Manapság divat lett a "vegyes" család?
"Érdekesebb" egy külföldi ember, mert eleve más a kulturális, mentalitásbeli háttere. Tehát eltérőbb, mint egy velünk azonos nyelvű és kultúrájú ember. Nekem magyar férjem van, de korábban voltak külföldi barátaim is.
Ezzel nem azt mondom, hogy jobbak lennének, de ez egy plusz érdekesség lehet a külföldiekben.
Én vegyes házasságban élek. Nem hiszem, hogy ez "divat", de a mai világban egyre többen kényszerülnek külföldre menni a jobb élet reményében, így adott a felhozatal, ráadásul az internet is összehozza a világ különböző pontjain élő embereket.
23 évesen egy multinál dolgoztam (angol-portugál nyelvszakos végzettséggel), munkaügyben kellett Portugáliába utaznom, ahol egy üzleti fogadáson is részt vettem. Itt ismertem meg a jelenlegi páromat, aki ide valósi. 2 év laza távkapcsolat után ideköltöztem hozzá, 29 évesen terhes lettem, ennek apropóján összeházasodtunk. Most 36 éves vagyok (párom 38), és négy gyereket nevelünk.
A gyerekek magyarul és portugálul is beszélnek (bár a kicsi csak 2 éves), ezen felül portugál-francia kéttannyelvű iskolába, oviba ill. bölcsibe járnak. Tervben van, hogy jövőre Luxemburgba költözünk.
nem nagyon ismerek ilyen párt a környezetemben.
személy szerint én sem tudnék komolyabb kapcsolatba kezdeni egy külföldi fiúval, nekem fontos, hogy azonos identitásunk, közös emlékeink legyenek a gyerekkorunkból (pl. egy-egy mese, akkori divathóbort), amin később lehet nosztalgiázni, nevetni.
persze szívesen beszélgetek külföldiekkel, szeretek megismerni más kultúrákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!