Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek méltányos, ha azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek méltányos, ha azt kérem a férjemtől, szálljon be az albérletem árába?

Figyelt kérdés
Családi házban lakunk, két nagy gyerekkel, az egyik egyetemre jár, csak szünidőben lakik itthon. Mivel külön szeretnék költözni, kértem a férjem, költözzön el (a válásban egyetértünk, a kapcsolatot nem tudtuk helyrehozni). Ő azt mondta, ez az ő háza is, nem költözik. Anyagilag jól állunk megengedhetné magának. Én kevesebbet keresek, de mivel nem bírnék már vele huzamosabb ideig egy fedél alatt élni, inkább én költözöm, a lányommal,aki velem akar jönni. Kérhetem, hogy mivel neki több jövedelme van, szálljon be az albérlet árába? Attól is félek, hogy ha én megyek, nem fogja a házat árulni.
2014. okt. 30. 11:25
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Van már előzmény, ami miatt én kértem, hogy költözzön el. Egy éve bejelentette, hogy el akar válni, elkötözik. Akkor megegyeztünk, hogy a gyerekek velem maradnak. Aztán 2 hét múlva viszakozott, hogy mégsem akar válni, mert neki szüksége van az otthonára,családjára stb. Én hülye azt hittem, ebbe én is bele tartozom. Egy évig próbáltuk rendbe hozni, nem ment. Különböző "büntetéseket" talál ki, ha számára nem elfogadhatóan viselkedem, most pl. egy hete nem szól hozzám. Ezért akarok már külön költözni.
2014. okt. 30. 11:51
 12/45 anonim ***** válasza:
97%

Könnyen írják itt egyesek a vagyonmegosztást. Az egy több éves ügy is lehet, mire abból konkrét pénz lesz. Lakbért kérhetsz a férjedtől, hiszen a te házrészed is használja, ez teljesen jogos. Azt nem kérheted, hogy a te albérletedet ő fizesse, semmi köze hozzá. Annyit tehetsz, hogy amit azért kérsz, mert egyedül lakik a közös tulajdonú házban, az albérletre fordítod, bár ez nem szokott valami nagy összeg lenni, de a semminél több.

Kérheted a közös tulajdon megszüntetését a bíróságon. Ilyenkor a férjednek elővásárlási joga van, mint tulajdonostársnak, kifizetheti neked a ház másik felét. Ha ezt nem teszi meg, akkor a bíróság felbecsülteti a házat és ha egy ilyen vagy magasabb ajánlat érkezik rá, akkor kötelezi mindkét felet az eladásra, annak a pénznek a fele pedig a tiéd, másik az övé és mindenki mehet, ahová akar. Ez eltarthat évekig is.

2014. okt. 30. 11:56
 13/45 anonim ***** válasza:
33%

gyerekes a párod.

maradj te is, ne menj el, majd ellátja magát

de menj ügyvédhez és intézkedj

2014. okt. 30. 11:57
 14/45 anonim ***** válasza:
47%

#12, a közös tulajdon megszüntetése = a vagyonmegosztással:))) (és persze, azt lehet kérni a válóper keretén belüül, meg azon kívül is, de hát a Kérdezőék között a válásban nincs vita, tehát tök felesleges külön, nem az a "házasságukat felbontom" mondat fog időt húzni...)

És persze, azután, ha már megvan a vagyonmegosztás, és a kérdezőnek van RÉSZE, akkor jog szerint is kérhet majd az ő része használatáért pénzt.

(kérni kérhet előbb is, aztán vagy megegyeznek, vagy nem)

2014. okt. 30. 12:02
 15/45 anonim ***** válasza:
45%
Kérj lakáshasználati díjat, annak pont ez a funkciója.
2014. okt. 30. 12:44
 16/45 anonim ***** válasza:
11%

Már elnézést, de 3 dolgot nem értek:

- miért is kellene a férjednek elköltöznie a saját házából?

- miért is kellene a férjednek lakáshasználati díjat fizetnie, ha neked úri kedved úgy kívánja, hogy önként elhagyd az ingatlant?

- az meg, hogy miért kellene a férjednek az albérletedet fizetnie, végképp érthetetlen számomra

Ha el akarsz költözni, hát költözz, oldd meg a saját magad emberségéből, de ne akarj lehúzni másokat.

2014. okt. 30. 13:32
 17/45 A kérdező kommentje:

Azért , mert el akar válni. Ő is, nemcsak én. és szerintem azért kell valakinek elköltöznie, hogy meg tudjunk maradni emberségben, normális kapcsolatban.

Ez az én házam is, nemcsak az övé. A gyerekek velem maradnak, így ha én megyek, akkor 2 gyerekkel, míg ő itt marad a 150 nm-es házban egyedül.

2014. okt. 30. 13:38
 18/45 A kérdező kommentje:
Ő úgy akar elválni, hogy én szűnjek meg létezni, övé marad a ház, és ő azontúl boldogan él egyedül. a gyerekekre sem tartana igényt.
2014. okt. 30. 13:42
 19/45 anonim ***** válasza:
85%

16:"- miért is kellene a férjednek elköltöznie a saját házából?"

Jogos a felvetés, a másik fél ugyanúgy ragaszkodhat a házhoz.

"- miért is kellene a férjednek lakáshasználati díjat fizetnie, ha neked úri kedved úgy kívánja, hogy önként elhagyd az ingatlant?"

Miért is hagyna ott egy fél házat csak úgy ajándékba?

Ha a férj lépne le, akkor a feleségnek kellene kifizetnie. Aki marad, annak kötelezettségei vannak a másik felé.

"- az meg, hogy miért kellene a férjednek az albérletedet fizetnie, végképp érthetetlen számomra "

Szerintem sem kellene kifizetnie az albérletet, hanem a közös ház ráeső részét kellene rendeznie.

2014. okt. 30. 13:50
 20/45 anonim ***** válasza:
84%

Kérdező (#17) ha jól értem, a gyerekek már nagykorúak - ergo a kérdés szempontjából indifferensek, nem lesznek elhelyezve egyikőtöknél se, ott tartózkodnak, ahol épp akarnak.... tehát az "én megyek a két gyerekkel" nem játszik. (még ha a gyakorlatban igy is néz ki az adott felnőtt emberek szabad akaratából)

Le kell folytatni a vagyonmegosztást, és UTÁNA, aki a házban marad, attól a másik fél jogosan kérhet lakáshasználati díjat a saját fél tulajdona után. Ennek ez a rendje. Végső soron lehet kérni egy idő után a bíróság általi kényszer-értékesítését is az ingatlannak, de arra a mai lakáspiac mellett csak ráfaragni lehet, az a "hogy szúrjunk ki önmagunkkal alaposan" c. eset.

2014. okt. 30. 13:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!