Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás lesz a vége?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás lesz a vége?

Figyelt kérdés

3 gyermekkel egy agressziv férfi mellől léptem ki az előző házasságomból. Jelenlegi férjemmel 3 és fél éve vagyunk együtt. 37 évesek vagyunk.Neki nincs saját gyereke. 12 évig volt nős,de exét sohasem piszkálta miért nem szült. Állítólagos közös döntés volt. Annyira szeretne saját gyereket és én annyira szeretem Őt, hogy másfél éve levetettem a spirált.Azóta sem estem teherbe... Több éve van egy betegségem ami nem halálos, de a mindennapi életemet megneheziti. Ma mondta az orvos ne legyen baba, mert lehet műteni kell, és lehet emiatt nincs még baba. Férjem utóbbi időben megváltozott, hogy nincs baba, velem is, gyetekeimmel is. Nem törődik velünk. Ma, hogy elmondtam neki mit mondott az orvos hozzánk sem szólt. Este ment dolgozni, kérdeztem szeret-e? Azt mondta nem tudja, majd megbeszéljük. :(((

Az igazsághoz tartozik, hogy pár hónapos kapcsolat után volt egy abortuszom, mert hamar jött. Állítólag akkor megértette, támogatott, de most rám kiabálta. Tudom igaza van, de fáj. És az is az igazság, hogy mindennap ki kell könyörögnünk a szeretetét. Ha nem minden úgy megy ahogy ő szeretné elfordul Tőlünk.

Vélemény? Tanács?

2014. dec. 15. 21:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
59%
A volt neje 12!!! evig nem szult neki,valas utan meg szinte azonnal terhes lett,nekem ez mindent elmond a parodrol. Bevallalt titeket rendben van,de attol meg nehogy mar istenitsuk nem egy ferfi ismerosom 2-3-4 gyerekes not vesz el. Nem egy nagy dolog ez a mai vilagban. Ha igazan szeretne melletted allna a bajban,turelmes lenne. 2 ev mulva is szulhetsz meg. Biztos nem maradnek vele,ha a gyerekeim felnek tole es sz@rna a fejemre,nem tisztelne. Ezt te is tudod csak nem akarsz egyedul maradni.
2014. dec. 16. 09:05
 22/29 A kérdező kommentje:
Megpróbálok ma beszélni vele. Köszönöm a válaszokat mindenkiét. És igen alárendelt vagyok semennyi önbizalommal vagy büszkeséggel. Csak a gyerekeimnek akartam jót. :( Ja azért a félést ne úgy értsétek, hogy bántja őket, errő szó sincs,csak folyamatosan nevelni akarja őket. Mindegy. Próbálok kommunikálni vele, ha nem megy elengedem.
2014. dec. 16. 09:15
 23/29 anonim ***** válasza:
Kérdező (#22) helyes döntés. És nem, ne hallgass a megkeseredett femikbe oltott ősanyucikra, aki erre képes volt, hogy "3 gyermekkel egy agressziv férfi mellől léptem ki az előző házasságomból.", az NEM alárendelt - mindösszesen velük szemben Te egy ép gondolkodású és lelkű nő vagy, aki azt se képzeli, hogy a nő felsőbbrendű, és azért vannak a férfiak, hogy őt kiszolgálják.
2014. dec. 16. 09:44
 24/29 anonim ***** válasza:
85%
Ja, és kedves 66%-os fórumtársunk kiváncsiságát kielégítendő "Jaj, én olyan kíváncsi lennék,hogy az előttem hozzá szóló úriember hány éves?! Olyan bölcs(ike). Hány pasastól hallottam már,hogy gyerekes nőt sohasem :)))) azután valahogy mégis...." - 50/F. Aki miután 30 évesen egyedül maradt, és megismert majd sikerrel, villámszerűen lekoptatott pár saját kora beli, hozzád hasonló gondolkodású, elvárásokkal teli, mást a párkapcsolaton belül hazugságra és csalásra biztató "jellemgrófot" - végül kikötött egy 17 éves lány mellett... és éldegél vele a 18. éve... és nem, nem a Kérdezőt sértegettem, Ő egy ember, akinek problémája van, nem hazudik, nem csal, nem gyaláz mást, tisztességes... a másokat hazugságra, csalásra, irreális elvárásokra biztató jellemdefekteseket sértegettem... remélem sikerrel:)))
2014. dec. 16. 10:11
 25/29 anonim ***** válasza:
16%
Nem olvastam végig minden hsz -t, de mindennek van határa. Neked van 3 gyermeked, ŐK legyenek az elsők és az egészséged. Elhiszem hogy nehéz a férjednek, de jelen pillanatban nem a közös baba a legfontosabb és ha ezt nem érti meg, nem szeret igazán. Miért lenne jó az, ha a betegséged miatt 6 ember szenvedne? Kinek lenne az jó? Előbb ezzel kellene foglalkozni. Feltételezem, a férjed lenne az első aki dobbantana, amikor 4 gyerekkel és a betegségeddel ellehetetlenülnének a mindennapok.
2014. dec. 16. 16:37
 26/29 anonim ***** válasza:

