Miért divat mostanában a különcködés a gyerekvállalásban?
Az otthonszülésben egyetértek veled.
De a névválasztás nem olyan nagy bűnt. A gyerekek meg gonoszak, ha nem a neve miatt csúfolnak valakit, akkor azért, mert sovány, kövér, nagy a füle, kicsi a feje, szemüveges, kacsalábú, stb.
MINDIG voltak furcsa nevű gyerekek. Soha nem volt olyan, hogy mindenkinek egyenneve volt. Csak azok a nevek mára már normálisak, megszokottak.
Az meg a másik, hogy a gyerek is a szülei miatt lesz olyan, aki a másikat a neve miatt csúfolja.
Nálunk volt az osztályban egy Ervin, akkor hallottam először, senki nem nevetett rajta, mikor átmentünk középsuliba, ott röhögtek, hogy ez most fiú vagy lány név.
Az "átlagos" nevű gyerekeket is kicsúfolják - akár a nevükből adódóan is. Elég találékonyak a gyerekek.
Más: én nem nagyon támogatom az otthonszülést, nem is szimpatikus módszer, de azért azt meg kell jegyezni, hogy a kórházi szülésnek is megvannak a maga veszélyei, csak kicsit más jellegűek.
Mert szeretnének kitűnni az ilyen különc nevekkel. Nekem spec már az nem tetszik, hogy minden kislányt Lilinek hívnak, a kisfiúkat meg Dominiknek. Ettől a 2 névtől már csömöröm van.
Az otthonszülésről meg nekem mindig az jut eszembe, hogy nagyanyám is 3 gyereket szült otthon, igaz egy bábával. A dédnagyanyám meg 12 gyereket. Jó persze akkor meg nem volt választási lehetőség, főleg nem vidéken, de van aki nem akar kórházba menni. Van ilyen is. Mint ahogy van olyan is aki nem akarja beadatni a gyereknek az oltásokat, vagy nem ad húst neki stb. Ez mindenkinek a saját dolga. Lehet veszélyeztetik magukat, de ebbe nincs beleszólása senkinek.
Én írtam ki anno egy kérdést az ausztrál otthonszülést támogató nő haláláról, talán épp arra gondolsz.
Mindkét témában egyetértek. Az otthonszülést evidens, miért találom ostobaságnak, a neves dolog meg megint jogos. Igaz, a gyerekek kreatívak, bármilyen nevet ki tudnak csúfolni, ugyanakkor nem biztos, hogy csúfolni fogják. Nekem pl. volt gimiben egy Erna nevű osztálytársnőm. Az angoltanárnőnk kérdezte meg egyszer tőle, nagyon utálja-e az anyját ezért a névért. :) De ő azt mondta, nem, örül neki, hogy ilyen ritka neve van, szereti. És megmondom őszintén, illik is hozzá.
De a Hadúr meg Napsugár pl. nekem is piszkálja a fülem. Ez utóbbi annyira komolytalan, még egy kislánynak becenévként cuki, de ha ez a lány felnő és valami komoly munkája lesz... Hát érdekes kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!