Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetne ezt a borzalmas helyzetet megoldani? Hogy tudnánk kirúgni anyámat?
Anyám 8 általánossal rendelkezik, apám úgy gondolta, mire szép és rendes ember volt, felhozza őt az érelmiségiek közé. Tulajdonképpen amik történtek nagyon nagyon tömören: Szétrombolta a családot. Anygmamáméknál éltünk családi házban, majd elköltöztünk, egészet apámnak köszönhetjük. Megcsalta apámat nem 1x, de mi még gyerekekvoltunk, picik. Apám számára szörnyű volt hogy csonka családban nőtt fel, és a gyereknek amúgy is rettenetesen nagy trauma, akár a fejlődésben és nagy hátráltatója lehet. Most 20 éves vagyok, bátyjám 25, Neki még soha nem volt barátnője, anyám élősködik rajta pénzéért kihasználja. bátyámat 2 éves korában anyám elhagyta, beállt jehova tanúi közé, és vállalta, hogy ha fiának vér kell, ő nem fog adni. Ergo hagyta volna meghalni a fiát. Flörtölget fűvel fával, élősködik rajtunk, engem kibeszélt kollégáinak ismerőseinek, hagyja hogy szidjanak engem. Kibeszélte az orvosi bizalmas ügyeimet is, nem ünnepli meg a mi szülinap névnapunkat. 7.-es korom óta rendült meg a bizalmam iránta. most jutottam el addig a szintig, hogy nyugodtan el tudom küldeni melegebb éhajlatra.
A gond viszont ott van, hogy a lakás felét apám gesztusértékűleg nekiadta, és 5 év házasság után minden közös, így súlyos anyagi veszteség érne minket, amit csak apum teremtett meg.
Mit lehet tenni? Apám kezd teljesen összeomolni pedig ő szivét lelkét kitette. Anyám fél éve kirúgta őt, de ezzel is hazudik, hogy ő nem. Apám tegnap 25.jére is elküldte innen, anyám meg közölte vele, hogy jó neki itt az anyagi javakban.
Mit lehet tenni? Nem bírom tovább..
Utolsó: Igazad van, de ez nem olyan "kifogás" amikor azt kérdezik meg, miért nem csináltam házit, azt azért lássuk be!
6 millióból mégis milyen lakást veheznénk? Nehogy már ő járjon jobban, szétrombolja a családot és még ő jön ki belőle jól.
Tulajdonképpen mint írtam, nem is tudom. a kérdést utólag meggondolva, nem is azért írtam ki hogy útmutatást kaphassak, hiszek tisztában vagyok a helyzetemmel/Helyzetünkkel. Csak egy kis lelki támogatásra vágytam.., de igen, igazatok van, vagy eladjuk, vagy így élünk. De eladni biztos nem fogjuk, elköltözni meg nem tudok és nem is akarok több okból kifolyólag.
Azóta sok minden történt. Bátyjám nincs mellettünk. Anyám hatása alatt áll, rettenetesen befolyásolható. Nem tudjuk sehogysem megoldani hogy átpártoljon hozzánk.
Azóta anyám elköltözött, bátyjám itt-ott alszik, de leginkább ott. Mi kértük külön, ugyanis ámbár rossz ez a kifejezés és bántó is leírni, de 'nem normális'. Pszichiátriai eset. Apja (anyukámnak) öngyilkos lett, és neki is vannak ilyen hajlamai, de egyszerűen olyan dolgokat tesz velünk és összeroppantotta a családját, hogy ezt a szót már rég nem lehet ránk használni. Napokban csak sírtam, apám is, fájt a fejünk a gyomrunk tőle, a szemünk égett, fel volt dagadva az egész arcunk. Nagyon rosszul viseltük. Próbálunk most mi ketten egy családként működni és elterljük a figyelmünket, de sokszor ránkjön a sírógörcs. Ekkor újra felelevenítjük azt, amiért vártuk, hogy elköltözzön, mielőtt meggyengülésünkben visszahívnánk.
Bátyám elmondása szerint semmi baja nincsen anyámnak. Teljesen jól van. ->( sose fejezett be semmit, amíg tizenévesek nem lettünk, addig voltunk fontosak neki. nem akar mostmár családot és gyerekeket... Képletesen 7 napból 1-et volt anya és apámnak feleség.
Sajnos nem tudjuk, mit hoz a jövő, de mi szenvedünk a legjobban ketten apámmal. Őket egyáltalán nem érdekli...
Csak azt tudom mondani, hogy hiányzik.. de nem véletlenül vártam, hogy elmenjen innen. Ő hiányzik.. vagy inkább a betöltetlen személye és az emlékek, hogy lehetett volna jó anya, de nem akart..
Valahogy majd csak lesz..
"Ő hiányzik.. vagy inkább a betöltetlen személye és az emlékek, hogy lehetett volna jó anya, de nem akart.. "
Nem biztos, hogy nem akart, lehet, hogy csak nem tudott... Ha beteg, akkor meg lehet, hogy azért.
Megértem, hogy űr van benned, mert nem volt igazi édesanyád, apukádnak pedig nem volt igazi felesége. Konkrét tanácsot a helyzetetekre nem tudok adni, mert nem látok bele, nem tudom, hogy mi a jobb, ha veletek van, vagy ha nem. Mindenesetre szerintem ne próbáljátok a bátyádat ellene fordítani, neki is valószínűleg szükség van támaszra.
Igazából azt a tanácsot adom, ami nekem is segített a nehézségekben: fordulj Istenhez. És itt most nem vallásról beszélek, nem arról az istenről akiről anyukád próbált vagy nem próbált beszélni nektek, hanem az egyetlen Istenről aki teremtette ezt a világot, és aki téged is megalkotott és ismer téged, tudja, hogy miben vagy. Ő élő kapcsolatot szeretne kialakítani veled. Mondd el neki minden problémádat, mindazt, ami a szívedet nyomja. Ezt otthon is megteheted, ehhez nem kell templomba menned. Hidd el, válaszolni fog. Ő maga a szeretet, és ha megismered Őt, akkor ezt a szeretetet tovább fogod tudni adni a környezetednek is. Én megtapasztaltam ezt, megismertem Istent, az ő szeretetét, és nagyon sok nehézségen átsegített már, nagyon sok ajándékot kaptam tőle, ő adott értelmet az életemnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!