Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Miért divat mostanában mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért divat mostanában mindig az elvált anyukákat lehordani?

Figyelt kérdés

Sok kérdésben látom, hogy szegény megtépázott apukát mennyire védik. Az egyik ilyen kérdésnél, hogy apuka nem tud fizetni, anyuka rögtön pénzéhes. Apukának törvényes lehetősége van rá, hogy ilyenkor lépjen. Én sok olyan anyukával találkozom, akiknek alig vagy semmit nem akar fizetni apuka, mert "nincs munkája". De évekig? Mi lenne, ha az anyukák nem dolgoznának.? Ők valahogy kapnak munkát a gyerek mellett is, egy apuka nem? És valahol az is jogos, hogy anyuka megy a gyerektartásért, mert ha nem menne, mi a biztosíték rá, hogy apuka utólag odaadja?

Nem akarok általánosítani, mert tudom, hogy anyukák is tudnak hibázni, de már túlzásnak tartom, amit néha itt olvasok.

2014. júl. 16. 11:53
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
21%

En pl valasellenes vagyok, szerintem ha az ember azt fogadta hogy holtodiglan holtomiglan, akkor tartson is ki mellette.

Nyilvan ha eletveszely/bantalmazas stb van, az mas kerdes, olyankor megertem, de azzal a felfogassal, hogy "meguntam, mar nem szeretem, megpattanok" nem tudok azonosulni. Marpedig majdnem mindenhol azt olvasom hogy anyuka akar valni.

A masik felfogas amit utalok az az, hogy ha anyuka ugy gondolja, hogy ot tovabbra is tartsa el a volt ferj. Felnott ember, gondoskodjon magarol. A gyerektartas arra valo, hogy a ket szulo a gyerekekkel kapcsolatos koltsegeket (de csak azokat!) tovabbra is felezze (figyelem, tehat a masik felet a masik szulonek illene allni), nem pedig arra, hogy majd az a szegeny barom tovabbra is eltartja a gyerekeket IS, meg engem IS.

2014. júl. 16. 12:03
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

#1-es, tehát megcsalások esetén is hagyja magát alázni az ember?

Én is válásellenes vagyok, nade azért határok vannak....

2014. júl. 16. 12:12
 3/19 anonim ***** válasza:
69%

#2: a rendszeres megcsalas nem az a kategoria, hogy "unom magam, tovabballok". Az szinten nem a nyomos ok nelkuli valas.

En csak azt mondom, hogy ha egyszer eletre szolo elkotelezettseget vallal az ember, akkor abbol csak igen nyomos okkal lehet kilepni. Az pedig nem eleg nyomos ok, hogy unom az allovizet, meguntam a paromat. A valas nem egy sima szakitas.

2014. júl. 16. 12:13
 4/19 anonim ***** válasza:
84%
Jaaa, hát persze. Ezzel egyetértek.
2014. júl. 16. 12:14
 5/19 anonim ***** válasza:
33%

Van is miert vedeni oket, ez divat kerdese.

Az apukaknak nagyon minimalis eselye van, hogy naluk helyezzek el a gyereket, pedig nagyon sok apuka ugyanolyan jo szulo mint az anyuka. Ha meg annyira ragaszkodik ay anyuka agyerekhez akkor valaljon tobbet az anyagiakbol is.

Hirtelen valas utan szinte ketszeresebe kerul a gyerek, mint amig egyutt voltak.

Ha ilyen helyzetbe kerulnek, akkor szamlakkal igazoltatnam a gyerekre forditott osszeget.

2014. júl. 16. 12:15
 6/19 anonim ***** válasza:
94%

Mikor kiderült, hogy két gyermekünk beteg, apuka egyik napról a másikra szó nélkül lépett le. A gyes és családi az ő számlájára ment, mert erre nem számítottam. Nemcsak gyerektartást nem fizetett az elmúlt 7 évben, de amikor elment, 2 hónapig a gyest és családit is eltette. 0 ft-ból kellett eltartanom a kicsiket. A nagy 1,5 éves,a kicsi fél éves volt. Én bizony takarítottam, sokszor a gyerekkel a kezemben, így tudtunk megélni. Amikor a nagylány suliba ment, egyetlen fillérrel sem járult hozzá, pedig 14 ezer ft iskoláztatási támogatást kapott a munkahelyétől. Soha nem jutott eszembe, hogy a gyerektartás arra lenne, hogy megéljünk, kizárólag a gyerekekre van, ez igaz... de amikor a gyógyszerük havonta 30 ezer ft, és semmihez nem járul hozzá, az azért már húzós. A válásnál mindennel megvádolt, hogy verem a gyerekeket, putriban élünk, alkoholista vagyok, pénzért szexelek...a bíróság előtt semmi nem állt meg. Ősszel végre sok év után kimondják majd a válást, és én örülök, hogy végre vége.

És neki végig 250 ezer ft feletti fizetése volt, mégis egy 500ft-os cipőt is sajnál a gyerekektől. Nekem van új párom, a volt férjem pedig közölte, tartsa el ő a gyerekeket.

Nem mondom, hogy én tökéletes vagyok, sőt...tudom, én is hibáztam, mert el kellett volna beszélgetni vele a gyerekek betegségéről, de esélyt sem adott rá!

És igen, engem is okoltak már azért, hogy ne követeljem a gyerektartást, ne abból akarjak megélni, de mikor elmesélem, hogy mi is az oka a válásnak, igencsak meglepődnek.

