Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Család az ilyen?! Vagy az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Család az ilyen?! Vagy az volt valaha?

Figyelt kérdés

Elég hosszú a story,de röviden:

Amikor kicsi voltam, anyám elköltözött velem apámtól(valójában mikor már terhes volt akkor esküdtek össze,és szerintem előtte sem nagyon ismerték egymást.),majd mikor 2,5 éves lehettem visszaköltözött hozzá(addigra kész lett a házunk). Sose éltünk úgy mint egy normális család, egyik erre-másik arra. Apámnak fontosabb volt minden mint a gyerekei (öcsém és én köztem 7 év van,ő most lett 16,én 22),szeretett ugráltatni, egy tányér levest sem melegített sose magának,mert ezt szokta meg. Én személy szerint utáltam ha otthon volt,próbáltam mindig lelépni,mert csak akkor talált meg ha dolgoztatni kellett. Anyám nevelt minket, foglalkozott velünk. Ez így ment évekig,még végül apám játékgépszenvedélye,internetfüggősége,dohányzás után lelépett egy nőhöz,ez volt az utolsó csepp a pohárban,elváltak. Én ekkor voltam 16 éves,és a jelenlegi férjemnél laktam már, és örültem hogy elmenekülhettem otthonról.

Azóta elteltek az évek... Apám addig kíváncsi sem volt rám,még meg nem született a kislányom,egy telefon,semmi nem volt 20 éves koromig. Jelenleg 2 éves a kislányom,most volt a szülinapja (de sztem azt is elfelejtette,az anyjával vagyis a mamámmal együtt!A fülük hegyét sem mozgatták.) Jelenleg 36 hetes km vagyok, mire megszületik a 2. addigra biztos jönnek nyalni!

Anyámtól 16 éves koromban elváltam,Ő öcsémmel elköltözött.

Vele sosem szakadt meg a kapcsolat,csak egyszer mikor egy pasi került a képbe,és ez miatt képes volt lerázni és azt mondani hogy "most nem érek rá",ez elég is volt.Utána 2 hétig nem beszéltünk,ő hiába hívott nem voltam rá kíváncsi. Most megint egy hapsi került a képbe,már ott is lakik nála(persze ezt csak most merte elmondani,eddig titkolta előlem),mondtam neki hogy én nem vagyok rá kíváncsi,látni sem szeretném soha,és soha sem fogom elfogadni,mert nekem az senki!!! (szegény öcsémet sajnálom csak aki nekem azt mondta a telefonba hogyha ezek összeköltöznek ő megy el otthonról),persze anyámnak mást mondott,és anyám most meg van nyugodva hogy az ő Laliját mindenki elfogadta ,hát igen,a szemébe senki sem mondja meg a véleményét. Tehát én már úgy érzem hogy 22 évig VOLT egy anyukám,de már ennek is vége.Én nem fogom hozzá betenni többet a lábam,és jobb ha ő sem jön,mert itt volt a 7végén,de haza már a hapsiával ment (nem volt jó a busz mint eddig),mikor világosan megmondtam hogy nem akarom látni és semmit se tudjon rólam!így szépen rávágtam az ajtót,aztán szevasz! Úgy döntöttem többet fel sem hívom, ha akar valami majd hív,de azt sem várom el.

Szegény öcsémet sajnálom csak,mert úgy veszem észre hogy a családi szeretet azzal akarja kompenzálni hogy mindent megvesz neki (most jogsi,motor), és öcsém kilengéseit is csak kamaszkori tevékenységnek tudja be.(de valóban az lenne?) -én sem szívesen laknék együtt egy idegennel.

Nah erről a családról ennyi elég is, örülök hogy ezt kiírhattam magamból,mert már megőrülök!

Az egész bagázst rákötném egy űrhajóra és ki velük a világűrbe,mert ennyit érnek!!! Köszönöm hogy egy érzelmileg roncs anyuka lettem.

