Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek méltányos, ha azt kérem a férjemtől, szálljon be az albérletem árába?
Ha két nagy gyerek van, akkor valószínüleg hosszabb ideig voltatok házasok.
Amennyiben a ház tényleg a férjedé (azaz még a házasságkötés elött vette vagy örökölte), akkor is lehet neked benne részed, mert minden, a házasság alatti nagyobb javítás, renoválás, hozzáépítés költsége közös vagyonnak számít. Ebböl következöen vagyonmegosztásnál ennek az összegnek a felét ki kellene feléd fizetnie.
Szerintem jogos lenne, ha besegítene, de mire kötelezik - a vagyonmegosztás során -, addig több év is eltelhet.
Ezen kivül a lányod ha veled él - feltételezhetöen még tanul -, akkor neki valószínüleg járna gyerektartás is, amit részben költhetsz lakbérre.
De ha pontosabban megadod a körülményeket, többet lehet segíteni.
Hát nem tudom, ezt hogy gondolja. El kell adni a házat és mindneki külön költözik, nem várhatja el, hogy te továbbra is a gondját viseld, ha már a hátad közepére sem kívánod.
Az albérlet meg úgy szokott menni, hogy aki a gyerekkel marad, annak van joga a házban maradni, a másik meg elköltözhet. Ha te mondjuk félreléptél volna és ő lenne kiakadva, akkor utasíthatna arra, hogy te költözz el.
Ha a házat közösen szereztétek, akkor a fele értéke neked jár (ezt a vagyonmegosztásnál ki kell, hogy fizesse).
Ezen kivül ha csak ö használja, akkor a fele házra köteles neked lakáshasználati díjat fizetni - és ez kb fedezi az albérletedet.
Annak meg semmi jelentösége, hoygy kiköltözöl-e, ez a tulajdonviszonyon nem változtat semmit.
Kérdező, kérni bármit lehet, meg megállapodhattok bármiben, de jogilag csak akkor lesz követelésetek egymás felé, ha kimondják a válást és a vagyon megosztását, addig vagy meg tudtok állapodni valamiben, vagy nem.
(mondjuk őszintén szólva "Mivel külön szeretnék költözni, kértem a férjem, költözzön el" ilyen nyitás mellett nálam tök esélytelen lennél)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!