Először is leszögezném mielőtt bárki nekem jönne nem vagyok férfigyűlölő feminista anyatigris mert mi nők sem vagyunk szentek. Megvan a véleményem a nőtársaim egy részéről is de én inkább a tettek és az ismert tények alapján ítélek.

A párodról eddig ez jött le:

- Problémázik ezerrel de nem lehet vele megbeszélni semmit

- Duzzog, mártírkodik, kocsmázik, hallgat

- Össze-vissza szövegel és rád veri a saját rosszul sikerült döntéseit: nem engedte, hogy lelépj a munkahelyedről aztán jól a képedbe vágta, hogy ha akkor leszámolsz most, milyen jó lenne...mintha nem épp ő ellenezte volna...melletted állt az abortusz alatt most mégis rád kiabálja...ez r..hadtul nem fair.

- Azt mondja: nem tudja szeret-e még, inkább felcsinál valaki mást. /ez a legszebb, amivel egy férj kedveskedhet a párjának/

- A gyerekeid mostanában inkább félnek tőle

- magasról tesz rá, hogy te eddig is benne voltál a próbálkozásban és arra is, hogy beteg vagy.

És most gondolkodjunk el azon mi, mit szólnánk ha a társunk így bánna velünk.

Mielőtt még ismét leírná valaki, hogy mennyire hálásnak kéne lenned, hogy így elfogadott. Mintha nem egy saját döntés lenne hanem valami kegy.

Gondolom a kapcsolat előtt is megvoltál a gyerekeiddel egyedül nem az utcáról fogadott be. Nem vagy értéktelenebb, mint egy gyermektelen ember.

Meddig kell hálásnak és önzetlennek lenni, meddig kell tűrni valakinek csak mert gyerekestül fogadták el?/kiindulva néhány kommentből/

Ez feljogosítja arra, hogy alázzon, gyalázzon, a lelkedbe taposson? Ezért most mindent megengedhet magának? Nincs határ? Hol a tisztelet, ami egy kapcsolat egyik sarkköve?

És egyáltalán: ezek után mennyire számíthatnál rá?

Egy ember nem attól lesz jó, hogy gyerekkel együtt is belemegy egy kapcsolatba - habár mindenképp jó pont - de ez csak azután dönthető el, hogy hogyan kezeli a helyzetet. A párod eddig jól szerepelt de most megismerhetted a másik oldalát is.

Sőt én úgy érzem eddig is voltak apró, intő jelek, amik mellett elmentél és nem vetted észre. Pl. amikor kirohant a munkahely váltás miatt. Egy igazi társ meghallgat, támogat, megbeszél. Ő eldöntötte, hogy nem mert neki így volt jó! Te meg ráhagytad!

Először is gondold végig, hogy tényleg akarsz-e gyereket szülni ilyen háttérrel? Mert lehet, hogy egy kissé felvidulna valami változna de most már tudod, hogy a férjed erre is képes és ez a törés mindig ott lesz a kapcsolatban. Aki igazán szereti, tiszteli a párját az nem így viselkedik akkor sem ha nincs valami nagy probléma megoldó képessége.

