Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek méltányos, ha azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek méltányos, ha azt kérem a férjemtől, szálljon be az albérletem árába?

Figyelt kérdés
Családi házban lakunk, két nagy gyerekkel, az egyik egyetemre jár, csak szünidőben lakik itthon. Mivel külön szeretnék költözni, kértem a férjem, költözzön el (a válásban egyetértünk, a kapcsolatot nem tudtuk helyrehozni). Ő azt mondta, ez az ő háza is, nem költözik. Anyagilag jól állunk megengedhetné magának. Én kevesebbet keresek, de mivel nem bírnék már vele huzamosabb ideig egy fedél alatt élni, inkább én költözöm, a lányommal,aki velem akar jönni. Kérhetem, hogy mivel neki több jövedelme van, szálljon be az albérlet árába? Attól is félek, hogy ha én megyek, nem fogja a házat árulni.
2014. okt. 30. 11:25
1 2 3 4 5
 31/45 A kérdező kommentje:
* a velem együtt alatt azt értem, hogy én is részt vállalok a gyerekek tartásából, nem azt akarom, hogy engem tartson el, mielőtt még valaki félreértené
2014. okt. 30. 14:23
 32/45 A kérdező kommentje:
Szerintem nem járt ügyvédnél, mert amikor egy évvel ezelőtt ezekhez az anyagi kérdésekhez értünk, akkor végül is nem akart válni, azt mondta, hogy a válás ezekről az anyagiakról szól, és ő nem akarja ezeket, csak otthont és nyugalmat.
2014. okt. 30. 14:26
 33/45 anonim ***** válasza:

Kérdező (#30) "tehát a férj nem kötelezhető a két gyerek tartására" - akkor újra:

Kérdező (#26) addig ez, amíg le nem zajlik a válóper... (ez szerintem nem az az eset, amikor megadják az ideiglenes intézkedést a gyermekelhelyezés-tartás témában)

Utána, amíg a kisebbik gyerek 18 év alatti (vagy 20 év alatti, középiskola nappali tanuló) jár utána a tartásdíj, a nagyobbik gyereknek a feltételek megléte esetén járHAT rokontartás _az már NEKI_(!)

(miért, ki és hogy kötelezze arra, ami törvény szerint jár, ha nem a bíróság a perben???? Nem értem ezt a kérdésed... természetesen kérhetsz ideiglenes intézkedést a kiskorú gyermek tartása kapcsán, megpróbálni meg lehet, ha már be van adva a válóper...)

2014. okt. 30. 14:28
 34/45 anonim ***** válasza:
28%

Kérdező, a 18 év alatti gyerekre jár a GYT, a 18 éven felüli gyerekre pedig bizonyos feltételek teljesülése esetén járhat rokontartás.

Ha nem akarsz vele egy fedél alatt élni, kérni kell a vagyonmegosztást és az osztatlan közös tulajdon megszüntetését.

De hogy te kitalálod, hogy a férjed húzzon el a házából, meg fizesse az albérletedet, az eléggé röhejes.

2014. okt. 30. 14:30
 35/45 A kérdező kommentje:
utolsó, hol olvastál ilyet, hogy ő fizesse az albérletemet?
2014. okt. 30. 14:31
 36/45 piroska és a farkas ***** válasza:
74%
Hogy jogilag mit lehet és mit nem, passz. De ha ekkora bunko a férjed, én azért csinálnék egy probahonapot, tegyetek ti hárman ugy, mintha ő nem lenne ott. Ne moss rá, ne főzz rá, igen, csinálj 3 adagos ételeket, stb, ha ő ilyenekkel büntet, h nem szol hozzád, akkor ignoráljátok ti.
2014. okt. 30. 14:37
 37/45 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem rég, hogy min megy a para... be kell adni a válópert, kérni benne a vagyonmegosztást és a kiskorú gyerek után a tartásdíjat, ennyi. (a nagykorúnak a rokontartást magának kell intézni gyanúm szerint ha jogosult, szóval nem valószínű, hogy a válóperbe belefér)
2014. okt. 30. 14:49
 38/45 A kérdező kommentje:
Meg tudjátok mondani még, hogy ha a gyerek egyetemista, akkor jogosult-e a rokontartásra vagy sem? önálló jövedelemmel nem rendelkezik. Még mielőtt lépek, biztos akarok lenni benne, hogy a gyerekek nem járnak rosszul.
2014. okt. 30. 14:59
 39/45 anonim ***** válasza:

Lakáshasználati díjat is a válás után tudsz kérni tőle, addig pedig úgy van, ahogy írtad: fogod magad, elköltözöl albérletbe a két gyerekkel és kész. A válóper után lesz gyermekelhelyezés, de a lányod közeledik a 18-hoz, megkérdezik, kinél akar lenni és kész, ott lesz. Megítélik a gyerektartást, amit addig kell fizetnie, amíg középiskolába jár nappali tagozaton. Ezután rokontartást kérhetnek, de ha rossz az apjukkal a viszonyuk, érdemtelenné válnak rá és nem kapják meg azt sem, egyébként sem nagy összeg szokott lenni.

Ha nyugalmat akarsz és ő nem megy (nem kötelezheti rá semmi, nincs a házon haszonélvezet, ő pedig 50%-ban tulajdonos).

2014. okt. 30. 15:01
 40/45 anonim ***** válasza:

Ne itt kérdezösködj, hanem menj be a bírósági ingyenes tanácsadásra, ott az aktuuális szabályzók szerinti felvilágosítást kapsz, meg adott esetben segítenek a válókereset megírásban, beadásában is.

Az egyetlen értelmes dolog, hogy minél elöbb elindítod a válópert, mert igy hamarébb lesz tiszta a helyzetetek.

2014. okt. 30. 15:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!