Ilyen esetben váláskor ez méltányos, jó mindkét félnek? Ti megegyeznétek?
Én vagyok a nő, 17 éve vagyunk házasok. A férjem mindig jobban keresett, mint én, sokszor a 4-5szörösét is. 15 éves a fiúnk, vele 2 évig voltam otthon majd 6 órában mentem vissza dolgozni. A lányunk 10 éves, vele is 2 évig voltam otthon. Ekkor kezdtünk el építkezni, így már csak 4 órában dolgoztam. Ez maradt is így 1 évvel ezelőttig, amikor is kiderült hogy a férjem megcsal. Még megpróbáltuk helyrehozni, de nem sikerült.
A javaslat: én a gyerekekkel maradok a családi házban, a férjem költözik a lakásba (nem adtuk el). A családi házat a gyerekek nevére íratjuk, nekem haszonélvezetem lesz rajta. A lakás a férjem nevére kerül. A megtakarítás 60-40%-ban oszlik meg, a férjem javára.
Elfogadható?
Itt a kérdezö azt akarja tudni, hogy mint emberként ez normális megeggyezés-e.
Szerintem igen.
Miért is, te a gyerekek miatt nem mentél vissza dolgozni, valószínü apuka is támogatta ezt, hogy kevesebbet dolgozz és csináld a háztartást, neveld a gyereket, majd építkezz is.
Szerintem reális amit leírtál.
Viszont én nem osztanám meg, ha 50-50%ban van minden ingatlanotok, akkor hagynám úgy, csak a lakhatást írnám bele, ki melyikben marad.
Lehet kirepülnek egy 10 év múlva a gyerekek, és szivesen cserélnél vele, és mennél a kisrezsiü lakásba a sokmunkával járó ház helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!