Biztos vannak jó tulajdonságai nyilván nem ő a patás ördög de, ahogy most viselkedik az mindennek nevezhető csak nem korrektnek és kulturáltnak de felnőttnek és érettnek meg pláne.

Barátnőm a gyerekével szintén gyerekes pasihoz ment férjhez. Remekül megvannak szeretik, elfogadják egymás gyerekeit. Szerettek volna közöset is. Évekig kínlódtak nem jött össze csak sok évre rá. A férje mégis normálisan végig asszisztálta a dolgot és habár sokszor elkeseredtek sosem engedett meg magának ilyen stílust pedig náluk is a barátnőm eü. problémája miatt volt a gubanc.

Azt hiszem ez intelligencia és kulturáltság és érettség kérdése.

Emberek vagyunk jó és rossz tulajdonságokkal. A férjedből most ez jött ki, így reagálta le a dolgot és neked el kell döntened, hogy ez belefér-e a normális emberről, normális kapcsolatról alkotott képedbe.

Te ismered a férjed. Te tudod mennyire képes változni. Sok mindent mond az ember dühből, elkeseredésből. Habár, amit te kaptál az elég durva.

El kell döntened mit akarsz menteni? Magad vagy a kapcsolatot?

Nem érdemes évekig együtt úszni a problémával ha annyira nem tudtok közös nevezőre jutni.

Érdemes lenne őt is megvizsgáltatni elbeszélgetni egy orvossal, mi a probléma, megoldható-e, lehet-e még gyerek?

Ha ezt nem tudjátok meglépni akkor nem kell egymás idejét rabolni.

Persze három gyerekkel nem lehet ugrálni de ha a házasság előtt is el tudtad magatokat tartani és van mire-kire támaszkodni én nem szívnék tovább.

Viszont ha úgy érzed, hogy ez a kapcsolat menthető vagy legalábbis úgy döntesz, hogy megmented akkor én egy valamit tudnék ajánlani talán hülyeség de meg lehet próbálni.

Ülj le és írj neki egy levelet.

A beszélgetés sokszor nem megy, nem úgy alakul, közbevág, vita lesz, elsüketeltek egymás mellett, stb...egy levelet nyugodtan meg tudsz írni, összeszeded a gondolataidat, leírod neki, ami fáj...hogy szeretted, talán még most is és a gyerekeid is...és fáj, hogy ilyen veled mert nem rajtad múlna de ha egyszer beteg vagy...írd le az ötleteidet, a közös orvosi vizsgálatot,stb. tök mindegy írd le, ami kijön nyomd a kezébe egy nyugodt pillanatában, hagyd magára, menj el valahová hadd eméssze aztán meglátod, mit reagál rá.

Bocs, hogy hosszú lett.

2014. dec. 16. 21:20
 27/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :)
2014. dec. 16. 23:04
 28/29 anonim ***** válasza:
43%

09:05

"Bevallalt titeket...de attol meg nehogy mar istenitsuk"

"nem egy ferfi ismerosom 2-3-4 gyerekes not vesz el. Nem egy nagy dolog ez a mai vilagban."

Nem nagy dolog??

A mai CSÓRÓ VILÁGBAN feleségül venni és ELTARTANI egy komplett családot???!

Te is más f@rkával vered a csalánt!

(Talán mert neked nincs is.)

Igen beteg vagy!

2014. dec. 17. 17:01
 29/29 anonim ***** válasza:

Bár nem írtad, de gyanús hogy a végső lökést a válásodhoz a jelenlegi párod adta (?)

Hagyjuk ezt a "ki vállalt be kit" szöveget, nagyon nem lényeges, szóval szerintem ugyanazokat az elhibázott sémákat ismétlitek, mint az exeiteknél.

Ha ilyen nulla a kommunikáció, akkor vagy hosszú kínlódás, és/vagy válás lesz a vége.

Ha fontos nektek ez a kapcsolat, akkor ki kell lépni/felül kell emelkedni a sértett fél - pozíción és végre felnőtt módjára beszélni egymással.

Őszintén.

2014. dec. 23. 22:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!