Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek a gyermekemért válás után? Anyuka nem megfelelően látja el a gyereket!
A probléma a következő. Volt feleségemmel elváltunk. A közös gyerekünket (5 éves kislány) nála helyezte el a bíróság. Kötelező láthatás kéthetente hétvégén, de mi úgy egyeztünk, hogy heti 2 hétköznap délután és minden hétvégén egyik nap ittalvással. Nemrég elkezdett dolgozni az exem pizza futárként, ahol a munkaidő úgy néz ki, hogy heti 3 vagy 4 nap, reggel 10-től este fél 11-ig. Ők volt anyósomnál laknak, aki két műszakban dolgozik. Amikor volt anyósom délelőttös, akkor ő meg el a kislányért oviba és vele van amíg anyuka dolgozik. Viszont amikor délutános, akkor az anyuka cipeli magával a kislányt a kocsiban estig, ha bemegy a pizzériába felvenni a csomagokat, akkor egyedül hagyja a kocsiban! Namost ez nekem nem tetszik! Többször is szóltam szépen is, "csúnyán" is, hogy valami más megoldást, munkahelyet kell találnia. Nem veszi tudomásul amiket mondok, az a válasz, hogy ne foglalkozzak az ő életével, majd megoldja ahogy akarja! Én azzal foglalkozzak, hogy fizessek rendesen és azon felül is vegyek a gyereknek cipőt, ruhát, stb! A kérdésem az, hogy mit tehetnék? Ha jelentem a gyámügy felé, akkor mire számíthatok? Nem szeretném a kislányt kitenni ilyen jellegű procedúráknak, de ez így nem mehet tovább! Heti kétszer vigyázok rá én is persze, de nem este fél 11-ig, mert akkor már a gyereknek rég ágyban a helye! De ha én vigyázok rá, akkor is 8-kor elviszi és mennek tovább a pizzákkal! Nagyon sajnálom, mit tegyek?
Egy aggódó apuka!
Angyalok
Nem lenne probléma, ha csak egy-két alkalom lenne, amikor későn fekszik emiatt! De minden második héten 3-4 nap, pláne hétköznap... Az anyuka meg tudná oldani, hogy egy melós napot hétvégére tesz, csak nem akar, mert az a pasival eltöltött időből megy el! Addig oké, hogy én a gyerek érdekeit nézve szinte mindig vele vagyok amikor tudok, de milyen anya az, aki nem ugyanígy tesz?
Angyalok
Igaz, te nem az én szemszögemből nézed a dolgot, de becsülöm, hogy értékelhetően, felnőttek módjára, nem pocskondiázva próbálod elmondani nekem a te véleményedet! Köszönöm. Így átolvasva találok benne igazságot! Természetesen én próbálom úgy intézni a dolgokat, hogy a kislány minél kevésbé sérüljön. Törődök vele, amikor velem van soha nem szidom az anyját, nem próbálom befolyásolni! Erre igen oda figyelek! Csak fáj nekem, hogy a lányom sokszor vágyódik az anyja után és látom rajta, hogy szenved amiatt, hogy az anyja félvállról veszi! Ezért próbálnék meg valahogyan hatni az anyukára, csak a gyerek érdekében! Sajnos a szép szó már nem jött be, próbáltam többször is! Ezért gondoltam, hogy ha szólnék a gyámhivatalnak, akkor kimennének szétnézni hozzájuk, hogy milyenek a körülmények! Ha már azt elérem, hogy anyuka ettől megijed és pici változást tesz, akkor máris jobb lesz! Csak félek, nehogy a gyámügy túl szigorú legyen és a gyerek sérüljön! Ennyi a történet!
19:53
Azt nem mondhatnám, hogy annyira rosszak a körülmények, mivel volt anyósommal élnek, így ő ellátja a gyereket. Ruházkodásban már van hiány a kislánynak, anyjának nincs. Ő mindig új ruhákban van. Igazad van, hogy nem szép dolog fenyegetőzni, de más megoldást már nem látok, amivel tudnék hatni az anyukára, hogy jobban törődjön a gyerekkel! A szép szó, mint írtam nem hatott több esetben sem!
Ha tényleg elhanyagolja a gyerekét, akkor perelj, és vedd magadhoz.
Aztán legyél vele sokat, ne bízd sokszor anyukádra, a párkapcsolatodat helyezd háttérbe, mindenben ő legyen az első, ne menj 5- re dolgozni stb....
Könnyű ám mondani, de nem könnyű elvált szülőként gyereket nevelni.
Ez esetben ha van fűtés, étel amit egyen és ember ami vigyázzon rá, akkor nem lesz baj. De ne hívd ki rá a gyámügyet. Csak mégjobban elmérgesedne közöttetek a kapcsolat, annak meg jó vége nem lenne.
Az jutott eszembe hogy egyezzetek meg úgy, hogy egyik héten legyen nálad a gyerkőc, másik héten meg anyukával. Így amelyik héten anya sokáig dolgozik azon a héten veled lenne, aztán meg neked lenne egy szabad heted amikor azt csinálsz amit akarsz. Ez esetben megegyezhetnétek hogy nem fizetsz gyerektartást. Így a lányodnak is jobb lenne hogy nem egyik nap itt lenne, masnap meg már az anyjával.
Lényeg a lényeg hogy kommunikáljatok, ha kell ezredszerre is üljetek le megbeszélni a dolgokat, ne támadjátok egymást és szeressétek a lánykát, neki ez a legfontosabb hidd el és nem az hogy mennyi új ruhája van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!