Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért érzem furcsán magam, mikor az exeim családot alapítanak?
Így 30 körül mindenki megházasodik körülöttem és lassan jönnek a babák is.
Én is férjhez mentem, a második babánkat várjuk, jó házasságunk van, bár vannak néha viták. Semmi pénzért nem cserélném el a családom.
Mégis mikor egy-egy exemről megtudom, hogy megházasodott vagy babájuk lesz, olyan furcsán érzem magam 1-2 napig.
Örülök neki és kíváson, hogy egészséges babájuk legyen és egy ici-picit sem vágyom vissza hozzájuk. Csak valahogy olyan furcsa érzés ez.
Régen valaha fontos volt az az ember nekem, aztán továbbléptünk, ami rendben is van így. De mégis furcsán érzem magam néhány napig, amíg meg nem barátkozom a gondolattal.
Gondolom ha nem is érzek irántuk már semmit, valahol azért mégis csak "megérintenek". Más is van vele így?
A férjem úgy magyarázta, hogy a pasik ilyenekre nem gondoltak. Nekik a múlt lezárt, nem érdekli őket és semmilyen érzést nem váltanak ki az ilyen események, ilyen egyszerű. Bár megérti, hogy érzek valamit, hisz a nyilvánosság felé megy a "nagy boldog család" kép (ami persze a valóságban akármi lehet) és én ettől érezhetem furcsán magam, hogy én miért nem voltam jó? Saját magam bukásáról van szó (hiába néha én szakítottam), inkább az önbizalmamról.
(könyörgöm a "mit közöd hozzá" beszólásoktól kíméljetek meg, nem veszekedni akarok, hanem a legmélyebb érzéseimet próbálom fejtegetni)
Én is úgy érzem, hogy az ő babájuk egy kicsit az enyém is.:)
Nem is értem, mi csodálkoznivaló van ezen.
Nem is értem, mi a kérdés valójában.
Hát azért azt nem érzem, hogy az ő babájuk az enyém is, ilyenre még nem is gondoltam.
A kérdésem az, hogy miért lehet ez a furcsa érzés és hogyan tudnám kiverni a fejemből?
Egyet értek, hogy lehetnek még érzelmi szálak, nyilván nem szeretet, csak valamilyen kötődés, hisz vannak emlékeim azzal az emberrel és valaha sokat jelentettem neki.
3: De mért akarod kiverni a fejedből?:-o
Ez a VALÓSÁG. Fogadd el, hogy így van!
Azért szeretném kiverni a fejemből, mert úgy érzem rossz feleség és rossz anya vagyok, amiért "más pasikra" gondolok. Ha boldog vagyok (és őszintén megmondva minden problémánk ellenére az vagyok), akkor eszembe sem kellene ilyennek jutni. És ezért bűntudatom van, hogy rossz ember vagyok és nem szeretem eléggé a férjem.
De köszönöm, hogy megértettetek (és főleg nem küldtetek el), klasszisokkal jobban vagyok, hogy ezt megoszthattam Veletek. És már nem érzem magam hibásnak ezek miatt a furcsa gondolatok miatt.
(Szerintem az is benne lehet a dologban, hogy érzelmileg teljesen stabil a házasságom, ami úgyebár "unalmas" és ezért kell egy kis foglalkoznivaló az agyamnak, elmélázni egy-egy ilyen régi dolgon.)
"Azért szeretném kiverni a fejemből, mert úgy érzem rossz feleség és rossz anya vagyok, amiért "más pasikra" gondolok."
Aha, értem.
Nos, a Valóság az, hogy mindenki, akit valaha szerettél, és fontos helye van a szívedben, az Hozzád tartozik, fogalmazhatnék úgy is, hogy a (szakrális) családodhoz.
És a férjed a Hozzád tartozó dolgokkal együtt, a múltaddal együtt választott. Ha nem tartja a férjed (és Te is!) tiszteletben azoknak a helyét a szívedben, akik Őelőtte voltak, akkor sosem lesz harmonikus kapcsolatotok. Mert bizony ők Őelőtte voltak, és sokat jelentenek Neked. Ha ezt nem így élitek meg, felborul a rend. Menj Hellinger-féle családállításra, hogy megértsd ezt a fontos dolgot!
Most, hogy felmerült, hogy zavar ez a dolog, épp aktuális.:)
Még egy olyan külmény is van, hogy rengeteg a meg nem született baba, ugyanis az első hónapban elmegy a fogantatások 60-70%-a. Ezért még közös meg nem született gyermekeitek is lehetnek ezekkel a férfiakkal, akikről nem tudtok. Így a most születő babák, akikkel kapcsolatban "furcsa" érzésed van, a Te gyerekeidnek a testvérei, így elég sok közöd van hozzájuk.
:)
Nekem az irigység jutott eszembe.
Szerintem tudat alaltt benned van a mi lett volna ha.
Ha marha jó lenne most a kapcsolatod akkor szeintem nem lenne ilyen érzésrd, hiszen a tökéletesnél nem vágynál jobbra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!