Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg nem vihetem magammal a babám?
Pàrommal lassan 5 éve vagyunk együtt 10 hós a kislànyunk . Iszonyatosan megromlott köztünk a kapcsolat . El akarom hagyni de nem engedi hogy a babàt elvigyem.. Jogilag tényleg nem viheted magammal ? Mind a hàrman egy lakcíme vagyunk bejelentve . Nagymama hoz szeretnénk költözni . Anyagi háttér jo mármint nagyimnak. Nekem nincs keresetem. Pàrom van gyeden. Nekem csak a családi pótlék jár .
Kérem az írjon aki ért hozzà, negatív hozzászólást nem kerek igy is ki vagyok :(
Ha a párod van GYED-en, szerintem az nehezítő tényező, mert amúgy simán elvihetnéd a gyerekedet, te vagy az anyja, és nem külföldre vinnéd.
De a GYED arra enged következtetni, hogy ő van a gyerekkel otthon gyermekápolási díj-on..
Ezt megszívtad. Ezért nem kell fiatalon, a semmire vállalni gyereket.
Viszont. Add be a gyermekelhelyezési kérelmet, és nagy eséllyel neked fogják a kicsit megigényelni (és akkor gyest is kapsz utána), mivel ilyen kicsi gyereket csak ritkán szakítanak el az anyától. Addig viszont nem viheted el magaddal.
Add be a papírokat de addig en vidd ( életvitelszerűen ) segphova.. Tehát egész nap lehettek a nagyinál, de estére menjetek haza.
Teged nem rakhat ki, be vagy jelentve, jelenleg ugyanannyi jogotok van a gyerekhez.
Ami fontos, hogy neked kell beadnod a keresetet, akkor van esélyed.
Ügyvéd nlkül viszont esélyed sincs, viszont ha nemtudsz egy ügyvédet fizetni, akkor amkkor ozzádjkerül a gyerek akkor miból szándékoznák nevelni? Az azért anál többe kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!