Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jártatok már mediátornál?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jártatok már mediátornál?

Figyelt kérdés
26 évig éltünk együtt. A semmiből együtt teremtettük otthont. Mivel válunk, és a nejem nem ismeri el a házasság alatt szerzett közös vagyont a bírónő feladta /szerintem/ és 1 év pereskedés után mediátorhoz küld minket. Jó! Nem küld, csak javasolta és elfogadtuk. Egy 50 éves nőnek a mediátor fogja elmagyarázni, hogy ami jár, az jár a másiknak is? Mi a franc fog ott történni, ami megváltoztatja a tényeket?
2014. nov. 27. 22:22
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
9%

Én még csak radiátornál jártam.

De ismerek valakit, aki járt már inkubátornál is.

2014. nov. 27. 22:40
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
A mediátor nem magyaráz el senkinek semmit, egyszerűen csak a megfelelő technikák alkalmazásával segít abban, hogy a beszélgetés ne menjen át személyeskedésbe, egymás szapulásába, hogy ne térjetek el a tárgytól, és mindenki szóhoz juthasson. Nem kell tartani ettől, de nem is kell úgy hozzáállni, hogy ott úgyse történik semmi, ami változtatna a dolgokon. Ez pusztán egy lehetőség arra, hogy békésen, nyugodtan rendezzétek a dolgokat. Ha nektek ez végül is nem jön be, azzal sincs baj, de érdemes egy esélyt adni neki. Elvégre gondolom mindkettőtöknek az a célja, hogy ez az áldatlan állapot megszűnjön, nem?
2014. nov. 27. 22:47
 3/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. A megfelelő technikák alkalmazásával arra célzol, hogy célirányos kérdéseket tesz fel? Vagy nem is kérdez semmit? Ő nem élt velünk 26 évig. Mit tud rólunk? Vagy a bíró tájékoztatja az eseményekről? Na jó, bevallom: izgulok.
2014. nov. 27. 23:12
 4/13 anonim ***** válasza:
2014. nov. 27. 23:23
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Más egy ilyen "hivatalos" link és más, amire - amikre kíváncsi volnék. Saját tapasztalatok érdekelnének, akik már jártak mediátornál és mindegy, hogy sikerrel tették ezt vagy sem. Ott mi történt? Ezeket néztem a neten magam is, de ezeknek nincs életszaga számomra.
2014. nov. 27. 23:28
 6/13 anonim ***** válasza:
a mediátor nem kérdéseket tesz fel meg nem segít jobb belátásra bírni a feleségedet, hanem a kettőtök közötti kommunikációt próbálja békés keretek között, nem tányérdobálások között fenntartani. tehát ettől még ugyanúgy neked kell majd meggyőzni a nejedet, hogy a tévé a tiéd e a krumplipucolót viheti.
2014. nov. 28. 12:44
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Én mediátorképzésre jártam, hasznosnak tűnt. Tudod, ez olyan dolog, mint a fogorvos. Attól, mert a fog a te szádban van 40 éve, lehet, hogy ő jobban ért hozzá.

Esélyes, hogy a mediátor olyan módon áll hozzá, ami nektek még nem jutott eszetekbe. Plusz kiszűri belőle az érzelmi elemeket.

Nagyon hasznos dolog, mert a döntést ti hozzátok meg (ő csak segít), ezért nagyobb eséllyel tartjátok be, mint a kikényszerítettet. Én már a bíróság ELŐTT küldeném az embereket mediátorokhoz.

2014. nov. 28. 13:59
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Bizonyára nehéz a felfogásom, de sokkal bölcsebb nem lettem. Talán vesz be egy nyugtatót a nejem, két-három alkalommal nem kiabál majd, ígér fűt-fát, aztán minden megoldatlanul marad. Olyan gyerekes dolognak vélem az egészet. Közben meg várom az időpontot, amikor majd menni kell.
2014. dec. 2. 19:10
 9/13 A kérdező kommentje:

Szerintem is az, ha két normális ember ül le elé. ( Jó a példád! 

Szóval nem leszek előtte már megalázva, hogy felszarvaztak párszor. Hurrá! Ez jó hír.

Csak anyagiakról fogunk tárgyalni akkor?

Várj! Az eltelt egy éves peresedés alatt hat dolgot ígért és egyiket sem tartotta be, szerinted most HOPP! Megváltozik?

Olvastam-hallottam előzőleg én is erről a mediátoros válásról, aztán miután elolvastam ezt azonnal rájöttem, ezt nem nekünk találták ki, a bírónőnek egy év is kevés volt ehhez.

„Nagyon fontos, hogy mediálni csak olyan feleket lehet, ahol egyenrangú helyzetben helyezkednek el mellérendelt viszonyban. Egyik fél sem akarja legyőzni, lenyomni a másikat. Valójában mindketten nyitottak a kompromisszumokra és a köztes mindenki érdekét szolgáló megoldásokra.”

Hacsak el nem kezdek plüsskutyus módjára minden óhajára-sóhajára bólogatni.

Más.

„Nincs helye akkor sem közvetítésnek, ha a felek között erőszakos előzmény volt vagy valamelyik fél pszichés vagy kóros állapota miatt.” –olvastam minap. A nejem viszont állandó pszichológiai kezelés alatt áll. A bírónő figyelmét ez is elkerülte.

2014. dec. 2. 19:29
 10/13 anonim ***** válasza:
Egy próbát megér. A "kezelés alatt áll" dolog sok mindent takarhat azért. Életem egy időszakában nekem is írt fel nyugtatót pszichiáter, és én ettől (vagy e mellett) teljes értékű embernek tartom magam.
2014. dec. 2. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!