Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Kislányom okmányai és a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kislányom okmányai és a gyermekelhelyezéssel kapcsolatos iratok. Nektek erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

A történet lényege, hogy válunk. Apuka tiltja tőlem a gyerekemet, eldugja előlem a kislányommal kapcsolatos hivatalos iratokat, amelyek a gyermekelhelyezéssel kapcsolatosak. Ha nagy küzdelmek árán el tudom hozni magamhoz, a kislány okmányait nem adja oda nekem. Mit tudok tenni? Gondolom hülyeséget kérdezek, de lehet az okmányokból kérni másodpéldányt? Továbbá lehet jelenteni az ilyet valahol, hogy apuka ennyire nem együttműködő?

Köszönöm a válaszokat!

2014. aug. 7. 06:30
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Kértem. Nem adták meg. Akkor adták volna meg, ha valami olyan egetrengető dolog történik, amivel apuka veszélyezteti a gyermek testi-lelki épségét. Illetve apuka elmebetegnek, ön- és közveszélyesnek állított be egy bírósági beadványában, így éppen egy igazságügyi orvosszakértői és egy elmeorvosi bizottsági meghallgatás vár rám. Így aztán főleg nem adták meg, mert vizsgálniuk kell, hogy apuka igazat írt-e a beadványban.
2014. aug. 7. 07:11
 12/33 anonim ***** válasza:
50%
Ah, ez rossz hír.... Sok sikert kívánok, de sajnos eselyes, higy marad apukanal a gyerek.....
2014. aug. 7. 07:13
 13/33 anonim ***** válasza:
74%

A vérvételhez és a nem sürgősségi ellátásokhoz kell a TAJ kártya.

Az iskolából bevitt gyerekeknél azért fogadják el bemondásra a TAJ számot, mert azok sürgősségi esetek (baleset)

Másodpéldányt nem kérhetsz az okmányokból.

Vagy feljelented apukát, hogy nem adja oda neked a gyereketek okmányait, vagy igényelsz a gyereknek új okmányokat arra hivatkozva, hogy elvesztek az okmányai.

Az első eset hosszadalmasabb, a második viszont nem biztos hogy jó pont a bíróságon a gyerek elhelyezésnél.

Ha nincsenek korlátozva a szülői jogaid, akkor a nagyszülők hiába hívják ki rád a rendőrséget.

2014. aug. 7. 07:14
 14/33 A kérdező kommentje:
Nem akarok én feljelentést tenni. Ha viszont kérek új okmányokat a kislányomnak arra hivatkozva, hogy azok elvesztek, akkor a nyilvántartásban a lakcímkártya nyilván új sorszámot kap, az előzőt meg bevonják, így az már nem lesz érvényes a jövőben. Vagy nem így van? Nem tudom sajnos, ebben nem vagyok jártas :( A rendőrségi ügy azért nagyon rossz szituáció, mert ha én is visszavágok azzal, hogy rájuk hívom én is a rendőrséget, hogy szülői jogomban korlátoznak, akkor ennek a hercehurcának a kislányom issza a levét...
2014. aug. 7. 07:21
 15/33 anonim ***** válasza:
57%
Ne kérj uj okmányt, azzal magadnak artasz.
2014. aug. 7. 07:23
 16/33 A kérdező kommentje:
Akkor mit tudok tenni? Mert ez nem korrekt, hogy ezt műveli apuka.
2014. aug. 7. 07:26
 17/33 anonim ***** válasza:
37%
Semmit. Vársz.
2014. aug. 7. 07:28
 18/33 anonim ***** válasza:
37%
Van ugyveded?
2014. aug. 7. 07:31
 19/33 A kérdező kommentje:
Nem tudom megfizetni a munkadíjat. Összespóroltam 65.000Ft-ot, de ezen az összegen csak nevetnek az ügyvédek. Azok legalábbis, akikkel eddig beszéltem az ügyről. EGyértelmű, hogy ennyiért egy ügyvéd sem vállalja az ügyet.
2014. aug. 7. 07:39
 20/33 anonim ***** válasza:
51%

Nézd, ha azt akarod, hogy a gyereked megkapja az orvosi ellátást és az apja és a nagyszülők nem hordják el orvoshoz, valamit lépned kell.

Ha a bíróság nem korlátozta a szülői jogaid, akkor vagy a bíróságon kéred a szülői jogaid akadályozásának megszüntetését, vagy a rendőrségen jelented fel az apukát, hogy nem adja oda az okmányokat. Vagy amit már írtam, hogy csináltatsz újakat.

Ha hívod a rendőrséget, ha nem, ígyis-úgyis a kislányod issza meg a levét.

Azzal, hogy itt siránkozol, hogy nem korrekt az apuka, szemetek a nagyszülők, nem mégy semmire.

Annyit tehetsz még, hogy bemégy a bíróságra a panasznapon és ott kérsz tájékoztatást és segítséget, hogy mit tehetsz. (ez ingyenes)

Ha orvoshoz akarod hordani a gyereked, teszel valamit.

2014. aug. 7. 07:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!