Mi ez az új "divat", hogy csak az felnőtt, aki már elköltözött otthonról?
én is otthon éltem, amíg nem voltam férjnél (illetve a jegyességem allatt már itt is-ott is). nem kell az ilyenekkel foglalkozni, minek dobálnád ki a pénzt az ablakon, ha nem muszáj? egy lakást nemcsak megszerezni kell, hanem fenntartani is, szerintem hülyeség arra költeni a fizetésed jó részét, hogy fedél legyen a fejed fölött, ha nem muszáj, mert van hol laknod.
29/N
Ez hülye divat. Pontosan most jön majd az az időszak, hogy az emberek nagy része otthon marad, mert nem futja nekik saját házra, albérletre.
Én a diplomámmal 93 000-ret keresek, a férjem munkanélküli. Örülünk, hogy a szüleinknél van egy szoba, ahol elférünk, és fizetjük a rezsirészt. Saját lakásra nem telne.
Ez egy eltúlzott liberalista túllihegés. Nézd meg a jól szituált emberekről szóló szappanoperákat a TV-ben. Lehet, hogy nem reprezentatív minta, mert többnyire kitalációk, de ezekben a filmekben együtt él néha 3-4 "generáció" is. Idős szülő, középkorú "gyermeke", aki a céget viszi, annak felnőtt gyerekei és még azok kisgyerekei. Elegáns, tágas, 3-400négyzetméteres villában, cselédekkel körbenyaldosva. Egy ottlakó háztartási alkalmazottat még a mai magyar fizetések mellett is fenn tudna tartani egy ilyen "nagy család", de nálunk inkább spricc albérletbe, "hát már neámhogy egy fiatalnak egy kicsit is alkalmazkodnia vagy a szabadsága mellett kiállnia kelljen ám" -.-'
Aki látta anno a Dallast, a legjobb példa. Ott dicsőség volt Soutfork Ranch-on élni, holott biztos tellett volna a Porschék, Mercik mellett többre is mint egy magyar nyomor30négyzetméteres luk 35 évig havi 90ezres lakáshitellel -.-
Hm. a kommenteket olvasva, és saját gondolataim alapján felvetődött bennem egy új kérdés. Mit jelent az hogy valaki felnőtt? Mert azt hiszem rögtön az első válaszoló írta, hogy az aki nem fizet rezsit, nem takarít, stb. az nem felnőtt. Az utolsó pedig írta, hogy ugye csak akkor lett felnőtt, mikor elkköltözött. De hiszen rezsit fizetni, takarítani otthon lakva is lehet!
Én személy szerint belefizetek (bár nem a teljes fogyasztásom árát, mert még tanulok), mosok, főzök, takarítok, ha kell csekket fizetek be, sőt intézkedek (szerelő, kocsi papírjainak átírása, stb), ha arra van szükség. És felnőttnek érzem magam. Ez alapján szerintetek az vagyok? Mert ha mindez elég ahhoz, akkor nem tudom, hogy ezek közül mire nem képes, mit nem csinál meg a többi fiatal, akik miatt kialakult a "aki otthon lakik az nem felnőtt" sztereotípia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!