "volna pénz", ha elromlik valami, legalább tudtok újat venni helyette.

:)

2009. ápr. 24. 13:21
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem arra nem kell alapozni, hogy legyen minden háztartási gépből kettő hátha az egyik majd elromlik. Akkor majd ott áll porfogónak 20 évig is. Azt megértem, hogy furcsának tartod, hogy ajándékként adja ezeket tovább, ezt én sem tenném. Inkább azt csinálnám, hogy beadnám őket bizományba. Vannak olyan boltok, ahol beveszik őket és fizetnek, mikor valaki megveszi. Szerintem a feleséged nem sóher, csak úgy van vele, hogy nem kell mindenből kettő. Igaza is van, csak nem illik tovább ajándékozni ugyanazokban a körökben.
2009. ápr. 24. 13:30
 3/11 A kérdező kommentje:

nincsennek lab alatt es a polcon sincsenek hanem fel vannak rakva a padlasba szepen be csomagolva foliaban.

a jo multkorjaba egy svajcbol behozoott aranyozott evokeszletett adott a baratnojenek szulinapjara s mi eszunk az 1000 evvel ezelotti hasznaltakkal

2009. ápr. 24. 13:40
 4/11 anonim ***** válasza:
84%

Hát ha volna pénz. azt tegyétek el, és majd vesztek, ami elromlik , akkor. Nem tudhatod, hogy nem-e az romlik el, amiből egy van? Szerintem okosan csinálja. Ezek nem olyan személyes ajándékok, mintha valaki ír neked egy verset névnapodra, vagy megveszi a kedvenc lemezed. A nászajándékot azért adják, hogy megkönnyítsék az életkezdést. Ha tudták volna, hogy már van kávéfőző, akkor mást vettek volna.

Szerintem az lenne a jó megoldás, hogy valahányszor elajándékoztok valamit, mindig vesztek azonnal abban az értékben olyat ami hiányzik, vagy akár csak jó lenne és másképp nem költenétek rá. Pl kvfőző el, kenyérpirító be.

Ez neked nem tetszene? És azt mondanátok:" Ezt a pirítót Juci nénitől kaptuk" esküvőre, a főző helyett" Így megmaradna az ajándék öröme mégis:)

De ha neked annnyira rosszul esik, akkor ültesd le, és magyarázd el neki, hogy elhiszed hogy ő nem találja ésszerűnek, de Te ÉRZELMILEG kötődsz az ajándékokhoz, és suomorúságot okoz, valamennyiszer megszabadul tőlük. És kéred, hogy ne okozzon neked ilyet, inkább mindig együtt választhat az illetőnek személyre szabott ajándékot, és te meg fogod venni, és ő mindig egyet ilyenkor kívánhat: meglepetést, kényeztetést, kiváltságot :)(elviszed pezsgőzni, ágyba viszed a kávét, elküldöd barátnőzni és adddig kiporszívózol..egy új bizsut, ilyesmit.

2009. ápr. 24. 13:43
 5/11 anonim ***** válasza:
39%

Az aranyozott készlet azért tényleg durva.

Előző.

Akkor mondd, hogy nem az övé, hanem a KETTŐTÖKÉ! és ha még egyszer az engedélyed nélkül hozzányúl, akkor őt fogod elajándékozni. De ne viccesen mondd, hanem bunkón, és ne mosolyogj utána sem. Az étkészletet pedig elmegy most, és visszakéri. Vagy lehet pakolni! Légy nagyon mérges! Itt csak a határozottság segít. Légy férfi! Ki hordja Nálatok a nadrágot?

Ne félj, ilyen égés után nem adja oda még egyszer! Mondd, hogy ha nem megy, akkor érte mész te, de akkor nem akarod itt látni mire hazaérsz! Nem baj ha megsértődik, csak úgy veszi észre magát, már nagyon elengedted. Inkább most egy kis ajtócsapkodás (vagy 3 nap anyánál) mint 20 év múlva ráíratja a házat a nagybátyjára.

Ha mégsem ért, akkor zárd le a padlást. Ha gyerekként viselkedik, akkor vele is úgy kell bánni4

2009. ápr. 24. 13:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem most akkor tudod mit csinalj? Mindent csereljel le ujra, hozdd le a padlasrol a cuccokat amiket kaptatok, es csereld le! Az evoeszkozoket, a kavefozot, mindent amit kaptatok.

Elvegre ti kaptatok, hasznaljatok akkor oket ti, ne masok!

Mondjuk ha a padlason porosodnak, annak tenyleg semmi ertelme nincs, es arra is felesleges varni, hogy mikor megy tonkre valami.

Most menjel fel a padlasra, nezzel korbe, aztan amit megkivansz hozd le, es hasznaljatok azt!:)

2009. ápr. 24. 13:51
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mégiscsak az van a dologban, hogy fel akar vágni mások előtt valami drága ajándékkal, de ő maga nem akar érte fizetni. Szóval úgy van vele, hogy ha megvan már, akkor továbbadja. Egyébként hidd el nekem, tapasztalatból mondom, hogy amit egyszer feltesztek szépen a padlásra, az már nem fog lekerülni a saját használatotokra. Ha 12 év múlva elromlik valami, akkor újat fogtok venni. Majd meglátod. Szóval tartogatni nem érdemes, de akkor tényleg saját használatra kellene befogni az újakat, ha a régiek már nem olyan jók. Tényleg jó ötlet az, hogy azt mondd neki, hogy ez a tiétek, nektek adták. Mást nem tudsz csinálni. Vesd fel neki, hogy ami nem kell, azt el lehetne adni.
2009. ápr. 24. 13:53
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

első vagyok: az evőeszköz-dolgot megértem, nosza, fel a padlásra és cseréld le. este meg fogadd bájvigyorral, hogy: nézd! milyen szép evőeszköz-készletünk van! :)

az igaz, hogy "ráülni" sem szabad a dolgokra, főleg, amiből csak egy van, de a többit elpasszolnám simán.

2009. ápr. 24. 14:01
 9/11 anonim ***** válasza:
94%
példamese :) nekeünk is van egy tányérkészletünk, mit nem annyira szeretek (nincs különösebb oka) már használatban van, de hibátlan, kaptunk egy újat, kettőt egyszerre nem akarok használni, mert minek, a régit kidobni nem akarom, mert tulképp semmi baja, a használtat elajándékozni már nem lehet, tehát az új áll a dobozban és már fontolgattam, hogy odaadom valakinek aki most költözött külön a szüleitől és hiányos a konyhája, így nekem maradna a rosszabb, de még hosszú évekbe telne, mire ezt egyenként összetörögetjük és elő kéne vennünk az újat, akkor meg már tényleg olyat szeretnék, amit én választok és pont olyan amilyet szeretnék
2009. ápr. 24. 14:09
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
erdekes kerdes a tied.en mindig csak hasznaltat kaptam ajandekba.be is vallottak...hogy vettek egy ujat es nem akarjak kidobni a regit.es en a reginek is örültem mert tudtam,tudtak hogy jo helye lesz es szükseg van ra...nem az ajandek a lenyeg,a szeretet szerintem.ha regi vagy uj tök mindegy..en jobban örültem egy regi darabnak mint egy ujjonan vasarolt akarminek is...ha a feleseged ajandekozni szeretne...mond neki hogy akkor a regit,van meg nektek eleg fent a padlason...bar embere valogatja ki hogy van az ilyennel.
2009. ápr. 24. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!