Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apuka engedélye nélkül, nem...

Barackvirág 5 kérdése:

Apuka engedélye nélkül, nem vihetem magammal a gyereket (14) pl. nyaralni 50km-en túl? Létezik ilyen törvény?

Figyelt kérdés
A gyermek 4 éves korában váltunk el.Gyermek nálam került elhelyezésre.Apuka 2hetente láthatásra elviheti a fiát,+ ünnepek felére+nyári szünidő felére.Idén nyáron elvitte édesanyám a fiamat 1 hétre külföldre.Apuka most bírósági ügyet akar belőle.Azt állítja: "Tudtom és engedélyem nélkül hogyan mehetett ki külföldre.Mivel törvényileg te és családod 50km túl nem viheted a fiamat az engedélyem nélkül." Pedig tudott róla mert azzal fenyítette meg a fiát,hogyha bármiből is megbukna nem fogja engedni a külföldi nyaralást.Sajnos fiunk beteges tavaly:257órát hiányzott,3 tantárgyból is pótvizsgáznia kellett.Felkészítettem átment.Idén:234órát hiányzott 1 tantárgyból kell pótvizsgáznia.Minden hiányzása igazolt. Tanácstalan vagyok!
2013. aug. 24. 09:02
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ilyen nincs. Én legalább is sehol nem találkoztam ilyen jogszabállyal. Országból nem viheted ki engedély nélkül. Ennyi. De országhatáron belül ott nyaraltok, ahol akartok.
2013. aug. 24. 09:08
 2/9 anonim ***** válasza:
57%
pláne h 14 éves... már ő dönti el h kinél akar lenni,h mikkor akar menni az apjához. már a láthatás nem számít,akkor megy ha akar.
2013. aug. 24. 09:20
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ.

Én is el szoktam engedni az apával a fiamat 50km-en túl is.Akkor bezzeg nem kukacoskodott.

2013. aug. 24. 09:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kulfoldre valoban kell a kuloneleo szulo hozzajarulasa, de Magyarorszagon belul nem, csak koltozeshez. Egyebkent nincs ilyen 50km torveny es a kulfold is csak akkor szamit, ha nem tudod a lathatast biztositani. Menjen csak a birosagra, semmit nem er vele.
2013. aug. 24. 09:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Utólag már hiába megy a bíróságra, hogy nem engedte meg, hogy a gyerek külföldre utazzon, késő bánat, ment volna akkora, amikor a gyerek odakint volt, akkor még értelme is lett volna, de mire ebből ügy kerekedik, már vissza is jött volna, szóval értelmetlen az egész.
2013. aug. 24. 09:37
 6/9 anonim ***** válasza:
hát na azért szólhattál volna róla az apának hátha ő is tervezett valami programot.
2013. aug. 24. 09:50
 7/9 anonim ***** válasza:

Külföldre nem viheted a gyereket az ő beleegyezése nélkül.

Országon belül azt csináltok, amit csak akartok, semmiféle "50 km-es" törvény nincs.

2013. aug. 24. 09:55
 8/9 A kérdező kommentje:
Én szóltam suli után egyből az apának,hogy mikor akarja elvinni a fiát nyaralni? Júl.19-én jelentkezett is ,hogy vinné 1 hétre.Amiből 1 hónap lett!Aztán a végén rendőrségi segítséggel tudtam csak hazahozni...(múlt héten.)Telefonját elkobozták addig amíg ki nem fizetem a csillárt amit állítólag a gyerek összetört. Azóta telefont visszakaptuk,miután megígértem neki,hogy feljelentem lopásért.De ez is milyen dolog már,hogy az ő felügyelete mellett kárt okoz a fiam és én fizessem ki?Egyébként is a 2gyerek közösen játszott a labdával amikor összetört a csillár(az ő második házasságából született fiával) A fiam a szünidő első hetében volt külföldön.Sajnos nem dönthet a fiam arról ,hogy akar-e menni az apjához vagy sem.Ezt múlt héten a családsegítőben mondták,a gyermekjóléti osztályon.Amíg jogerős ítélet van addig biztos,hogy menni kell.
2013. aug. 24. 10:30
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták előttem 50 km-es szabály nincs, csak külföld...

Amúgy halál nyugodtan mondd meg neki, hogy állsz elébe a bírósági eljárásnak. Ha meghallja a bíró, hogy 1 hétre (tehát nem hónapokra, akadályoztatva a láthatást) vitte el a nagymama, 14 éves a gyerek és nem pelenkás, maximum annyit mond, hogy ejnyebejnye anyuka, legközelebb kérje apuka beleegyezését, ellenben lehet, hogy apukát is letolja, mert nem a gyerek érdekeit nézte, hogy milyen jó lesz neki a nyaralás.

2013. aug. 24. 16:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!