Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Manapság divat lett a "vegyes"...

Manapság divat lett a "vegyes" család?

Figyelt kérdés
Nincs sok barátom, de sok ismerősöm van, és azt figyeltem meg, hogy főleg a nők elég gyakran külföldre házasodnak. De mondjak egy másik példát, most belekukkantottam a kérdésekbe itt, és ugyanezt látom. Régen nem figyeltem ezekre fel, vagy valóban több ilyen van? Az ismerőseimnél kivétel nélkül csak nőknél van ez. Ez miért lehet? Azt muszáj megjegyeznem, hogy ezt nem ellenzem, nem is pártolom, semleges állásponton vagyok. Ti ismertek ilyen családokat? És ha igen, milyen nemzetiségűek? A gyerekek beszélik mindkét nyelvet, kinek az országában élnek? Hány évesek az illetők?
2011. nov. 12. 11:05
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én történetem is a szokásos..

Diploma után nem találtam megfelelő munkát magamnak, így külföldre mentem, Németországba, ahol is megismerkedtem a férjemmel.

Épp elhatároztam, hogy elég volt a férfiakból egy időre, egyáltalán nem terveztem, hogy ismerkedjek, csak átmenetileg képzeltem a kiköltözést. Amikor anyukám búcsúzásnál azt mondta "Aztán nehogy beleszeress egy szőke magas németbe" Csak mosolyogtam rajta, és arra gondoltam, itthon 10 éve keresek egy normális pasit, nem hiszem, hogy pont kint találnám meg.

Hát, tévedtem :)

Költözésem első napján kinéztem magamnak, 3 hét múlva összejöttünk. :)

Angolul beszélünk egymás között, mivel nekem az jobban ment mint a német, bár mostanra abba is belejöttem.

Terhes vagyok, és abban állapodtunk meg, hogy én magyarul beszélek a gyerekhez, ő németül. Angolra nem tanítjuk mi magunk, bár biztos ragad majd rá valami, de a bölcsiben már szervezett keretek között "tanulhatna" angolt.

2011. nov. 12. 12:19
 22/22 anonim ***** válasza:
Igazából nekem több ilyen ismerősöm is van /családon belül is meg barátok közül is/ a gyerekek mind két nyelvet jól beszélik bár néha keverik
2011. nov. 12. 16:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!