Mára a gyerekek tünetmentesek, hála a gyógyszereknek, kezeléseknek, így apuka már bánja, hogy itt hagyott minket, de késő. A nagyobbik lányom szóba sem áll vele, nem akarja látni. Ő már átlátta, hogy milyen ember is ő.

Ezt nem azért írtam ide, hogy sajnáljatok, mert eszembe sem jut sajnáltatni magam. Csak azért írtam, hogy legyen egy olyan példa is, ahol apuka valóban megbocsájthatatlan dolgot tett, hisz az ő családjuk hordozza ezt a gént, ami felelős a betegségért, és pont ő hátrált meg, amikor a legnagyobb szükségünk lett volna rá.

Nem bántom, élje az életét, nekünk jó így...

2014. júl. 16. 12:21
 7/19 anonim ***** válasza:
87%
miert ne lehetne elvalni? Az emberek valtoznak, es mindenkinek csak egy elete van.
2014. júl. 16. 12:23
 8/19 anonim ***** válasza:
66%

A párom exneje anno a páromat fél Budapesttel megcsalta, majd kijelentette, hogy válni akar. A párom próbálta megmenteni a házasságot, voltak párterápián, stb, de a hölgy továbbra is félrekefélt, végül elváltak.

A párom jelenleg egy ötéves gyerek után havi 150ezret fizet, plusz a közös lakásuknak a teljes törlesztését (tehát ez exneje részét is - nyilván a párom költözött el, anyuci meg vígan éldegél ott), illetve a gyerekkel kapcsolatos nagyobb kiadások felét.

Mindeközben szigorúan csak kéthetente hétvégén láthatja a gyerekét, akit imád. Anyuci pedig 7 hónap alatt nem ért oda a gyerekkel az esedékes kontrollvizsgálatra, vagyis nagyjából sz.arik rá.

Hát ezért. Igyekszem nem általánosítani, de azért valljuk be, az exfeleségek hajlamosak rohadt pofátlanul viselkedni, csak mert kinyomtak magukból egy gyereket. Akire aztán tesznek magasról.

Tisztelet a kivételnek.

2014. júl. 16. 12:26
 9/19 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem azért, mert elég sok esetben az anyuka tényleg pénzéhes.

Pl. nálunk is, és ha egy ilyen témát találok, akkor persze, hogy kicsit lobbanékonyabban válaszolok.

Nálunk: A páromat kidobta a volt felesége, mert bepasizott, miközben ő 12-14 órákat dolgozott, a nő meg otthon ült.

A párom otthagyott mindent a gyerek érdekében (ilyenkor ő a tutyimutyi), és gyerektartást is fizet.

De az ex mindig mindennel lehúzta a gyerekre hivatkozva.

Havonta minimum 3-szoros összeget kapott meg, mint amennyi gyerektartás meg lett állapítva.

(ELMÉLETILEG gyerek ruhákra, tankönyvre, nyári táborra, stb.)

3-szor volt olyan, hogy nem csekken lett befizetve a gyerektartás, erre a nő már piszkoskodott.

(írtam is ezzel kapcsolatban egy kérdést ki)

Valamikor tett valami feljelentést (de egy 2011-es történetről van szó), amibe én csak most kapcsolódtam bele, meg végrehajtót küldött a páromra, ahol is több száz ezer forintot követelnek tőle, mert az execske pénzéhes.

Amikor a párom még az ő párja volt, akkor minimum havi 300-400 ezreket vitt haza. Aztán becsődölt, és szó volt róla, hogy az "anyuka" is dolgozhatna legalább csak 4 órában, akkor már az "anyuka" dobta.

A válás után nem sokkal a párom munkanélküli lett, de sajnos előtte már lett bírósági határozat a gyerektartásról, és szó szerint mindenét eladta, hogy a gyerektartást tudja fizetni, meg hogy egyáltalán élni tudjon egy kis lyukban.

(igen, balek volt, mert kérvényezhette volna a helyzetére való tekintettel a gyerektartás mérséklését)

61 éves fejjel sikerült nagy sokára munkát találnia, igaz csak feketén, de így is kemény 60 ezret össze tud keresni.

Ha innen leszámoljuk a gyerektartást, akkor.....

Ők mindenhol vannak, és mindent meg tudnak venni (a gyerektől tudom), 200 ezer forintos telefontól kezdve mindent, közben mi meg van, hogy el vagyunk maradva 1-2 havi albérlettel, mert főleg csak az én fizumból élünk, de nekem is van, hogy rosszul megy.

Erre jön egy végrehajtói levél, hogy anno-ról elmaradt 3 havi gyerektartás (amiről ugye nincs csekk bizonylat), és ezért a rib... kifizetett 91 ezer forintot a végrehajtás elindításáért, abban a hitben, hogy majd úgyis visszakapja.

Nemhogy behúzná fülét-farkát, hogy megkapta a lakást, és még lóvét is kapott dögivel?

Ő, hogy tudott volna teljesen egyedül egy új életet kezdeni ennyi idősen, egy albérletben?

2014. júl. 16. 12:34
 10/19 anonim ***** válasza:
75%

8-as,9-es tényleg elég balek a férjetek ne haragudjatok.

Az biztos,hogy egy 20.000-es gyerektartás nem sok mindenre elég (a másik meg hogy apuka 80.000-100.000-es fizetéséből sem lehet csodát várni) na de azért gyerektartás,meg gyereknek cuccok,meg a régi ház törlesztő,rezsi...azért ez egy kicsit durva,.

2014. júl. 16. 13:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!