Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehetne ezt a borzalmas helyzetet megoldani? Hogy tudnánk kirúgni anyámat?
Anyám 8 általánossal rendelkezik, apám úgy gondolta, mire szép és rendes ember volt, felhozza őt az érelmiségiek közé. Tulajdonképpen amik történtek nagyon nagyon tömören: Szétrombolta a családot. Anygmamáméknál éltünk családi házban, majd elköltöztünk, egészet apámnak köszönhetjük. Megcsalta apámat nem 1x, de mi még gyerekekvoltunk, picik. Apám számára szörnyű volt hogy csonka családban nőtt fel, és a gyereknek amúgy is rettenetesen nagy trauma, akár a fejlődésben és nagy hátráltatója lehet. Most 20 éves vagyok, bátyjám 25, Neki még soha nem volt barátnője, anyám élősködik rajta pénzéért kihasználja. bátyámat 2 éves korában anyám elhagyta, beállt jehova tanúi közé, és vállalta, hogy ha fiának vér kell, ő nem fog adni. Ergo hagyta volna meghalni a fiát. Flörtölget fűvel fával, élősködik rajtunk, engem kibeszélt kollégáinak ismerőseinek, hagyja hogy szidjanak engem. Kibeszélte az orvosi bizalmas ügyeimet is, nem ünnepli meg a mi szülinap névnapunkat. 7.-es korom óta rendült meg a bizalmam iránta. most jutottam el addig a szintig, hogy nyugodtan el tudom küldeni melegebb éhajlatra.
A gond viszont ott van, hogy a lakás felét apám gesztusértékűleg nekiadta, és 5 év házasság után minden közös, így súlyos anyagi veszteség érne minket, amit csak apum teremtett meg.
Mit lehet tenni? Apám kezd teljesen összeomolni pedig ő szivét lelkét kitette. Anyám fél éve kirúgta őt, de ezzel is hazudik, hogy ő nem. Apám tegnap 25.jére is elküldte innen, anyám meg közölte vele, hogy jó neki itt az anyagi javakban.
Mit lehet tenni? Nem bírom tovább..
Mivel a fele tulajdon az anyádé onnan ki nem tehetitek. Amit tehettek
1. Eladjátok az ingatlant, az ingatlan árának a felét anyud kapja a másik felét apud (te és a bátyád semmit, hiszen az nem a ti tulajdonotok)
2. Ha anyád nem hajlandó belemenni a ház eladásába akkor APÁDNAK döntenie kell. Válni vagy nem válni. Ha válni akkor adja be a válópert, és kérje, hogy a bíróság intézkedjen a ház eladásával kapcsolatban. Ez csak azért nem jó megoldás, mert a bíróság akár áron alul is értékesítheti. De ebben az esetben is a fele az anyádé a másik fele apádé az összegnek amit kapnak a házért.
3. Ha apád nem hajlandó válni, akkor a 25 éves bátyád és te 20 évesen kiléptek a nagybetűs életbe és a saját lábatokra álltok.
De anyádat a saját tulajdonrészéből nem fogjátok tudni kirakni, ezt tudomásul kell venni.
Soha nem fogom egyedülhagyni apámat és a lakást egyszerűen nem adhatjuk el :S
DE köszönöm a válaszodat! Tudom, hogy kilátástalan a helyzetünk, hogy veszteségmentesen megússzuk. Tulajdonképpen végső elkeseredettségemben írtam ide.
"5 év házasság után minden közös,"
Nem, ami előtt már meg volt az egyik félnek, az magánvagyon marad.
Amit a házasság alatt szereztek, az közös, az elejétől kezdve.
Talán el kéne válnia Apádnak, bár már előbb kellett volna.
Egyébként csak azt tudnám ismételni, amit a #3-as írt.
Jogi úzún, csak úgy kirúgni nem fogjátok tudni, tök mindegy, hogy hol dolgozik.
Szerinted azt az állapotot lehet 20 éves házasságnak nevezni?? Attól, hogy 20 éve házasok még válhatnak.
Apád akar válni? Mert ha nem akkor kár kérdést kiírnod, a helyzet nem fog változni.
De meghallgatnám édesanyád is. Sőt! Édesapád és a bátyád is./ Bocs. Biztos bennem a hiba, de aki az édesanyjáról így vélekedik, az nekem mindig nagyon fáj./
Maradj ki belőle! Ez az ő életük. Te majd okosabban csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!