Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Túl lehet ezen valaha lépni?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl lehet ezen valaha lépni?

Figyelt kérdés

4 éve váltunk el békességben több mint 25 év házasság után. Az utolsó 5 év már kínlódás volt, sok-sok vitával. Voltunk párterápián is, mindent megtettünk, még sem ment együtt.

Mégis újra és újra belehalok a gondolatba, hogy elváltunk, szétment a család, eladtunk, felszámoltunk mindent, ami valaha közös volt.

Képtelen vagyok a régi fotókat végig nézni, fáj a lelkem a múlt miatt, holott tudom, hogy így kellett lennie. Ma se tudnánk együtt élni, ha olykor beszélünk az egyébként felnőtt gyerekeink miatt, általában vitával zárul a beszélgetés.

Már mindketten párkapcsolatban élünk, mégis sokszor felkavar a múlt, vagyis inkább a kerek, teljes család hiánya.

Akik ezen átmentek. Vége lesz ennek valaha? Vagy mindig fájni fog?

2014. okt. 12. 15:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Próbáld a körülötted lévő dolgokat eltűntetni, amelyek emlékeztetnek a múltadra.

Az, hogy még mindig fáj az természetes, hisz 25 évet leéltél vele. Talán teljesen csak akkor fogod tudni lezárni,amikor olyan ember mellett leszel,akire gondolván nem leszel képes másra sem gondolni.

2014. okt. 12. 15:41
 2/5 anonim ***** válasza:
Gondolj arra hogy ezzel a jelenlegi párodat mennyire átvered.
2014. okt. 12. 15:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Miért verném át a párom? Őszintén szeretem és nagyon is tudom értékelni azt a békességet és nyugalmat, amelyben élünk.

Egyszerűen a múlt fáj és fogalmam sincs, hogy ez a természetes, vagy én cseszek-e el valamit?!

2014. okt. 12. 15:52
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Természetes, hogy fáj a múlt. Hiszen mégis csak hozzád tartozik az is, az is Te vagy. Viszont meg kell tanulni elengedni a múltat és a jelenben élni tovább. Ezen pedig csak az idő és a te akaraterőd segíthet.Igyekezz olyan jelent teremteni magadnak, hogy boldog legyél benne. Ha igazán, őszintén boldog vagy, idővel a fájdalom is enyhül, elmúlik.
2014. okt. 12. 16:07
 5/5 anonim ***** válasza:
71%
Én más oldalról közelíteném: kerek családban éltem,ilyet szerettem volna én is adni a gyerekeimnek. Megtaláltam a szerintem megfelelő társat,1baba,majd 2.,apuka meg lelépett. Ennyit a boldog családról,személyes kudarcként éltem meg hogy 3évig sem voltam házas,apa nélkül nőnek fel a gyerekek stb. Nem vezet sehová az önmarcangolás,semmi sem. változik.Te is leírtad,meddő az egész,újrakezdeni nincs értelme,lezárult egy szakasza az életednek,új fejezetet is kezdtetek,szépen váltatok,nem kell visszatekintgetni.Nem kell tépegetni a sebeket,fogadd el 4év után,hogy ez van! A változás időszerű volt,elkerülhetetlen,ha nincsenek lezáratlan dolgok,el kell tenni a megfelelő polcra.Tudod hányan remélik hogy majd 20-25év házasság megadatik nekik? Ne nézegess képeket,engedd el őt,a múltat.Én már nem bánom,tanultam belőle,annyi jó jöhet még,tárt karokkal várom:-)
2014. okt. 12. 23:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!