Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért divat mostanában a...

Miért divat mostanában a különcködés a gyerekvállalásban?

Figyelt kérdés
Egyre nagyobb divat például ritka (vagy egyáltalán nem létező), idétlen nevet adni a gyereknek. Most hirtelen mindenki a sosem hallott régi magyar neveket részesíti előnyben (pl Hitvánd meg Hadúr), aztán meg majd csodálkozik az anyuka, hogy a gyerekét miért csúfolják az oviban. Meg ez az otthon szüléses téma. Én abszolút megértem, hogy vki inkább nagy ívben elkerülné a kórházat, de azért otthon, szakképzett segítség nélkül szülni nem csak az anyára, de a babára is veszélyes. Volt is egy cikk egyébként (épp itt láttam GYIK-en), hogy egy talán ausztrál nő nagy támogatója volt az otthon szülésnek, erre belehalt. Ironikus kicsit. Mégis egyre többen választják ezt a módszert, ennél fogva egyre többeknél fordulnak elő veszélyek. Most ez mire jó? Ha van egy biztonságosabb megoldás miért választják inkább a veszélyesebbet? Ez kb olyan, mintha a kocsiban nem kapcsolnám be a biztonsági övet, mert úgy kényelmesebb...
2012. márc. 5. 20:56
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Na mondjuk nem is az Erna névvel van a baj, hanem azzal, ami kifejezetten hülyén hangzik, amit te is írtál: Napsugár. Hogyan becézik vajon? Napsugi? De ilyenek is, hogy Havaska, Csermely, Csillagvirág? Ezek nem is nevek.
2012. márc. 5. 21:25
 12/22 anonim ***** válasza:
35%
Én tudok egy mégnagyobb különcséget! Egyszerűen nem vállalok gyereket és ez egyre terjed ^^ :D Amúgy az otthonszüléssel én is egyetértek. Ha annyira akarnak gyereket, akkor vállalják a kórházat, mert az a felelősségteljes. Nem hiszem, hogy valami bajuk lesz attól hogy nem otthon szülik meg. Utána még van pár évtizedük élvezni a gyereket.
2012. márc. 5. 21:26
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

történet:

gyerekorvos kimegy a faluba a beteg kislányhoz. De csak a nagyapja van ott. Kérdik: hogy hívják a kislányt?

Öreg válasza: Valami Dzsesszika vagy Dzsennifer nemtom...mi csak Marisnak hívjuk

:-DD

(megtörtént)

2012. márc. 5. 21:28
 14/22 A kérdező kommentje:
13-mas! Ez jó :D
2012. márc. 5. 21:30
 15/22 A kérdező kommentje:
De tényleg nem azzal van a gond, hogy idegen hangzású, hiszen egy Zsófia vagy egy Kitti sem eredeti magyar név, mégis befolytak a köztudatba. Egyszerűen idétlenül hangzik mondjuk az, hogy Szütyellő (legalábbis nekem), meg a különböző gyümölcsnevek, mint az Eperke. Mondjuk a Málna egy időben nekem is tetszett hangzásilag, de ennyi erővel lehetne sárga dinnye is, elvégre az a kedvenc gyümölcsöm. De lehet még válogatni a datolya a pándy meggy és a passió gyümölcs közül. Ha már az Eperke lehet, akkor ennyi erőből ezek is.
2012. márc. 5. 21:42
 16/22 anonim ***** válasza:
87%
Na igen, az Eperke tényleg elég gáz....Volt egy lány aki bemutatkozott, hogy XY Eperke. És először azt hittem csak becenév, aztán mikor elment a közös ismerősünket megkérdeztem hogy mi az igazi neve. És akkor mondta hogy az Eperke a keresztneve. ..Jó, voltam kb 15 éves. De van ugye a Bodza meg Málna, meg Alma is. De ha azt vesszük vannak ugye a virágnevek is: Jázmin, Jácint, Ibolya, Rózsa stb. És ezeket már elfogadtuk. Ezek már nem különlegesek. Szerintem szép lassan beolvadnak. Jó, nyilván egy Dzsesszika, meg Dzsennifer mindig fura lesz. De amúgy nekem pl tetszene ha külföldi lennék. Pl ugye ott van Jessica Alba/Simpson, vagy Jennifer Lopez/Aniston stb és szerintem szép nevek. Csak nem egy magyarnak, főleg nem fonetikusan leírva. Pl Szabó Dzsennifer az úgy gáz.
2012. márc. 5. 21:50
 17/22 anonim ***** válasza:
54%

