Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Akik váltak azok hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akik váltak azok hogyan oldották meg a nevüket? Maradt a férje neve?

Figyelt kérdés
és a gyerekek?

2012. jún. 2. 15:35
 1/6 anonim ***** válasza:
79%
anya visszavette a leánykori nevét, én és a testvérem nem változtattunk rajta.
2012. jún. 2. 15:42
 2/6 anonim ***** válasza:
63%
Az első házasságomban XY-né voltam, ott visszavettem a leánykori nevemet, a fiam természetesen az apja nevén maradt. A második házasságomnál X-né YZ voltam, és az is maradtam a válásunk után. Nem tudom miért hisz csak hivatalos helyeken használom, egyébként ha bemutatkozom, mindenkinek a leánykori nevemet mondom.
2012. jún. 2. 15:52
 3/6 anonim ***** válasza:
69%
A gyerekeknek miért kéne nevet változtatni? A válástól függetlenül ők az apa gyermekei. Legfeljebb igen súlyos okokból elfogadható, ha ők is megváltoztatják a nevüket.
2012. jún. 2. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
26%
Én ismerek olyat, aki megtartotta az asszony nevét, sőt, olyat is, aki felvette a férje nevét, pl. Kis Évából lett Tóth Éva, és a második férje nevét úgy vette fel, hogy Kovácsné Tóth Éva. De az is elfordul, hogy visszaveszi valaki a lánykori nevét. A gyerekek nevén nem szoktak változtatni, max ha van egy nagyon kicsi, és egyből megnősül az asszony, akkor az új apa családnevére veszik át. Nekem pl. nagybátyám elvált, nem sokkal később meg is halt, unokatesóm 2 éves volt, mikor megkapta a nevelőapja nevét. De szerintem az megszokottabb, hogy a gyerekek nevén nem változtatnak. 24N
2012. jún. 2. 16:51
 5/6 anonim ***** válasza:
90%
ha valaki elválik a férjétől miért tartja meg a férj nevét?? ezt soha nem értettem, és elég gáznak is tartom...
2012. jún. 2. 17:26
 6/6 anonim ***** válasza:
29%
Utolsónak: Én úgy vettem fel a férjem nevét, hogy az ő vezetékneve és az én keresztnevem. Gyermek is így van anyakönyvezve, (nem kötőjeles). Én nagyon szeretem az új vezetéknevem, nyilván érzelmi okokból is, de nagyon könnyen ment az átállás, a leánykori nevem már olyan idegen. Ha úgy adódna hogy válnánk, maradnék így, nagyon nagy aljasságot kellene elkövetnie a férjemnek ellenem, hogy annyira meggyűlöljem hogy szabadulni szeretnék a nevétől. Ha Xné YZ, vagy XYné lennék, leadnám, de így.... Én szeretem így, azonosultam vele, nekem ez a nevem. Nem a férjemé, az enyém. Talán így érted, ebből a szemszögből.
2012. jún. 2. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!