Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kislányom okmányai és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kislányom okmányai és a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos iratok. Nektek erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A történet lényege, hogy válunk. Apuka tiltja tőlem a gyerekemet, eldugja előlem a kislányommal kapcsolatos hivatalos iratokat, amelyek a gyermekelhelyezéssel kapcsolatosak. Ha nagy küzdelmek árán el tudom hozni magamhoz, a kislány okmányait nem adja oda nekem. Mit tudok tenni? Gondolom hülyeséget kérdezek, de lehet az okmányokból kérni másodpéldányt? Továbbá lehet jelenteni az ilyet valahol, hogy apuka ennyire nem együttműködő?

Köszönöm a válaszokat!

2014. aug. 7. 06:30
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
A siránkozástól ez nagyon messze van. Csak véleményeket kértem.
2014. aug. 7. 07:44
 22/33 anonim ***** válasza:
35%
Merre laksz? En ismerek jo ügyvédet, aki ennél kevesebbért is elvallalja, plusz részletekben is lehet nála fizetni.
2014. aug. 7. 07:48
 23/33 A kérdező kommentje:
Írtam privát üzenetet.
2014. aug. 7. 07:49
 24/33 anonim ***** válasza:
35%
A helyi önkormányzatnál lehet kérni, ingyenes jogi segítséget, ott tudnak neked segíteni.
2014. aug. 7. 08:38
 25/33 anonim ***** válasza:
50%
Egyik ismerősöm is ezt csinálta: nem hívom a rendőrséget, mert annak a gyerek issza meg a levét. Aztán nem is látja a gyereket, mert az anya nem engedi. Szóval oké, hogy kímélni akarod a gyereket, de így idővel még rosszabb lesz.
2014. aug. 7. 08:52
 26/33 anonim ***** válasza:
78%

Elvált édesanya vagyok.

A volt férjemnél is vannak a közös gyermekeink irataiból MÁSOLATI PÉLDÁNYOK, színes, laminált formátumban.

A TAJ KÁRTYA NEM szükséges az ellátáshoz, a TAJ szám ismerete igen, a rendszerben annak érvényességét nézik- ehhez mondjuk szükséges valamilyen azonosító irat (személyi, lakcímkártya stb.).

Tehát orvosi ellátás esetén elegendő a fénymásolat is, sürgősségi esetben pedig az utólagos megadás is teljesen normális és elfogadott.

Milyen olyan orvosi vizsgálatra viszed, amelynél ez nem elegendő?

Ha háziorvos ad beutalót, akkor a beutalón is szerepelnek a gyerek adatai, nálunk minden esetben elfogadták az apa másolatban bemutatott iratait.

Eredetiben csupán a közös gyermekünk SZÜLETÉSI ANYAKÖNYVI kivonata van nála is. Ezt te is minden hátrányos jogi megkülönböztetés nélkül kikérheted a születés helye szerint illetékes anyakönyvi hivatalból, 2.200 Ft az ára, ebből korlátlan mennyiséget lehet kikérni bármilyen okból, ha te vagy a szülő.

Ez nem lesz rossz pont a gyermekelhelyezésnél sem.

Elviekben TAJ kártyát is tudsz neki igényelni újat személyesen az ügyfélszolgálaton, hiszen a TAJ szám állandó, az ne változik, csak a fizikai formában megjelenő kártyát tudják újra kinyomtatni és laminálni neked.

Ennek a díja is kb. 2.000 Ft (nem emlékszem pontosan), a gyermek születési anyakönyvije és lakcímkártyája szükséges hozzá a te irataid mellett. Tudom, mert mi is jártunk úgy, hogy elkeveredett a kisfiam TAJ kártyája és inkább igényeltünk újat, gyorsan megvan- nemrégen megkerült a "régi" is, de a volt férjem még mindig a másolattal van.

A leírásodból, hozzáállásodból az tűnik ki, hogy nagyon viharos a kapcsolatod a volt élettársaddal/férjeddel.

Ennek ellenére tényleg csak az visz előre téged, a gyermeketek érdekeitn is az szolgálja, ha intelligensen, nyugodtan és elegánsan megpróbálsz a feljelentgetés helyett KÉRNI és kommunikálni.

Anyaként én nem tudnék ölbe tett kézzel várni és itt a GYK-n kérdezgetni, ha a gyermekem nem lehetne velem- nem kicsit hiányos ez a történet, ezt te is tudod szerintem.

