Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg én lennék a rossz anya mert nem kértem
gyerektartást?
Ha a gyereknek megvan mindene és az apja is vesz neki dolgokat mint írtad, akkor teljesen jó. Fölösleges ezen veszekedni a bíróságon, ha van egy jól működő rendszeretek. Sokszor többet ér a családi béke mint hogy kiperelj apuból 5-10000 forinttal többet annál, mint amit most költ a gyerekre. Ha meg hirtelen úgy dönt, hogy holnaptól szarik a gyerekre, akkor még mindig perelhetsz.
2015. febr. 8. 13:35
Provokáló kamu kérdés. A magyar jogban olyan nincs, hogy a gyerekkel élő szülő lemondhat a tartásdíjról. Az a gyereknek jár, nem a szülőnek. Ezt úgy lehet megtenni, hogy nem perel, ha a különélő fél nem tesz eleget a kötelezettségének. De a végzésben kötelező feltüntetni, hogy a különélő szülő, hogy, milyen mértékben gondoskodik a gyerekéről.
2015. febr. 8. 13:39
Milyen érdekes az ilyen kérdésnél a gyt a gyereknek jár, de ha egy 16 éves mondja h szakad a nadrágja mert az anyja inkább műkörmöshöz megy akkor már rögtön a szülőjé a pénz.
Kérdező rossz helyre tetted fel a kérdést mert ezen az oldalon az a normális ha a anyuka agyon pereli az apukát.
Szerintem ebben nincs semmi rossz. Legalább az apuka is eltudja vinni a gyereked ide oda amikor nála van, vehet neki bármikor vmit. Jobb mint h fizet de sose viszi sehova a gyereket, nem vesz neki semmit.
Ha elválnék a férjemtől nekem se kéne gyt, simán el tudnám tartani magunkat. Viszont elvárnám h akkor igenis szervezzen ő is programot a gyereknek, vegyen neki ezt azt, vigye el nyáron nyaralni pár napra. Viszont ha sz.rna a gyerekére akkor büntetésként kérném és elraknám neki.
2015. febr. 8. 14:08
Bocsi, hogy csúnyán fogalmazok, de az első gondolatom a kérdésedre az volt, hogy nem rossz anya vagy, hanem hülye. Már megbocsáss, és biztos sokan lepontoznak emiatt. De a gyerektartás NEM a te pénzed, hanem a gyerekedé. Ha te mindent elő tudsz teremteni most neki, az tök jó, bár ki tudja mi lesz később, és amit apa adna, az berakhatnád neki a bankba vagy gyűjtögethetnéd. Ez nekem kb úgy hangzik, mintha ha majd kamasz lesz a gyereked, és az mondanád az apjának, hogy ő ne adjon zsebpénzt a gyereknek, mert nem kell. Hát, én nem vagyok egy pénzéhes ember, de kamaszként tuti ki lennék rád akadva, hogy megrövidítesz, valami hülye ideológia miatt. Kérd a pénzt, mert kérned kell.
2015. febr. 8. 16:03
15/21 A kérdező kommentje:
Ha majd kamasz lesz a lányom és a volt férjem pénzt akar majd neki adni, természetesen nem fogom megakadályozni ebben. Most is ha vesz neki valamit azt is elfogadjuk, hisz az apja, azt ad neki amit csak akar. Születésétől fogva havi 30.000 Ft-ot rakok egy külön számlára. Ami a lányomé lesz, szóval én úgy gondolom, hogy arra az összegre nincs szükségem amit Ő adna nekem. Mert így is megvan mindenünk. Nekem az fontosabb hogy a lányunkkal foglalkozik, és vesz neki dolgokat, mint hogy csak a pénzt utalná és felé sem nézne a gyereknek. 2 éve ez szépen működik. Csak anyukám most tudta meg, hogy nem kértem a gyerektartást.
Úgy csinálsz, mintha a gyerektartás és a gyerekkel való foglalkozás kizárnák egymást. Normális esetben mind a kettő megvan.
De ha nektek így jó, akkor ne foglalkozz senkivel, csináljátok így.
2015. febr. 8. 17:09
Kicsit olyan érzés, mintha te egy idősebb hölgy lennél, és a gyerek apja fiatalabb fiú, aki a gyerek játszótársa. Mert egy igazi, felnőtt férfi, aki szereti a gyerekét és törődik vele, kizárt dolog, hogy nemet mondjon az anyagi támogatásra, akkor is, ha te aranytömböket kakilsz.
2015. febr. 8. 17:45
18/21 A kérdező kommentje:
31 éves vagyok Ő pedig 33. Úgy állapodtunk meg, hogy nem kell a pénz, de bármi legyen is foglalkoznia kell a gyerekkel.
Elég gáz, ha ebben meg kell állapodni. Valamelyikőtöktől elhangzott, hogy "vagy fizetsz, vagy törődsz vele"?
2015. febr. 8. 17:57
Ez szerintem egy követendő példa!
Én szintén amit lehet a gyerekeimre költök a gyt-on felül!
Sajnos nem annyit amennyit szeretnék, de ez a fizetésemen múlik!
Gratulálok, hogy ennyire inteligensen meg tudtátok ezt oldani! Sajnos ez 100-ból egy.......
2015. febr. 8. 18:54
Kapcsolódó kérdések: