Miért lett divat, hogy a szülők a gyerekeikkel aljamelót végeztetnek?
Szerintem te egy elkényeztetett ... vagy.
(Nem csúnya szó, csak nem tudtam, mit írjak oda.)
Családja válogatja. A gyerekeknek megnőttek az igényeik, amiket a szülők nem kívánnak kielégíteni (évente új okostelefon, mert a régi már gáz és hasonlók). Azt mondják a gyereknek, hogy ha kell, menj el dolgozni és vedd meg.
Így a gyerek elmegy dolgozni és megveszi. És mivel semmihez nem ért még, aljamelót fog végezni.
Én az általános iskolai szünetekben is gyárakban dolgoztam, és a velem egykorú gyerekek szintén. A '80-as években voltunk gyerekek, nem haltunk bele a munkába.
Alja meló...? Olyan nincs szerintem. Igen, kellett a pénz, ez nem szégyen.
amiért aljameló egy gyári munka? mégis mit kéne dolgozzanak diákmunkában, vezérigazgatónak menni?
a leendő diplomás értelmiséginek meg nem fog leesni a karikagyűrű az ujjáról, ha 3 hónapig dolgozik és megtanulja a pénz értékét...
amúgy meg ha nem lennének ilyen "aljamelók", akkor nem tudom, te mit ennél, innál, miben utaznál, mit húznál fel...
Szerintem nem baj, ha egy gyerek megtanulja, hogy nem fognak mindig mindent a segge alá tenni. Én diák vagyok és szívesen dolgozom annak ellenére, hogy kapok zsebpénzt. Nem kényszerít senki és nekem is jobb érzés, hogy nem mindig a szüleimtől kérek pénzt. Érettségivel meg nem kapsz olyan menő munkát. Valahol el kell kezdeni.
19/L
Igazuk van a szülőknek, nem tudom, mit kell ezen kiakadni.
Ja, és kösz, h alja melónak nevezed ezeket a munkákat, eszed semmi! Fogalmad sincs az életről, ahogy a hozzád hasonló újgazdag... gyerekeknek sem.
Én is simán elküldeném a gyerekem diákmunkára "aljamelóra", mert tudja meg, milyen dolgozni, megdolgozni a pénzért. Ne szokja meg, h minden a segge alá van tolva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!