én a Bence névtől kapok lassan kiütést. az utóbbi pár évben kb minden második kisfiú ezt a nevet kapja, mi lesz 5-6 év múlva iskolában? a tanítónő rászól Bencére, és a fél osztály odafordul? röhej az egész.

egyébként tényleg bármilyen nevet lehet csúfolni, nem is ez a fontos, hiszen senki sem marad örökre 5-10 éves, utána már nem ez lesz a hecc tárgya.

viszont ha valaki felnő, és röhejes neve van, akkor ha nem is a szemébe, de a háta mögött tuti röhögni fognak.

otthonszülés? nos, ha valakinek emiatt hal meg a gyereke, akkor a következő tuti kórházban akarja szülni. bocs, de tényleg nem tudom sajnálni az ilyen felelőtlen nőket. ezer meg egy helyen el van mondva, tele van a sajtó a tragikus sztorikkal, aki ennek ellenére is különcködik az úgy járt.

2012. márc. 5. 22:07
 18/22 anonim ***** válasza:
23%

"aztán meg majd csodálkozik az anyuka, hogy a gyerekét miért csúfolják az oviban."

Ez annyira sz@r indok. Egy tök hétköznapi nevet is lehet csúfolni, de ha nem a neve miatt csúfolják a gyereket, akkor találnak mást. Hosszú a haja, vagy rövid, elálló a füle, nem szép, duci stb. A gyerekek alapvetően szeretnek csúfolódni, nem kell ahhoz különleges név hogy megtegyék. Nekem Zsófia a keresztnevem, szted hányféle gúnynevet találtak ki ebből a gyerekek általánosban, pedig semmi extra nincs benne?!

Ettől függetlenül én sem vagyok a most felkapott nevek híve, ha egyszer gyerekem lesz, valami hagyományosabbat fogok választani, de hagy legyen már a szülő dolga, h hogyan nevezi el a csemetéjét.

Az otthonszülés egészen más téma. Nem véletlenül találták ki, h azt mégiscsak a kórházban jó csinálni. Ott van segítség, ha kell, és szerintem a sterilitás is magasabb fokú.

2012. márc. 6. 00:11
 19/22 anonim ***** válasza:
0%

Régen is sokan akartak különleges nevet adni a gyereküknek, csak akkor nehezebb volt (teljesen normális neveket is visszautasítottak, ma meg minden hülyeséget engednek).

Ami az otthonszülést illeti, divat most leszólni, meg mindenki hallott már olyanról, aki egyszer hallotta, hogy valakinek meghalt a gyereke, de nekem három ismerősömnek halt meg a gyereke kórházban (teljesen problémamentes terhesség után), az otthon szültek közül, akikről tudok, pedig egyiknek se lett egy gyerekével se baj (és ez nem 1 vagy 2 példa, hanem kb. az 1850-1950 közti összes felmenőm, megvan a családfa). szóval nem tudom... Nekem leginkább az szimpi, amit itt fentebb írt valaki, a kórházon belüli külön szoba neonfény meg zaj nélkül; fizetnék is érte.

2012. márc. 6. 00:58
 20/22 anonim ***** válasza:
Nekem is különleges nevem van, és mindig is utáltam :( Nem csak az a baj, hogy csúfoltak, de unom, hogy minimum ötször be kell mutatkozzak, mert nem értik a nevem vagy félrehallják. A hivatalos papírokon rendszeresen elrontják és utána még én rohangáljak, hogy javítsák ki, ügyintézésnél betűzni kell... (Az adókártyámat kétszer kellett visszaküldeni)
2012. márc. 6. 07:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!