Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek méltányos, ha azt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek méltányos, ha azt kérem a férjemtől, szálljon be az albérletem árába?

Figyelt kérdés
Családi házban lakunk, két nagy gyerekkel, az egyik egyetemre jár, csak szünidőben lakik itthon. Mivel külön szeretnék költözni, kértem a férjem, költözzön el (a válásban egyetértünk, a kapcsolatot nem tudtuk helyrehozni). Ő azt mondta, ez az ő háza is, nem költözik. Anyagilag jól állunk megengedhetné magának. Én kevesebbet keresek, de mivel nem bírnék már vele huzamosabb ideig egy fedél alatt élni, inkább én költözöm, a lányommal,aki velem akar jönni. Kérhetem, hogy mivel neki több jövedelme van, szálljon be az albérlet árába? Attól is félek, hogy ha én megyek, nem fogja a házat árulni.
2014. okt. 30. 11:25
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
69%

Ha két nagy gyerek van, akkor valószínüleg hosszabb ideig voltatok házasok.

Amennyiben a ház tényleg a férjedé (azaz még a házasságkötés elött vette vagy örökölte), akkor is lehet neked benne részed, mert minden, a házasság alatti nagyobb javítás, renoválás, hozzáépítés költsége közös vagyonnak számít. Ebböl következöen vagyonmegosztásnál ennek az összegnek a felét ki kellene feléd fizetnie.

Szerintem jogos lenne, ha besegítene, de mire kötelezik - a vagyonmegosztás során -, addig több év is eltelhet.

Ezen kivül a lányod ha veled él - feltételezhetöen még tanul -, akkor neki valószínüleg járna gyerektartás is, amit részben költhetsz lakbérre.

De ha pontosabban megadod a körülményeket, többet lehet segíteni.

2014. okt. 30. 11:33
 2/45 anonim ***** válasza:
47%
Nem tudom.Az a baj, h mondhatja azt, hogyha külön akarsz lakni, finanszirozd magadnak.
2014. okt. 30. 11:33
 3/45 A kérdező kommentje:
A ház közös, együtt építettük. Ezért is ragaszkodik hozzá. És tulajdonképpen úgy akar élni, hogy külön vagyunk, de neki megmarad a régi otthona. Még nem álltam elő a kéréssel, nem tudom, mit szólna hozzá. Szerintem ő azt szeretné, ha minden maradna a régi, én mosnék, takarítanék csak külön lennénk. Ezt én elképzelhetetlennek tartom.
2014. okt. 30. 11:38
 4/45 anonim ***** válasza:
23%
ha kiköltözöl a háznól, akkor keresztet is vethetsz rá!
2014. okt. 30. 11:38
 5/45 anonim ***** válasza:
92%
Becsültessétek fel a ház árát, és kérd meg,hogy fizesse ki a te feled. Mert úgy szerintem rohadtul nem igazságos, hogy ő megtartja a házból a te részedet is te meg fizessél magadnak albérletet.
2014. okt. 30. 11:41
 6/45 anonim ***** válasza:
30%

Hát nem tudom, ezt hogy gondolja. El kell adni a házat és mindneki külön költözik, nem várhatja el, hogy te továbbra is a gondját viseld, ha már a hátad közepére sem kívánod.

Az albérlet meg úgy szokott menni, hogy aki a gyerekkel marad, annak van joga a házban maradni, a másik meg elköltözhet. Ha te mondjuk félreléptél volna és ő lenne kiakadva, akkor utasíthatna arra, hogy te költözz el.

2014. okt. 30. 11:41
 7/45 anonim ***** válasza:
97%
A kérés méltányos, de nyilván írásos szerződés is kell. Le lehet írni, hogy a majdani eladási árnak terád jutó részéből le lehetne vonni a te albérletedhez történt hozzájárulást.
2014. okt. 30. 11:42
 8/45 anonim ***** válasza:
33%
Biztos h nem fog neki tetszeni és nem is fog fizetni mert megmondja h ott a családi ház maradhatsz. Kapsz gyerektartást. Nem lehet mondjuk külön választani ti az emeleten külön bejárattal .. ő meg alul. Mindenki saját részén amíg nem zárul le a per h ki mit kap.
2014. okt. 30. 11:43
 9/45 anonim ***** válasza:
98%

Ha a házat közösen szereztétek, akkor a fele értéke neked jár (ezt a vagyonmegosztásnál ki kell, hogy fizesse).

Ezen kivül ha csak ö használja, akkor a fele házra köteles neked lakáshasználati díjat fizetni - és ez kb fedezi az albérletedet.

Annak meg semmi jelentösége, hoygy kiköltözöl-e, ez a tulajdonviszonyon nem változtat semmit.

2014. okt. 30. 11:45
 10/45 anonim ***** válasza:
3%

Kérdező, kérni bármit lehet, meg megállapodhattok bármiben, de jogilag csak akkor lesz követelésetek egymás felé, ha kimondják a válást és a vagyon megosztását, addig vagy meg tudtok állapodni valamiben, vagy nem.

(mondjuk őszintén szólva "Mivel külön szeretnék költözni, kértem a férjem, költözzön el" ilyen nyitás mellett nálam tök esélytelen lennél)

2014. okt. 30. 11:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!