Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek a gyermekemért válás után? Anyuka nem megfelelően látja el a gyereket!
A probléma a következő. Volt feleségemmel elváltunk. A közös gyerekünket (5 éves kislány) nála helyezte el a bíróság. Kötelező láthatás kéthetente hétvégén, de mi úgy egyeztünk, hogy heti 2 hétköznap délután és minden hétvégén egyik nap ittalvással. Nemrég elkezdett dolgozni az exem pizza futárként, ahol a munkaidő úgy néz ki, hogy heti 3 vagy 4 nap, reggel 10-től este fél 11-ig. Ők volt anyósomnál laknak, aki két műszakban dolgozik. Amikor volt anyósom délelőttös, akkor ő meg el a kislányért oviba és vele van amíg anyuka dolgozik. Viszont amikor délutános, akkor az anyuka cipeli magával a kislányt a kocsiban estig, ha bemegy a pizzériába felvenni a csomagokat, akkor egyedül hagyja a kocsiban! Namost ez nekem nem tetszik! Többször is szóltam szépen is, "csúnyán" is, hogy valami más megoldást, munkahelyet kell találnia. Nem veszi tudomásul amiket mondok, az a válasz, hogy ne foglalkozzak az ő életével, majd megoldja ahogy akarja! Én azzal foglalkozzak, hogy fizessek rendesen és azon felül is vegyek a gyereknek cipőt, ruhát, stb! A kérdésem az, hogy mit tehetnék? Ha jelentem a gyámügy felé, akkor mire számíthatok? Nem szeretném a kislányt kitenni ilyen jellegű procedúráknak, de ez így nem mehet tovább! Heti kétszer vigyázok rá én is persze, de nem este fél 11-ig, mert akkor már a gyereknek rég ágyban a helye! De ha én vigyázok rá, akkor is 8-kor elviszi és mennek tovább a pizzákkal! Nagyon sajnálom, mit tegyek?
Egy aggódó apuka!
ja mert úgy mükösdik hogy kisgyerekes anyuka oda megy a fönökhőz és megmondja mikor akar dolgozni.... eszednél vagy
ha nem lenél ilyen erőszakos nem lenne probléma mert rád merné bízni a gyereket, de te csak az ex életében vájkálsz
19:14
Nem arról van szó, hogy nem akarom! A kislány amellett, hogy többször panaszkodott is, elmondta, hogy imádja az anyját és szeretné, ha többet törődne vele! Írtam korábban, hogy ha hosszabb időt van nálam (több napot) akkor már hiányolja az anyját! Tartok tőle, hogy az is nagy törés lenne neki, ha esetleg hozzám kerülne és elszakadna az anyjától! Tanácstalan vagyok, hogy mi lenne a legjobb megoldás! Higyjétek el én megpróbáltam már többször is beszélni az anyjával, hatni rá, hogy változtasson, figyeljen többet a gyerekre, legyen vele többet! De az anyuka szerint ő mindent jól csinál, ez, hogy hordja magával pizzát szállítani, szerinte normális és nem árt a gyereknek! Ha felhozom az anyukának ezeket a dolgokat, akkor rám förmed, flegma, hogy én ne szóljak bele az életébe! De hát én nem az ő életét akarom irányítani, csak azt, hogy a kislányom tőle is megkapja amit egy gyerek érdemel a szüleitől! Nálam mindig jól elvan, mondja, hogy szeret, jó velem lenni! Én türelmes vagyok vele, nem morgok, nem kiabálok! Igyekszem bevonni az itthoni dolgokba, mint közös főzőcske, közös filmezés, össze bújva alszunk, stb! Ezeket az anyjától nem kapja meg és látom, mondja hogy fáj neki!
Nézd, amit itt felvázolsz (szülők nagyon eltérő, gyereknek nem megfelelő munkarendje), sok normál családban is előfordul.
Ahogy neked is nehéz lenne megoldani,hogy ott aludjon többször a kislány, így a volt feleségednek is nehéz az ő munkarendjét variálni. Nyilván nem ez álmai állása, de ez van, ebből tud megélni. Persze, az sem jó, hogy késő estig hurcibálja a gyereket, de ha nem tudja máshogy megoldani.... Még mindig jobb,mintha nem dolgozna és nélkülözniük kellene!
A baráti körünkben van olyan pár,ahol anyuka kávézót vezet, apuka belföldön kamionozik, és bizony van, hogy apa viszi magával, ha beteg a gyerek, és este 8-9 körül érnek haza a 3 éves gyerekkel. De még mindig jobb,mintha anyuka vinné be este 10-ig magával. Pedig ők együtt élnek, de csak egy fél nagymamai segítségük van! Van ilyen!
19:21
Ez annyira értelmetlen hozzászólás volt! Exem kéri magát hétköznapra, hogy hétvégén szabad legyen. Ezt a volt anyósomtól tudom!
Szóval akkor te vagy a tökéletes apuka, ő meg a xar anya?
Hmm én itt befejeztem de ha tényleg ilyen rossz anya és szerinted rossz a gyerekkel akkor vedd magadhoz a lánykát. Hidd el nem lesz akkora törés ha az anyja amúgy sincs vele soha. Amúgy meg ha rendes vagy akkor anyuka akkor talalkozhatna a gyerekkel amikor csak akar.
Kívánom hogy kerüljön egyenesbe az életetek és ne egymással háborúzzatok hanem a gyerekkel törődjetek. Kívánom azt is hogy legyen neked is egy komoly kapcsolatod és akkor talán megengedőbb leszel az anyukával.
Tényleg megjelentek a hiénák. Minden vagy Te már, csak jó apa nem. Ne ügyelj rá!
Figyu, az alapvető gond, hogy nem kommunikáltok az exeddel felnőttekhez méltóan! Legyetek kedvesebbek egymással, hívd meg egy kávéra, erre törekedj erődön felül! Sérelmeket meg lehúzni végre a wc-n!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!