Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek a gyermekemért válás után? Anyuka nem megfelelően látja el a gyereket!
A probléma a következő. Volt feleségemmel elváltunk. A közös gyerekünket (5 éves kislány) nála helyezte el a bíróság. Kötelező láthatás kéthetente hétvégén, de mi úgy egyeztünk, hogy heti 2 hétköznap délután és minden hétvégén egyik nap ittalvással. Nemrég elkezdett dolgozni az exem pizza futárként, ahol a munkaidő úgy néz ki, hogy heti 3 vagy 4 nap, reggel 10-től este fél 11-ig. Ők volt anyósomnál laknak, aki két műszakban dolgozik. Amikor volt anyósom délelőttös, akkor ő meg el a kislányért oviba és vele van amíg anyuka dolgozik. Viszont amikor délutános, akkor az anyuka cipeli magával a kislányt a kocsiban estig, ha bemegy a pizzériába felvenni a csomagokat, akkor egyedül hagyja a kocsiban! Namost ez nekem nem tetszik! Többször is szóltam szépen is, "csúnyán" is, hogy valami más megoldást, munkahelyet kell találnia. Nem veszi tudomásul amiket mondok, az a válasz, hogy ne foglalkozzak az ő életével, majd megoldja ahogy akarja! Én azzal foglalkozzak, hogy fizessek rendesen és azon felül is vegyek a gyereknek cipőt, ruhát, stb! A kérdésem az, hogy mit tehetnék? Ha jelentem a gyámügy felé, akkor mire számíthatok? Nem szeretném a kislányt kitenni ilyen jellegű procedúráknak, de ez így nem mehet tovább! Heti kétszer vigyázok rá én is persze, de nem este fél 11-ig, mert akkor már a gyereknek rég ágyban a helye! De ha én vigyázok rá, akkor is 8-kor elviszi és mennek tovább a pizzákkal! Nagyon sajnálom, mit tegyek?
Egy aggódó apuka!
Angyalok
Köszönöm a válaszod, de úgy látom nem jól látod a dolgot! Vagy én nem tudom jól elmagyarázni! Nem érdekel, hogy amikor én vagyok a gyerekkel, akkor exem mit csinál! Az viszont érdekel, hogy visszaél a segítségemmel és mindenáron azon van, hogy lerakja valakihez a gyereket, csakhogy mehessen csavarogni! Ez nem néha-néha előforduló dolog, hanem mindennapos! A gyereket kezdi megviselni ez a futárkodás, hiszen napi 6 órát kell 5 évesen egy kocsiban töltenie, néha egyedül! Ez normális dolog? ha igen és elfogadható, akkor biztos én vagyok a hülye! Anyukám nem hajlandó segíteni, csak ha a gyerek velem él! Ő nagyon haragszik exemre, nem is találkoznak, nem beszélnek! Ha érdekel elmagyarázom hogy miért, de fölösleges, mert látom nem arra reagáltok, amit kérdésként feltettem!
18:14
még nem tettem fel semmilyen kérdést evvel kapcsolatban! Az esetleges egyezés, csak véletlen lehet! Nem akarom elperelni a gyereket, pont azt magyarázom, hogy szeretném ha a kislány az anyjával maradna, csak azt kellene elérnem valahogy, hogy az anyuka is megbecsülje, hogy lehet gyermeke! De ő nem így tesz, láthattátok azok alapján, amiket eddig leírtam! A kislány sokszor panaszkodik nekem, hogy anya nem törődik vele, mindig csak az Andrissal (ez az anya új pasija) foglalkozik. Mondja hogy nem szeret menni anyával pizzát hordani, unja a kocsiban! Mondja, hogy nem mer szólni anyának ha pisilni kell, mert anya kiabál vele hogy "miért pont most jött rád?"
Tényleg én lennék a hülye és sz*r ember ebben a dologban? Én állok hozzá rosszul?
A gyámügy csak ilyesztésképp merült fel bennem, hogy jobb útra térítsem az anyukát, hátha így komolyabban veszi a dolgot!
18:19
Sajnos az anyuka este 6 után nem boltba ment meg főzni, hanem ment a pasijához, akivel együtt lovagolnak, hintóznak. Ezek után jött csak a gyerekért. Mostanában mióta pizzát hord pedig miután elviszi tőlem este 8 körül, akkor nem haza mennek fürdeni meg feküdni, hanem hordják tovább a pizzát este 10-ig, aztán elszámol a pénzzel és este fél 11-re érnek haza. Addigra a gyerek már elaludt a kocsiban, gyorsan átöltözteti, fürdés nincs, és ágyba dugja! Ez szerinted a jó anyuka??? Úr isten!
18:29
Milyen gondolkodásotok van? Te jó isten! a gyerektartás szerintetek arra van, hogy fedezze a gyerek minden költségét? az csak annak a fele! De nézzük úgy, hogy adok én 30-at. Meg számoljuk hozzá a gyerek kedvezményt, az 10 ezer, meg a családit, ami 12 ezer! Ez eddig 52 ezer és még anyuka egy forintot se dolgozott hozzá! Ha még ő is hozzá tesz, nem többet csak egy 10-est, akkor az 62 ezer. Hány család van, akiknél ennyi jut egy gyerekre? Vagy 62 ezer nem elég egy 5 éves gyerek ellátására? Hagyjuk már!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!