Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kislányom okmányai és a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos iratok. Nektek erről mi a véleményetek?
A történet lényege, hogy válunk. Apuka tiltja tőlem a gyerekemet, eldugja előlem a kislányommal kapcsolatos hivatalos iratokat, amelyek a gyermekelhelyezéssel kapcsolatosak. Ha nagy küzdelmek árán el tudom hozni magamhoz, a kislány okmányait nem adja oda nekem. Mit tudok tenni? Gondolom hülyeséget kérdezek, de lehet az okmányokból kérni másodpéldányt? Továbbá lehet jelenteni az ilyet valahol, hogy apuka ennyire nem együttműködő?
Köszönöm a válaszokat!
Én is normális, hosszú és korrekt választ írtam úgy értem.
Hogy miért éreztél késztetést arra, hogy priviben magyarázkodj, azt most sem és az utolsó kommented után sem értem.
A hangvételemmel, segítőkészségemmel úgy gondolom nem volt gond- olvasd át még egyszer.
Azzal viszont van, ha valakinek nem tetszik a véleményem és emiatt támad.
Ha véleményt kértél idegen emberektől, akkor abban bizony benne van az is, hogy olyan választ kapsz, ami neked nem tetszik.
Anyaként továbbra is fenntartom, hogy LEHET normálisan kommunikálnia két embernek és ha ez nem sikerül (és ahogy leírtad te szinte tökéletes vagy), akkor abban az esetek 99,9999%-ában mindkét félnek ott van a sértettsége, indulatai.
Normálisan leírtam azt is, hogy anyakönyvit pl. tudsz kérni.
Azt a véleményemet pedig a továbbiakban is fenntartom, hogy nagyon egyoldalú a történeted és a leírásod alapján (CSAK a leírásod alapján, hiszen nem ismerjük egymást, így az általad leírtakra tudunk hagyatkozni!) nekem nem tűnik úgy, hogy NAGYON törnéd magad anyaként.
Mert ha én lennék hasonló helyzetben, akkor egy picit jobban ráfeküdnék a megoldásra (áldozatsegítők- már ha egyáltalán..., gyámhivatal, bíróság stb.)
Továbbra is csodálkozásomat fejezem ki atekintetben is, hogy ideiglenes intézkedésként sem te kaptad meg a kislányodat, azért érdemes lenne ezen a szálon elindulni a problémamegoldásban is.
Lehet, hogy nem szimpatikus a véleményem neked, de nem tiszteletlen.
...és tudod nagyon csodálkozom, hogy ebben a helyzetben a kérdésedben is a legfontosabb, hogy a gyerek okmányai hogy kerüljenek hozzád- ez csak egy aprócska részhalmaza egy nagyobb problémának.
Valamikor az általad ócsárol férfival együtt éltél, házasodtál, tudatosan, felelősen gyermeket vállaltatok, vártátok, szerettétek egymást- mára pedig háborúzás, betartás, egymással kiszúrás jellemzi a kapcsolatotokat.
Biztosan úgy érzed, hogy ennek a helyzetnek a kialakulásában te ebben semmilyen módon nem vettél részt?
Ébresztő.
Minden jót kívánok a jogi eljárásban, a helyzeteden egy ügyvéd vagy ingyenes jogi segítő sokat tudna segíteni.
A valós tények és a helyzet ismeretének hiányában nem mondanék senkire olyat, hogy nem töri magát, és hogy anyaként nem törtetek, meg hogy ócsárolom a férjemet. Nem tudom melyik mondatomban írtam ócsároló szavakat. Azt sem írtam sehol sem, hogy én nem vagyok hibás a válás miatt.
De igazából ha jobban áttekinted, nem azt kérdeztem, hogy mi a véleménye a hozzászólóknak a kapcsolatomról, a válásomról, a házasságomról, hanem arra voltam kíváncsi, hogy a hivatalos okmányokból lehet-e kérni másodpéldányt. Te leírtad a véleményedet, rendben. Elolvastam, rendben. A gond azzal van, hogy nem ismersz és így ítélsz el. De tedd nyugodtan és csodálkozz rá a dolgokra egészen nyugodtan. Nem írom le a válásom hátterét, a férjem dolgait, mert nem tartozik a kérdésemhez. Erre nyilván azt fogod reagálni, hogy ne is írjam, mert nem érdekel. Viszont ha nem érdekel, akkor miért ítélkezel, miért vádaskodsz. No semmi gond ezzel az egésszel, köszönöm mindenkinek a hozzászólást, tanácsot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!