Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kislányom okmányai és a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos iratok. Nektek erről mi a véleményetek?
A történet lényege, hogy válunk. Apuka tiltja tőlem a gyerekemet, eldugja előlem a kislányommal kapcsolatos hivatalos iratokat, amelyek a gyermekelhelyezéssel kapcsolatosak. Ha nagy küzdelmek árán el tudom hozni magamhoz, a kislány okmányait nem adja oda nekem. Mit tudok tenni? Gondolom hülyeséget kérdezek, de lehet az okmányokból kérni másodpéldányt? Továbbá lehet jelenteni az ilyet valahol, hogy apuka ennyire nem együttműködő?
Köszönöm a válaszokat!
A vérvételhez és a nem sürgősségi ellátásokhoz kell a TAJ kártya.
Az iskolából bevitt gyerekeknél azért fogadják el bemondásra a TAJ számot, mert azok sürgősségi esetek (baleset)
Másodpéldányt nem kérhetsz az okmányokból.
Vagy feljelented apukát, hogy nem adja oda neked a gyereketek okmányait, vagy igényelsz a gyereknek új okmányokat arra hivatkozva, hogy elvesztek az okmányai.
Az első eset hosszadalmasabb, a második viszont nem biztos hogy jó pont a bíróságon a gyerek elhelyezésnél.
Ha nincsenek korlátozva a szülői jogaid, akkor a nagyszülők hiába hívják ki rád a rendőrséget.
Nézd, ha azt akarod, hogy a gyereked megkapja az orvosi ellátást és az apja és a nagyszülők nem hordják el orvoshoz, valamit lépned kell.
Ha a bíróság nem korlátozta a szülői jogaid, akkor vagy a bíróságon kéred a szülői jogaid akadályozásának megszüntetését, vagy a rendőrségen jelented fel az apukát, hogy nem adja oda az okmányokat. Vagy amit már írtam, hogy csináltatsz újakat.
Ha hívod a rendőrséget, ha nem, ígyis-úgyis a kislányod issza meg a levét.
Azzal, hogy itt siránkozol, hogy nem korrekt az apuka, szemetek a nagyszülők, nem mégy semmire.
Annyit tehetsz még, hogy bemégy a bíróságra a panasznapon és ott kérsz tájékoztatást és segítséget, hogy mit tehetsz. (ez ingyenes)
Ha orvoshoz akarod hordani a gyereked, teszel valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!