Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jártatok már mediátornál?
Én még csak radiátornál jártam.
De ismerek valakit, aki járt már inkubátornál is.
Én mediátorképzésre jártam, hasznosnak tűnt. Tudod, ez olyan dolog, mint a fogorvos. Attól, mert a fog a te szádban van 40 éve, lehet, hogy ő jobban ért hozzá.
Esélyes, hogy a mediátor olyan módon áll hozzá, ami nektek még nem jutott eszetekbe. Plusz kiszűri belőle az érzelmi elemeket.
Nagyon hasznos dolog, mert a döntést ti hozzátok meg (ő csak segít), ezért nagyobb eséllyel tartjátok be, mint a kikényszerítettet. Én már a bíróság ELŐTT küldeném az embereket mediátorokhoz.
Szerintem is az, ha két normális ember ül le elé. ( Jó a példád!
Szóval nem leszek előtte már megalázva, hogy felszarvaztak párszor. Hurrá! Ez jó hír.
Csak anyagiakról fogunk tárgyalni akkor?
Várj! Az eltelt egy éves peresedés alatt hat dolgot ígért és egyiket sem tartotta be, szerinted most HOPP! Megváltozik?
Olvastam-hallottam előzőleg én is erről a mediátoros válásról, aztán miután elolvastam ezt azonnal rájöttem, ezt nem nekünk találták ki, a bírónőnek egy év is kevés volt ehhez.
„Nagyon fontos, hogy mediálni csak olyan feleket lehet, ahol egyenrangú helyzetben helyezkednek el mellérendelt viszonyban. Egyik fél sem akarja legyőzni, lenyomni a másikat. Valójában mindketten nyitottak a kompromisszumokra és a köztes mindenki érdekét szolgáló megoldásokra.”
Hacsak el nem kezdek plüsskutyus módjára minden óhajára-sóhajára bólogatni.
Más.
„Nincs helye akkor sem közvetítésnek, ha a felek között erőszakos előzmény volt vagy valamelyik fél pszichés vagy kóros állapota miatt.” –olvastam minap. A nejem viszont állandó pszichológiai kezelés alatt áll. A bírónő figyelmét ez is elkerülte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!