22, 36 hetes km

2012. jún. 11. 14:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem kicsit igazságtalan vagy az édesanyáddal. Mit ártott ő neked? És az új barátja? Úgy gondolod, hogy ő megszült titeket, innentől fogva csak nektek kell, hogy éljen? Hol marad az ő boldogsága? Vagy ez már nem érdekel?
2012. jún. 11. 15:09
 2/11 anonim ***** válasza:
Erre leginkább azt mondhatom hogy örülj a kislányodnak.Ő legyen az öröm az életedben.Gondolj rá.Ő a te családod:))Aki szeret téged,és akit szeretsz:)
2012. jún. 11. 15:11
 3/11 A kérdező kommentje:
Ártani nem ártott, de elég az ha egyszer azt mondják hogy "bocs,de most nem érek rá",eddig egész életemben csak rá számíthattam,és fordítva is. A hapsiját meg miért is kellene elfogadnom? Ki ő nekem? SENKI! Még az idióta apámmal sem foglalkozom,majd vele fogok, nem?! Ha nem tudja megérteni hogy nem szeretném megismerni,látni sem,akkor miért erőlködik,ezzel csak magára haragít! Az ő boldogsága? Tudod mit? Nem kellett volna mikor én 2,5 éves voltam visszaköltözni apámhoz,akkor találhatott volna magának valakit,aki mellett talán én is apa-anya-lánya kapcsolatban növök fel! Nem most kellene visszahoznia az elpazarolt éveket! Örüljön magának,legyen boldog akkor,de NÉLKÜLEM!
2012. jún. 11. 15:19
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm 2., én is így gondolom,és ezeket a hibákat sose fogom elkövetni a gyerekeimmel szemben.Még jó hogy a férjemre mindig számíthatok.
2012. jún. 11. 15:22
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Önző vagy!

Apádra megértem, hogy haragudsz, de, hogy anyukádra... Na azt nem.

Felnőtt ember vagy, van már gyereked is pontosan tudhatnád, hogy néha tényleg van olyan, hogy valaki nem ér rá.

Te speciel sajnálod édesanyádtól a boldogságot! Meg sem akarod ismerni a párját, de már most utálod? Miért is? Azt sem tudod ki az az ember. Legalábbis a leírtakból nem derül ki.

Vagyis önző vagy, de legalábbis max csak a személyid alapján vagy felnőtt, mert az érzelmi inteligenciád nulla.

Bocs, de te kérdezted a véleményünket, az enyém pedig ez.

2012. jún. 11. 15:28
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Remélem csak a hormonok szórakoznak veled, mert nagyon igazságtalan vagy.

"A kérdező kommentje:

Ártani nem ártott, de elég az ha egyszer azt mondják hogy "bocs,de most nem érek rá"," - ez komoly? Égett a ház és anyukád rád vágta a telefont, hogy most nem ér rá? Vagy mitől olyan óriási nagy probléma ez? Tudod hányszor mondjuk egymásnak édesanyámmal, hogy most nem jó, hívj később, közbejött valami, nem tudunk találkozni stb? Rengetegszer és még sincs belőle semmi probléma.

"A hapsiját meg miért is kellene elfogadnom? Ki ő nekem? SENKI!" - neked valóban senki, de édesanyádnak a barátja és erre igazán tekintettel lehetnél. Ennyi erővel neki sem kéne elfogadni a te párod, hiszen ki ő neki? Senki. De ezt anyukád máshogy gondolja, akivel te boldog vagy, őt elfogadja ő is. Te miért nem tudod ezt megtenni?

Az, hogy az apáddal nem foglalkozol, megértem, de a kettőnek semmi köze egymáshoz.

Egyébként süt a szavaidból, hogy ebben az egész történetben csakis és kizárólag te számítasz, na jó talán még valamennyire az öcséd, de ÉDESANYÁD egyáltalán nem. Nem fogok ítélkezni és véleményt mondani rólad, inkább megtartom magamnak.

"Nem kellett volna mikor én 2,5 éves voltam visszaköltözni apámhoz,akkor találhatott volna magának valakit,aki mellett talán én is apa-anya-lánya kapcsolatban növök fel!" - Igen, hibázott, de ezen már nem lehet változtatni.

"Nem most kellene visszahoznia az elpazarolt éveket!" - Miért, most már akkor ne is legyen boldog?

