Miért divat mostanában a különcködés a gyerekvállalásban?
történet:
gyerekorvos kimegy a faluba a beteg kislányhoz. De csak a nagyapja van ott. Kérdik: hogy hívják a kislányt?
Öreg válasza: Valami Dzsesszika vagy Dzsennifer nemtom...mi csak Marisnak hívjuk
:-DD
(megtörtént)
én a Bence névtől kapok lassan kiütést. az utóbbi pár évben kb minden második kisfiú ezt a nevet kapja, mi lesz 5-6 év múlva iskolában? a tanítónő rászól Bencére, és a fél osztály odafordul? röhej az egész.
egyébként tényleg bármilyen nevet lehet csúfolni, nem is ez a fontos, hiszen senki sem marad örökre 5-10 éves, utána már nem ez lesz a hecc tárgya.
viszont ha valaki felnő, és röhejes neve van, akkor ha nem is a szemébe, de a háta mögött tuti röhögni fognak.
otthonszülés? nos, ha valakinek emiatt hal meg a gyereke, akkor a következő tuti kórházban akarja szülni. bocs, de tényleg nem tudom sajnálni az ilyen felelőtlen nőket. ezer meg egy helyen el van mondva, tele van a sajtó a tragikus sztorikkal, aki ennek ellenére is különcködik az úgy járt.
"aztán meg majd csodálkozik az anyuka, hogy a gyerekét miért csúfolják az oviban."
Ez annyira sz@r indok. Egy tök hétköznapi nevet is lehet csúfolni, de ha nem a neve miatt csúfolják a gyereket, akkor találnak mást. Hosszú a haja, vagy rövid, elálló a füle, nem szép, duci stb. A gyerekek alapvetően szeretnek csúfolódni, nem kell ahhoz különleges név hogy megtegyék. Nekem Zsófia a keresztnevem, szted hányféle gúnynevet találtak ki ebből a gyerekek általánosban, pedig semmi extra nincs benne?!
Ettől függetlenül én sem vagyok a most felkapott nevek híve, ha egyszer gyerekem lesz, valami hagyományosabbat fogok választani, de hagy legyen már a szülő dolga, h hogyan nevezi el a csemetéjét.
Az otthonszülés egészen más téma. Nem véletlenül találták ki, h azt mégiscsak a kórházban jó csinálni. Ott van segítség, ha kell, és szerintem a sterilitás is magasabb fokú.
Régen is sokan akartak különleges nevet adni a gyereküknek, csak akkor nehezebb volt (teljesen normális neveket is visszautasítottak, ma meg minden hülyeséget engednek).
Ami az otthonszülést illeti, divat most leszólni, meg mindenki hallott már olyanról, aki egyszer hallotta, hogy valakinek meghalt a gyereke, de nekem három ismerősömnek halt meg a gyereke kórházban (teljesen problémamentes terhesség után), az otthon szültek közül, akikről tudok, pedig egyiknek se lett egy gyerekével se baj (és ez nem 1 vagy 2 példa, hanem kb. az 1850-1950 közti összes felmenőm, megvan a családfa). szóval nem tudom... Nekem leginkább az szimpi, amit itt fentebb írt valaki, a kórházon belüli külön szoba neonfény meg zaj nélkül; fizetnék is érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!