A bírósági ún. panasznapi ügyintézést nézd meg a neten (most ítélkezési szünet van még, de hamarosan...) hetente egy napon ingyenes jogi segítség kérhető az ott dolgozó jogvégzett szakemberektől.

Ugyanígy ingyenes szolgáltatás még (és vannak jogászok):

-családsegítő szolgálat

- gyámhivatal

Miért nem intézményeknél érdeklődsz?

Okmányok esetében a kormányablakokhoz is lehet menni, zöld szám is van, így ott tudnak korrekt választ adni (az ügyfélkapun is minden fent van).

Teljesen normálisnak és jogosnak tartom, hogy annál a szülőnél legyenek állandóan az eredeti iratok, dokumentumok, aki jelenleg napi szinten ellátja a kicsit.

Az, hogy a láthatásod alatt szeretnél ezekből az iratokból- akkor azt normálisan kell kérni, megbeszélni, együttműködni, akár mennyire is nehézkes.

Ha pedig nem megy, akkor feljelentgetések helyett (ami csak tovább súlyosbítja ezt az alacsony szintet, amelyben jelenleg huzakodtok) gyermekvédelmi szaklemberektől, intézményektől kérj ingyenes segítséget.

minden jót kívánok és nagyon szépen kérlek, hogy a saját sértettséged és betartani vágyásod helyett a kicsi érdekeit is tartsd szem előtt.

Biztos vagy abban, hogy ha napokig-hetekig nem látod a kislányodat, akkor feltétlenül orvoshoz kell vinni őt (hacsak nem krónikus beteg, de ebben az esetben ezt gondolom az édesapa is megteszi és nem veszélyezteti a gyermekét- amennyiben igen, úgy ugyancsak a gyermekvédelmi intézményekben találsz megoldást)

2014. aug. 7. 09:05
 27/33 anonim ***** válasza:
61%
Ha orvoshoz kell hordani,és apuka nem hordja...az nem meríti ki a veszélyeztetést?
2014. aug. 7. 09:36
 28/33 A kérdező kommentje:

26. válaszolónak:

A gyermekemet nem napokig vagy hetekig nem látom, mert minden nap megyek hozzá. Ha reggeles műszakban vagyok, akkor munka után és estig ott vagyok. Ha délutános vagyok, akkor reggeltől munkába indulásig vele vagyok. Napi szinten tudok a gyerekemről. Elmondtam a nagyszülőknek, hogy nincs joguk tiltani tőlem a kislányomat. Apuka akkor nincs ott, amikor én a kislányommal vagyok. Ebből adódóan ha beteg és ezt látom, amikor megyek hozzá, értelemszerűen orvoshoz viszem azonnal. Az iratok el vannak dugdosva, így azokat magammal vinni nem tudom. Sajnos nálunk a gyermekambulancián a vérvételen nem fogadják el a TAJ kártya hiányát. A kislányomat többször kellett már vinnem vérvételre felülvizsgálat miatt, illetve 3 héttel ezelőtt az ügyeletre rohantam vele, mivel allergiás a méhcsípésre. Ott is kérték a TAJ kártyát.

2014. aug. 7. 11:07
 29/33 anonim ***** válasza:
70%

26. válaszoló vagyok.

NEM KELL NEKEM PRIVÁT ÜZENETEKET írogatni kérdező, mert nem vagyok rá kíváncsi, ha már lepontoztad az egyébként normális válaszomat.

Azon elgondolkodnék NAGYON, hogy az ideiglenes intézkedést is miért nem neked ítélte a bíróság.

A privát üzenetedből már tudom.

Nem kerek ez a történet, ne is haragudj.

Nem minősítelek többet, mert nem süllyedek erre a szintre.

A többi válaszolónak csak annyit:

- nem kapta meg ideiglenesen sem ANYAKÉNT a KISlányát

- elmeorvosi szakértői vizsgálatot rendeltek el

...ezek után...?

Egyébként kérdező NAGYON szívesen válaszoltam, de nem érdemled meg.

Minden jót.

2014. aug. 7. 14:10
 30/33 anonim ***** válasza:
57%

Biztos vagy benne utolso, hogy a kerdezo irt neked privit? Nekem is irt es őszintén szólva nagyon udvarias, semmi agresszió vagy hasonló nem volt az üzeneteiben

Amúgy nem mindig az anya kapja meg az ideiglenes felugyeleti jogot -plane, ha o költözik el- es a birosag koteles elmeorvosi szakértőt ki rendelni, ha egyik szulo bevadolja a másikat....

2014. aug. 7. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!