2012. jún. 11. 15:30
 7/11 anonim ***** válasza:
87%

Most jol ertelmezem, hogy 22 eves vagy, mar te is anya vagy, raadasul lassan ketszeresen is es ennek ellenere olyan feltekeny vagy az Edesanyadra, mintha kb 9 eves lennel???

Mar az ocsed sem kisgyermek, O is tini.

A tortenet ahogy en latom: apukad minden volt, csak jo ferj es jo apa nem, ennek ellenere Edesanyad igyekezett csaladban felnevelni benneteket es jo Anya volt, gondolom probalt jo feleseg is lenni. Tudod milyen borzasztoan nehez meg egy honapot is egyutt elni egy olyan emberrel, akit nem szeretsz es nem is jo?

Edesanyad ennek ellenere rengeteg ideig turte ezt es ahogy te is irod: foglalkozott veletek es probalt normalis gyermekkort teremteni nektek annak ellenere, hogy Apukad ezert semmit nem tett.

De gondolom tisztaban volt azzal is, hogy ti is fel fogtok noni, jo esetben kap majd havi ket telefont a gyermekeitol, ha mar ti is csaladosak lesztek.

Es ugy dontott, hogy mivel mar nem vagytok gyermekek, sot, te elvileg egy ertelmesen gondolkodo felnott no vagy, aki mar gyermeket nevel, igy O is megengedheti maganak azt, hogy vegre szerelemben eljen es legyen tarsa.

Szerinted neki ehhez nincs joga csupan azert, mert O a te Edesanyad es csak magatoknak akarjatok Ot?

Most megis miert tesz rosszat nektek?

Apatok mellett kb sohasem volt igazan boldog, kenyszerbol voltak egyutt.

SZVSZ: Anyukad felnott no, te is az vagy mar, ne hisztizz, hanem probald Ot megerteni es tamogatni.

2012. jún. 11. 16:18
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg ilyen alapon utalhatnad a fel vilagot.

Edesanyad peldaul gyulolhetne a te parodat.

Te meg a parod osszes rokonaat, baratjat, de meg a postast is.

Hiszen kik Ok neked??? Verszerint senkik. Magyarul Oket is utalod, mint azt a szerencssetlen fickot, aki az Edesanyadat szereti?

O artott neked?

Gondolom nem kertek, hogy hivd Apanak, nem kotelezett az a ferfi teged semmire, nem var el toled semmit.

Lehetne a kapcsolatotok semleges is.

De te megis inkabb utalod, mert meg merte tenni, hogy az edesanyaddal kapcsolatba kerult. Kb mindegy, hogy ki O, vagy ki lenne, a bune az, hogy Edesanyad parja.

Huh, mekkora indulatok.

Remelem csak a terhesseg miatti hormonvaltozas okozza nalad ezt es valojaban nem ilyen vagy.

Probalj meg lehiggadni, nem eluldozni magad mellol a fel vilagot es gondold at a helyzetedet meg egyszer.

2012. jún. 11. 16:21
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Borzasztó vagy. Ide jössz sírni az anyád miatt, de te se vagy semmivel különb. MI az hogy az anyád pasija neked senki. Akkor a te pasid vagy férjed is senki az anyádnak? Vagy annak kellene lenni? És mi az hogy nem mondhatja egy anya a felnőtt lányának hogy bocs, de most nem érek rá. Te is mehetsz az űrhajóval felfelé, mert veled is csak többen vagyunk itt lent. Én is sajnálom az öcsédet ebben az egyben egyet értünk, mert az anyja mellett a nővére még gázabb.
2012. jún. 11. 16:53
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

22 éves fejjel nagyon buta vagy és önző. Már ne haragudj, de azért utálod ki anyukádat mert azt mondta hogy most éppen nem ér rá???

Nem akarod hogy anyukád boldog legyen? Miért akarsz neki rosszat? Neked már saját családod van (megjegyzem hogy neked még nem adnék gyereket a kezedbe) és mégis ilyenen hisztizel?

Szerintem nézz egy kicsit magadba és nőj fel, nem körülötted forog anyukád élete. Neki is lehet sajátja élete és megérdemli a boldogságot.

2012. jún. 12. 11:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!