Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Szerintetek tényleg csak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek tényleg csak miattunk nem váltak még el?

Figyelt kérdés

15 éves lány vagyok. A szüleim még együtt élnek, és hivatalosan házastársak is, de valahogy én már kicsi korom óta úgy érzem mintha csak kb. szobatársak lennének, akik kénytelenek együtt lakni... Legalább 5 éve nem alszanak együtt (apám a nappaliban alszik, az emeletre szinte fel sem szokott jönni, ahol az eredetileg közös hálószobájuk, meg a húgom és az én szobám van), szinte napi szinten összevesznek valami többnyire teljesen értelmetlen dolgon, pl. hogy miért nem a helyén van egy tányér (?), ilyenkor üvöltöznek, lekezelően beszélnek egymással, apám néha úgy, mintha anyám a kutyája lenne (aki szerintem elég undorító, és utálom is ilyenkor), aztán mikor végre befejezték, mindketten elvonulnak, és nem is szólnak egymáshoz, csak ha nagyin muszáj valamiért.

Ez már nagyon régóta így megy, szóval már nagyjából hozzászoktam, de azért még mindig nagyon rosszul tud esni, mikor pl. anyut sírni látom egy nagyobb veszekedés után (bár ez hála Istennek csak ritkán szokott előfordulni, általában nem mutatja ki ennyire, hogy milyen szarul esik neki apám stílusa meg egyebek, de én attól még látom rajta). Szóval igaziból fogalmam sincs, miért élnek még együtt. Nem mintha azt akarnám, hogy menjenek szét, de azért ennél lehet hogy még az is jobb lenne, mert ettől előbb utóbb mindketten érzelmi roncsok lesznek.. meg mi is. Csak arra tudok gondolni, hogy nekünk akarnak jót, hogy ne kelljen oda-vissza utazgatnunk a két szülő között. Legalábbis anyu biztos ettől akar óvni minket, mert ő sokszor mesélt arról hogy 12 éves kora körül mikor váltak a szülei, mennyire megviselte és a mai napig mennyire utál visszaemlékezni arra az időszakra. Más ötletem nem nagyon van.

Most például apám külföldön van, és tök nyugi van itthon.. de ha hazaér megint kezdődik majd :/

2014. jún. 25. 19:14
 1/4 anonim ***** válasza:
Valószínűleg igen... Az én szüleim is 20 éves koromig húzták. Én rendben vagyok, de öcsémet nagyon megviselte. Nem hiszem, hogy van-e jó idő a válásra. :/ Az se lett volna valszeg sokkal jobb, ha akkor válnak amikor még (én is) gyerek vagyok...
2014. jún. 25. 19:18
 2/4 anonim ***** válasza:
Az én családom is nagyjából ilyen. Én próbáltam nekik az ésszerű megoldást, a válást javasolni, de nem hajlandóak rá. Így viszont rossz mindenkinek. Inkább vállaltam volna az oda-vissza utazgatást, mint a mindennapos feszültséget otthon. Egy válásnál általában addig tartanak ezek a feszkók, amíg szét nem költöznek, viszont így meg évekig elhúzódik. Ez mégis mire jó?
2014. jún. 25. 21:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Nálunk is ugyan ez van, csak annyival rosszabb, hogy anyám már érzelmi roncs, apám pedig másokkal is találkozgat, hétvégenként pedig haza se jön, nyáron pedig van, hogy hetekre elutazik.

Én is sokszor kérdeztem már a válást, mert nálunk szerintem tényleg jobb lenne mindenkinek, de szerintem ők a kishúgom miatt nem akarnak válni, ugyanis ő még csak 12 éves, az esti veszekedéseket nem hallja, érte kibírja mindenki a közös programokat, szóval neki lehet, hogy eddig tényleg jobb volt így, de ahogy most már kamaszodni kezdd, ő is rá fog jönni, hogy mi van igazából. Megértelek, én is láttam már anyámat zokogva feküdni, hogy ő így már élni se akar..

Szerintem nálatok is ez lehet, hogy miattatok nem válnak el. Nem mondom, hogy az normális, hogy mindeni mindenkitől minden sz*r miatt válik, de ilyen esetben már szerintem is az a legjobb döntés...

2014. jún. 25. 22:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy csak miattatok vannak még együtt, mert azt gondolják (tévesen!), hogy a gyereknek az a jó ha a szülők minden áron együtt nevelik fel őket. Pedig szerintem sokkal jobb lenne két nyugodt, boldog külön élő szülő, mint a mindig ideges, veszekedő együttélő szülők. Te is jól látod a helyzetet.

Az is lehet viszont, hogy azért vannak még együtt, mert anyagilag nem tudják megoldani a szétválást. Sokan élnek így is, sajnos.

A legrosszabb az egészben pedig az, hogy te semmit nem tudsz tenni.

2014. jún. 26. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!